NVIDIA vs AMD vs Intel

Zeixrion

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok
Selamlar. Tek merak ettiğim bir konu var. Forumda kaç kişinin NVIDIA desteklediği, kaç kişinin AMD ekran kartı desteklediği ve kaç kişinin Intel ekran kartı desteklediği. Son zamanlarda çıkan 9060XT vs.'den, NVIDIA'nın halen XX60 serisine 8 GB VRAM koymasından ve Intel'in VRAM konusunda cömert davranmasından sonra sorayım dedim. Düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar. Tek merak ettiğim bir konu var. Forumda kaç kişinin NVIDIA desteklediği, kaç kişinin AMD ekran kartı desteklediği ve kaç kişinin Intel ekran kartı desteklediği. Son zamanlarda çıkan 9060XT vs.'den, NVIDIA'nın halen XX60 serisine 8 GB VRAM koymasından ve Intel'in VRAM konusunda cömert davranmasından sonra sorayım dedim. Düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.

Intel hala tam alınacak kart değil büyük uyum sıkıntıları yaşıyor. AMD ve NVIDIA arasında şu anda benim için bir fark yok hangisi fiyatını hak ediyorsa onu alırım.

NVIDIA keşke 30000'lik hazır sistemlerinin de içinde bulunduğu 5060'ı 12 GB VRAM yapsa. Aynı şey 5060 Ti içinde geçerli. Çok gereksiz. Bu karta 12 GB VRAM yeter de artar. Sırf teknolojisi var diye iyi. AMD bu konuda çok gelişti vallahi helal olsun.

Marka yok model var daha çok. 9060 ve 9070 XT taş gibi iki kart mesela şuan alacak olsam 9070 XT alırdım. Nvidia çok üst segmente çıkacaksan alınır 5080 5090 aşağısına pek düşülmemeli fiyat performans değil çünkü. AMD zaten üst segmente artık pek oynamıyor pazarın orta ve alt kısmını hedefliyorlar. Intel'in daha 40 fırın ekmek yemesi gerek ne model çeşitliliği var ne stabilite var. Eski oyunlarda sorun yaşatabiliyor kartları. Daha çok yolu var. Şuan en makulu AMD driverlarla performans arttırıyorlar çoğu sorunu çözdüler FSR 4'ü DLSS 4'e neredeyse eşdeğer (MFG hariç) çıkardılar. RT performansını da Nvidia ile eşitlediler neredeyse. Gayet iyi gidiyorlar yani Nvidia ekran kartı pazarını artık pek sallamadığından hep aynı şeyi satıyor nasılsa alan var diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı