Nvidia Maxvell 2.0 nesil veya Pascal mı?

Murat Aşan

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Başlık uzun oldu biraz ama konuyu o da açıklamıştır herhalde.Şuanda bulunan Maxvell 2.0 olan ekran kartları 900 serisi ve bende GTX 980 HOF veya 980Ti alabilecek durumdayım.
Yalnız technopat'da bir konu gördüm. Pascal mimarili kartlar önümüzde ki sene itibari ile piyasada olacakmış ve performans farkı maxvelle göre yüzde 50 daha iyi olacakmış.
Bu durumda 980 mi almam daha iyi olur yoksa bekleyip geleceğe dönük olması için Pascal serisi bir ekran kartımı alayım.

%50 söyleniyor ama gerçekte durum ne olacak bilinmez. Fakat HBM2 bellek teknolojisi kullanacaklari için gerçek olma ihtimali var. Pascal tasarim geliştirme evresi bitti üretime gecilebilecek hale geldi. 980Ti de alabilirsin. Yada temiz 2. El 970 alıp Pascal kartlar cikana kadar 970 ile idare edebilirsin. Ben böyle yaptim.

Pascal serisini merak ediyorsanız GTX 960 gibi idareten bir kart alabilirsiniz. Önünüzdeki süre içerisinde bütçenizi olabildiğince arttırıp, Pascal serisinden bir kart alabilirsiniz. GTX 960 ı da satarsınız. Böylece Fiyat bakımından sorununuz olmaz. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı