Nvidia Quadro K4200 Ekran kartı iadesi

Yorumların hepsini okuyacak vaktim yoktu, Lumion için bütçe varsa Titan X alabilirsin. Yakın zamanda gelecek olan 980Ti'da olabilir. Fakat Quadro mimari programların çoğunda kullanılmıyor artık. GPU render tamamiyle oturduğunda ve çoklu kart desteği geldiğinde ve Microsoft amca bizi kendi paramızla rezil eden DirectX sömürgesine son verdiğinde bu tür sıkıntılar yaşayan kimse kalmayacak heralde.

Helal olsun kapitalist düzene, kart aynı gpu aynı cuda aynı, onu yapan kafa içine dual bios yerleştirip kartı 2 amaca da hizmet ettiremiyor mu ? Dünyada isyan edecek o kadar çok şey var ki..

TR3D.com'da kartınıza talip bulabilirsiniz sanıyorum. Geçmiş olsun.
 
Titan X zaten Lumion'un tavsiye ettiği kartlar arasında ilk sırada yer alıyor. Fakat biraz pahalı şuan ki dolar kurları tavan yapmış durumda. TR3D.com'a siz söyledikten sonra üyelik başvurusunda bulundum. Fakat site site değil amerikan konsolosluğu gibi :) Tanıdığım olmadığı için moderatörler inceleyip öyle siteye kabul edeceklermiş, tabi saygı duymak lazım. Üye olamadığım için de kartın ilanını veremedim oraya.
Sahibinden.com'a vermiştim. Geçen birisi yazdı elinde Asus'un GTX 980 ROG Strix modeli varmış OC 'lu olan kart. Ben Matrix modelini düşünüyorum ama Strix için sizler neler düşünüyorsunuz? K4200 ile 980 Rog Strix'i takas yapmalı mıyım? Onun faturası şubat 2015 tarili benimkisi 25 nisan 2015.

Bu arada GTX 780TI için güvendiğim biri 980'i tavsiye etti TI yerine...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İsmail bey gerçekten üzüldüm durumunuza. Zamanında aynı duruma bende düşmüştüm. Bana bir akrabam Workstation sistem almıştı. Hemde iyi bir paraya. Fakat hediye olduğu için sesimi çıkaramadım. İçinde Quadro 600 ekran kartı vardı ve beni deli etmişti. Şu son sene kurtuldum o sistemden.

Açıkçası eksen bilgisayar neden böyle bir şey yaptı anlamadım. Ayrıca hocam yeni nesil olduğu için GTX 980 tabiki GTX 780Ti daha iyi. Fakat sizin işiniz CUDA çekirdeği ile olduğu için GTX 780Ti daha mantıklı. Eğer beklerseniz GTX 980Ti da alabilirsiniz.
 
Eksen Bilgisayar satarken çok iyi de satış sonrası destekte gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı ve mağdur etti. Ben zaten Autodesk ürünlerini kullanıyorum fakat Revit 3D Max yada AutoCAD'de ciddi bir render veyahur animasyon almıyorum. Eğer öyle bir durumum olsa elimdeki kart gerçekten çok işime yarar. Ben modellerimi Revitte yapıyorum tüm sahneyi bitirip Lumion'a atıyorum. Açıkçası benim grafik kartını tam randımanlı olarak kullanacağım yazılım Lumion. Lumion'un önerdiği bir liste var ve yazılımı o listeye göre derecelendirip bir performans skoru veriyor. Listeyi bir kaç entry önce paylamıştım. PassMark Software - Video Card (GPU) Benchmarks - High End Video Cards Bu listede Titan X zirvede arkasından GTX 980 sonrasında GTX 780Ti yer alıyor. CUDA bakımından tamamen sizlere katılıyorum. Ti kağıt üzerinde daha üstün. Ama yazılımsal başka durumlarda işin içine girdiğini düşünüyorum ve o nedenle "Lumion için" GTX 980 daha üstün gözükmekte.

GTX980TI için sanırım bu gidişle onu alacağım. Çünkü Quadro ekran kartlarına kimse yanaşmıyor. Belki 50-60 satıcıyla görüştüm hepsi çok komik rakamlara alırız abi dediler. 300 gibi 500 gibi rakamlarla konuştular.

Yani kısacası benim ilk işim elimde kalan ve benim işimi hızlandırmayan 2 haftalık Quadro K4200 'ü satabilmek, ardından zaten danışırım hangi kart uzun vadede daha kârlı bir yatırım olur bunu o vakit değerlendiririm.
 
Aldığım yer olan Eksen Bilgisayar'ı aradım bugün, kartı nereye başvurursanız başvurun geri almayacaklarını söylediler.
gtx 780'i satıp Quadro K4200 almıştım. Şuan sistemde K4200 takılı. Ama 780TI konusunda haklısınız sanırım. Ama şu kartı elimden çıkarmak istiyorum iyi bir kart ama benim işlerimi hızlandırmadı maalesef.
kardeş sen hangi programları kullanıyon . bende quadro k4200 bir tane almayı düşünüyordum. (ben after effects ve premiere kullanıyorum yani kurgu montaj işi yapıyorum)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı