Öncelikli olarak
@Motionless IN White hocam ile bir Cyberpunk testi yaptık canlı yayında ve kendi gözlerimle gördüm. DLSS bariz şekilde FSR'dan daha iyi. Zaten DLSS'i performans moduna alınca anca görüntüdeki bulanıklaşma fark edilir seviyede olmakta. Ki dengeli ve kalite modunda zaten hareket halinde kolay kolay görüntü bozulması
yok denecek kadar az. Burayı vurguluyorum DLSS sonuçta kusursuz bir teknoloji değil. Nihayetinde daha düşük çözünürlükte render alan bir teknoloji elbette doğal çözünürlüğü yakalayamaz. Ama kalkıp da FSR DLSS ile benzer kaliteyi sunuyor derseniz, gülerler adama. NVIDIA bu teknolojiye yıllardır yatırım yapıyor, taa Volta serisi GPU'larda Tensor çekirdekleri var. Ki sene 2017 yani, Pascal GPU'ların olduğu tarihten bahsediyoruz. Ha yine Sezar'ın hakkı Sezar'a diyorum, FSR, DLSS gibi donanım gerektirmeyen bir şey olduğundan, piyasadaki her GPU ile kullanılması bir nimet, AMD'yi bu konuda tebrik ederim. Ama kalkıp da FSR'ı DLSS ile aynı kefeye koyamazsınız, at ile eşek bir olur mu? Burda yaptığım benzetme DLSS ve FSR üzerinden değil sadece, "NVIDIA vs AMD" olarak düşünün. Şunu bir kere aklınıza sokun,(forumdaki AMD savunucularına da hitaben diyorum) AMD her zaman NVIDIA'nın gerisinden geldi tarih boyunca. Sadece RDNA 2 mimarisiyle beraber Ampere mimarisiyle hem güç tüketimi hem performans konusunda yarışabilir oldu. Ama AMD her zaman 2. planda kalan bir üretici oldu, ileride durumlar değişebilir, bunu bilemeyiz, ama ortada koskocaman bir gerçek var:
AMD, GPU konusunda ucuz etin yahnisidir. Bunu eğip bükmeye gerek yok bu kadar basit. Kötü anlamda demiyorum, fiyat performans olarak yani kas gücüne oranla gerçekten güzel GPU'lara sahip AMD ama NVIDIA kas gücünden fazlasını sunuyor. AMD'yi ben her zaman takdir ederim CPU ve GPU alanında önemli işlere imza attığı için, ama onu bu kadar yüceltmenin anlamı yok, anlayın bunu ya!?
Bu arada bugün Escape From Tarkov'da FSR 2'yi test etmek istedim (yanlış hatırlamıyorsam FSR 2.2 versiyonu var oyunda) ve gördüm ki kalite modunda dahi bariz derecede bir ghosting vardı. Dying Light 2'de de test ettim ve aynı şeyi gördüm. Sadece Dying Light 2'de oyun motoru veya renk paletinden mi kaynaklı bilmiyorum, dengeli modun aşağısına alınca fark ettim. Ayrıca kalite modunda bile uzaktaki ağaçların çözünürlüğü kötü görünüyordu biraz ama görüntü iyi duruyordu kısmen, hakkını yemeyim.
Neticede bunlar ölçekleme teknolojileri, elbette aşırı iyi değiller ama hem FSR'ın hem de DLSS'in hangi kefede olacağını iyi bilip buna göre değerlendirme yapmak lazım.