NVIDIA, RTX 2000 serisini kullanıcılara "iteledi"

Burada normal bir performans artışı yok. İki kartı arasında teknolojik sıçrama var yani yeni kartlarda gelişmiş teknolojiler (hem donanım hem parça olarak) barındırıyor o yüzden aradaki fark çok daha fazla. Bir nevi bize bu kartları kakaladıkları doğru yalan değil. Mesela RTX şu an 2080 ile bile doğru düzgün çalışmıyor ama yeni çıkan kartların içindeki teknoloji RTX'i çok çok daha verimli kullandığı için daha iyi performans veriyor. Aslında yeni oyunlarda şu DLSS teknolojisi kullanılsa biz 2000 kullanıcıları da RTX gibi teknolojileri rahatça kullanabiliriz.

Ben geçen yaz MSI'ın 2060 Gaming Z modelini 2400 TL'ye almıştım o yüzzden şikayet etmiyorum nasıl olsa 3060 çıksa bile en kötü 4500-5000TL bir şey olacak zaten alamıyorum. Ama Avrupalı bir genç olsam şimdiye ikinci el sitelerine koymuştum bile kartı :)

Teknoloji ile yarışılmayacağını öğrenmemiz gerekiyor. Mevcut 20xx kartları olanlar, kartlarını satmak istediği zaman, başka kullanıcılardan birçok yerde "30xx kartlar geliyor" diyerekten hem kimse almaz imasında bulunuyor hem de fiyatları iyice diplere çekmek istiyorlar. Her sene bu kartlar ve işlemciler yenileniyor. Şuan 30xx serisi için 20xx kart satmak isteyenler, diğer sene 30xx serisini satmak isteyip yine 40xx serisi için para kaynağı oluşturmaya çalışacaktır. Her sene teknoloji bir adım ileri gittiği için haliyle önümüze daha gelişmiş bir şey sunuluyor ve insanların bütçesi el verenlerin özellikle geçmek istemesi çok normal. Konu başlığındaki zihniyet çok yanlış. Diğer sene de RTX teknoloji çok daha gelişmiş bir şekilde önümüze sunulacak belki de? O zaman da şu anki 30xx kartları için aynı şeyi söylemek mümkün mü? Bunun sonu hiçbir yere varmıyor :) Dediğim gibi, teknoloji ile yarışmak veya her sene en üst teknolojiyi kovalamak bütçeniz yok ise pek akıl mantık işi değildir.
Forumlarda onlarca kişi Ray Tracing'in daha yeni çıktığını, destekleyen oyun sayısının bile sadece birkaç tane olduğunu yazdı durdu ama 1660S alsa işini görebilecek insanlar her yeni çıkan teknolojiyi anbean takip etmesi şartmış gibi direkt 2070'lere 2080S'lere parayı bayıldılar. Oh olmuş demiyorum ama iyi ki "o bütçelere 1660 Ti mı aldın 2070 alırdın" diyenlere aldanmamışım. 2070'e vereceğim farkı daha iyi PSU, soğutucu, fan, SSD'ye verdim. 1660 Ti yetersiz gelmeye başlayınca yine o dönemin sweet spot kartını alırım (3070 mi olur 4060 mı olur bilmem) işimi görene kadar kullanırım.

İhtiyacınız olandan fazlasına para vermeyin, upgrade yapsanız bile uzun yıllar kullanacağınız diğer parçaları ise kaliteli seçmekten imtina etmeyin.
Arkadaşlar, RTX 2000 serisi zaten güçlü kartlar. Benim anlattığım teknoloji ile yarışmak değil. NVIDIA gibi bir markadan RTX Beta Tester muamelesi görmek biraz üzdü beni sadece.

Kardeşim zaten RTX 2000 serisinin RTX'e giriş, RTX'i deneme sürümü olduğunu söyledi adamlar. Daha yeni bir teknolojiyi pazara sunmadan nasıl daha da geliştirebileceklerini düşünüyorsun ki? Yeni çıkan teknolojilerin hepsinde olan bir şey. İlk çıkan ürün her zaman iyidir, ama tutarsa gelecek olan ürün çok daha iyidir.

Burada normal bir performans artışı yok. İki kartı arasında teknolojik sıçrama var yani yeni kartlarda gelişmiş teknolojiler (hem donanım hem parça olarak) barındırıyor o yüzden aradaki fark çok daha fazla. Bir nevi bize bu kartları kakaladıkları doğru yalan değil. Mesela RTX şu an 2080 ile bile doğru düzgün çalışmıyor ama yeni çıkan kartların içindeki teknoloji RTX'i çok çok daha verimli kullandığı için daha iyi performans veriyor. Aslında yeni oyunlarda şu DLSS teknolojisi kullanılsa biz 2000 kullanıcıları da RTX gibi teknolojileri rahatça kullanabiliriz.

Ben geçen yaz MSI'ın 2060 Gaming Z modelini 2400 TL'ye almıştım o yüzzden şikayet etmiyorum nasıl olsa 3060 çıksa bile en kötü 4500-5000TL bir şey olacak zaten alamıyorum. Ama Avrupalı bir genç olsam şimdiye ikinci el sitelerine koymuştum bile kartı :)
Ben de 2060 Ventus'u 3 bin ₺'ye almıştım. Pişman değilim. Ama içimi dökmek istedim. Ben biraz teknoloji takıntılısıyım galiba. Doğru terim bu mu bilmiyorum.
O zaman iPhone 7 alanlar iPhone 8'ın testerı bu her şeyde böyle.
Kardeşim zaten RTX 2000 serisinin RTX'e giriş, RTX'i deneme sürümü olduğunu söyledi adamlar. Daha yeni bir teknolojiyi pazara sunmadan nasıl daha da geliştirebileceklerini düşünüyorsun ki? Yeni çıkan teknolojilerin hepsinde olan bir şey. İlk çıkan ürün her zaman iyidir, ama tutarsa gelecek olan ürün çok daha iyidir.
Arkadaşlar, NVIDIA 2 senede teknolojisindeki bu sıçrama ile 1. kattan 6. kata merdiven kullanmak veya asansörle bir nebze daha hızlı çıkmak yerine Kangaroo hilesi yazıp zıpladı farkında mısınız?

Ben de 2060 Ventus'u 3 bin ₺'ye almıştım. Pişman değilim. Ama içimi dökmek istedim. Ben biraz teknoloji takıntılısıyım galiba. Doğru terim bu mu bilmiyorum.

Yok bende sizin gibiyim. NVIDIA sunumunu izlerken biraz içim gitmedi değil açıkçası çünkü yukarı da yazdım yeni kartlar bu RTX teknolojisini çok daha verimli kullandığı için asıl şimdi güzel bir şekilde kullanıma açık hale geldi. Biz 2000 kullanıcıları ise ancak DLSS teknolojisi o oyuna eklenirse RTX'i kullanabilecez performans düşüşü görmeden. Avrupalı veya Kuzey Amerika'da yaşayan bir teknoloji düşkünü olsaydım büyük ihtimal düşünmeden 2060'ı satar ve kendime en kötü 3070 falan alırdım heralde.

Yok bende sizin gibiyim. NVIDIA sunumunu izlerken biraz içim gitmedi değil açıkçası çünkü yukarı da yazdım yeni kartlar bu RTX teknolojisini çok daha verimli kullandığı için asıl şimdi güzel bir şekilde kullanıma açık hale geldi. Biz 2000 kullanıcıları ise ancak DLSS teknolojisi o oyuna eklenirse RTX'i kullanabilecez performans düşüşü görmeden. Avrupalı veya Kuzey Amerika'da yaşayan bir teknoloji düşkünü olsaydım büyük ihtimal düşünmeden 2060'ı satar ve kendime en kötü 3070 falan alırdım heralde.
Avrupa'da veya Kuzey Amerika'da yaşasan yüksek ihtimal 2080 Super kartını satıp 3090 alırdın :)

Bu kartlar kimi zaman onlarca senelik AR-GE çalışmalarının sonucunda yeni teknolojilerle sunuluyorlar. Ki, çoğu kişi Ampere mimarisinin daha iyi olacağını biliyordu. Ayrıca Nvidia sana zorla bu kartı al demedi, kendi isteğinle aldın. Burada 3070 çok iyi diye ağlamanıza gerek yok.
Ayrıca evet, bu şirketin pazarlama taktiği. RTX diye atlayan arkadaşlar bakacaklar ki yeni kartlar daha iyi, yeni kart alacaklar ve Nvidia 2 kart satmış olacak 2 senede.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı