Burada normal bir performans artışı yok. İki kartı arasında teknolojik sıçrama var yani yeni kartlarda gelişmiş teknolojiler (hem donanım hem parça olarak) barındırıyor o yüzden aradaki fark çok daha fazla. Bir nevi bize bu kartları kakaladıkları doğru yalan değil. Mesela RTX şu an 2080 ile bile doğru düzgün çalışmıyor ama yeni çıkan kartların içindeki teknoloji RTX'i çok çok daha verimli kullandığı için daha iyi performans veriyor. Aslında yeni oyunlarda şu DLSS teknolojisi kullanılsa biz 2000 kullanıcıları da RTX gibi teknolojileri rahatça kullanabiliriz.
Ben geçen yaz MSI'ın 2060 Gaming Z modelini 2400 TL'ye almıştım o yüzzden şikayet etmiyorum nasıl olsa 3060 çıksa bile en kötü 4500-5000TL bir şey olacak zaten alamıyorum. Ama Avrupalı bir genç olsam şimdiye ikinci el sitelerine koymuştum bile kartı
Ben geçen yaz MSI'ın 2060 Gaming Z modelini 2400 TL'ye almıştım o yüzzden şikayet etmiyorum nasıl olsa 3060 çıksa bile en kötü 4500-5000TL bir şey olacak zaten alamıyorum. Ama Avrupalı bir genç olsam şimdiye ikinci el sitelerine koymuştum bile kartı