Nvidia RTX Serisi Alınmalı mı?

2 haftadır RTX 2060 kullanıyorum. Hiç pişman değilim. Sadece RT olarak bakmamak lazım. Saf güç olarakta tercih edilebilir bir kart. Ayrıca her zaman güncellikten yanayım. Yeni bir sistem. topluyorsam aldığım parçalarında bütçeme göre yeni nesil serilerini kullanmak daha mantıklı geliyor. O yüzden ZEN+ mimarisi Ryzen ve RTX tercih ettim. Biraz bekleseydim ZEN-2 mimarisi işlemci tercih ederdim.

İnan kimse memnun değil Nividia'nın bu piyasada tek el olmasından.
Size bir şey diyemiyorum çünkü 10 Bin TL gibi bir miktar harcayıp güncel olmayan 2 sene önce çıkan ve muadillerinden daha az FPS veren bir kartı almayı düşündüğünüze göre siz kullanmıcaksınız bu sistemi.

Halk arasında bir tabir vardır "Bekara karı (Eş) boşamak kolaydır "diye.

Şahsen ben ve birçok kişi 10 Bin TL gibi bir miktara sistem toplayacağımız zaman en güncel parçaları tercih ederiz :)

Şu ağdalı diliniz beni benden altı. RTX henüz gelişmekte olan bir teknoloji ve aşırı gereksiz pahalı. Ucuz olan RTX2070 ve 2060 ise bir yıl sonra kasma problemleri ile karşılaşacak kartlar yeni olmasına rağmen RT açık bir şekilde 50-60 fps anca veriyorlar. 2 sene sonra bu 30 lara düşecek. Kasmaması için ya RT yi kapatıcaksın veya ayar kısacaksın. 6000 TL ye yazık. Onun yerine 2 sene RT olmadan yüksek fps veren bir kart alırım 2.nesil RTX i alırım 3070 i mesela

2 haftadır RTX 2060 kullanıyorum. Hiç pişman değilim. Sadece RT olarak bakmamak lazım. Saf güç olarakta tercih edilebilir bir kart. Ayrıca her zaman güncellikten yanayım. Yeni bir sistem. topluyorsam aldığım parçalarında bütçeme göre yeni nesil serilerini kullanmak daha mantıklı geliyor. O yüzden ZEN+ mimarisi Ryzen ve RTX tercih ettim. Biraz bekleseydim ZEN-2 mimarisi işlemci tercih ederdim.

1.5 ay bekleseydin RYZEN 3.nesil çıkıyordu

Şu ağdalı diliniz beni benden altı. RTX henüz gelişmekte olan bir teknoloji ve aşırı gereksiz pahalı. Ucuz olan RTX2070 ve 2060 ise bir yıl sonra kasma problemleri ile karşılaşacak kartlar yeni olmasına rağmen RT açık bir şekilde 50-60 fps anca veriyorlar. 2 sene sonra bu 30 lara düşecek. Kasmaması için ya RT yi kapatıcaksın veya ayar kısacaksın. 6000 TL ye yazık.
Sizinde ısrarcılığınız beni benden aldı :)
Yukardaki arkadaşın yazdığı gibi bu kartlar seni RTX açmaya zorlamıyor saf güç olarakda güncellik olarakta fiyat olarakta her türlü Vega 64'ü eziyor. Karşılaştırdığınız kart RTX 2060 bu kart 2.500 TL civarında bulunabiliyor.
Ayrıca 2 sene sonrasını düşünüyorsanız Vega 64 4 senelik bir kart olacak :)

Edit ile son kısma bir şeyler eklemişsiniz sonradan gördüm.

Onu bekle şunu bekle bu beklemelerin sonu olmaz her sene yeni bir şey çıkar.
Hayat müşterektir yarın ne olacağı bilinmez sen gücün yetiyorken en iyisini al benden sana tavsiye :)

Son düzenleme:
Sizinde ısrarcılığınız beni benden aldı :)
Yukardaki arkadaşın yazdığı gibi bu kartlar seni RTX açmaya zorlamıyor saf güç olarakda güncellik olarakta fiyat olarakte her türlü Vega 64'ü eziyor. Karşılaştırdığınız kart RTX 2060 bu kart 2.500 TL civarında bulunabiliyor.
Ayrıca 2 sene sonrasını düşünüyorsanız Vega 64 4 senelik bir kart olacak :)

İnternette belki o fiyat seviyesinde bulunur ama perakende satış yapan teknoloji mağazalarında 3000tl dolaylarında. Çarpan kilidi açık olanlar için konuşuyorum 1000TL ye 50 fps fazla alıyorsun RTX dışında kalan üst seviye kartlardan

RTX i alıcaksan 2080 alıcaksın o da henüz çok yeni kullanışsız ve pahalı 2060 ise yeteri kadar performanslı değil. Demek istediğim bu.

Son düzenleme:
RTX'i gerçek anlamda kullanabilmek için en az 2080 almak gerekiyor. 2060 ve 2070 de sadece adı var.
o nedenle 10 serisinden en az 1060 sahibi birisinin RTX serisine geçmesini pek mantıklı bulmuyorum, yapacağınız masrafa değecek bir update olmayacak bana göre.

Ben sonraki seriye kadar bekleyeceğim.

O zaman Vega bir kart alın, çünkü siz RTX serisine karşı ciddi bir ön yargıya sahipsiniz gördüğüm kadarı ile. Elinizde Vega kartlar ile ilgili de baya argüman var. Bilgi sahibisiniz yani. Sıfırdan sistem topluyorsanız ve 10.000 tl gibi ciddi bir bütçe ayırmışsanız 2 yıllık bir mimariye değil güncel olana yönelmenizi önerdi bir çok kişi. İçinize nasıl sinecekse o şekilde tercih yapın, parayı harcayacak olan sizsiniz sonuçta.

Şu ağdalı diliniz beni benden altı. RTX henüz gelişmekte olan bir teknoloji ve aşırı gereksiz pahalı. Ucuz olan RTX2070 ve 2060 ise bir yıl sonra kasma problemleri ile karşılaşacak kartlar yeni olmasına rağmen RT açık bir şekilde 50-60 fps anca veriyorlar. 2 sene sonra bu 30 lara düşecek. Kasmaması için ya RT yi kapatıcaksın veya ayar kısacaksın. 6000 TL ye yazık. Onun yerine 2 sene RT olmadan yüksek fps veren bir kart alırım 2.nesil RTX i alırım 3070 i mesela
50-60 FPS mi ? RTX 2080 TI ile anca alırsınız onu
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı