NVIDIA, Madencileri Engellemek İçin RTX 3060 Hash Değerini Limitliyor

Donanımsal olarak kısıtlayabileceklerini sanmıyorum. Kısıtlarlarsa kart güçsüzleşir, en büyük avantajı paralel işlem zaten GPU'ların. Kartı aldım, istediğimi yaparım sana ne? Cebin doluyor mu, doluyor. Firmaların bu mantığını sevmiyorum.

Yazılımsal olarak alınan tüm önlemler bir şekilde kırılır. VBIOS editlenir, illa birisinden bir yöntem çıkar.
Ben de öyle düşünüyorum, sonuçta totalde performans kısma gibi bir olay olursa madencilik mi yapılıyor yoksa oyun mu oynanıyor sonucuna ulaşmak için karta bir yazılım gerekiyor. Eğer yazılımsal bir olay varsa da madenciler bunun üstesinden kolaylıkla gelebilirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulamazlar. Yazılım odaklı bir şey olsaydı altından girip üstünden çıkarlardı ama donanım engeli var.

Bahsi geçen fiyatlarda piyasaya sürülürse, kazım gücü düşse de mining için alım olur diye düşünüyorum. O fiyat bandına kimse mining için fazla alternatif olmayacağından, gidip de fahiş fiyatlandırılmış bir karta daha fazla ödemek istemeyecektir. Karaborsaya düşen piyasadan ötürü kendileri de bu durumda zararda.

Dün bir üyeye 5700 XT'si için 9000 TL'lik teklif gelmişti mesela...
Onun haricinde mining çılgınlığını seyreltmek ve en aza indirgemek için güzel bir adım.

Bahsi geçen fiyatlarda piyasaya sürülürse, kazım gücü düşse de mining için alım olur diye düşünüyorum. O fiyat bandına kimse mining için fazla alternatif olmayacağından, gidip de fahiş fiyatlandırılmış bir karta daha fazla ödemek istemeyecektir. Karaborsaya düşen piyasadan ötürü kendileri de bu durumda zararda.

Onun haricinde mining çılgınlığını seyreltmek ve en aza indirgemek için güzel bir adım.
Sıfırlamaları gerekiyordu. Aşağı yukarı kırpılmış hali 25 mh/s O.C ile 30 mh/s görülür. 30 mh/s bir değere 3500-4000 arası fiyat biçmek günümüz koşulları için makul. Zira piyasada ekran kartı yok, daha geçen RX 580'e baktım (o da 30 mh/s) 5500 TL idi, şimdi o da piyasada yok. Kırpılmış ya da kırpılmamış hali fark etmez bu kart madenciler için hala "ideal". Yavaşlatmaları değil, sıfırlamaları lazımdı.

Dosya Ekleri

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    58,5 KB · Görüntüleme: 39

Ben bu duruma Mesut Çevik'in yetkinliğini baz alarak bakıyorum. Çıkacak kartlardaki duruma karşı madencilerin bir tavrı olacak mı olmayacak mı zaman gösterir. Belki ben yanılırım ve yine bir yol bulunur. Şu an elimdeki done ile konuşuyorum. Umarım bir sistem oluşur.

Geforce RTX 3060

NVIDIA, ekran kartlarında yaşanan stok sorununun önüne geçebilmek için RTX 3060 ekran kartlarının hash değerini yarı yarıya sınırladığını açıkladı. 25 şubat itibarıyla piyasaya çıkacak olan RTX 3060 için stok sorunu yaşamak istemeyen NVIDIA, ekran kartının kripto para madencileri yerine oyuncuların eline ulaşması için hash değerini sınırladığını açıkladı. Bitcoin'in 50 bin dolar seviyesini aşması ve alt […]

Devamı: NVIDIA, Madencileri Engellemek İçin RTX 3060 Hash Değerini Limitliyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Adam gibi adam NVIDIA.

ben de kalıcı bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Böyle şeylerin antisi bulunacaktır ancak inş bulunana kadar biz stoklardan faydalanabiliriz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı