Nvidia’nın Yeni Grafik İşlemcisi GTX 970 bir bellek sorununa mı sahip ?

Madnesss

Hectopat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayarın Blog'unda bugün yayınlanan bir yazı, aslı astarı hakkında ilgili arkadaşlar ne diyorlar?

www.vatanbilgisayar.com: Nvidia'nın Yeni Grafik İşlemcisi GTX 970 bir bellek sorununa mı sahip ? | Vatan Bilgisayar

"Geçen hafta nVidia'nın yeni grafik işlemcisi GTX 970 in bellek sorunu olduğuna dair test incelemeleri yayınlandı. Bir üst işlemci GTX 980 de geçerli olmayan bu sorun, GTX 970 işlemcisinin 3.2 GB bellek üzerinde performansı düşürme olarak ortaya çıkıyor. GTX 980 tam olarak 4 GB belleği kullanırken, GTX 970 ise 3.5 GB civarında kullanabiliyor. Bu şekilde GTX 970 hem 3.2 GB üzerinde performans düşüklüğüne sebep oluyor hem de 4 GB belleği tam olarak kullanamıyor olduğu iddia edildi."

Bu yazı hakkında bir bilgisi olan yok mu? Konu hakkında, blogda bir ayrıntıya da yer verilmemiş, iddia edildi deyip bırakmış.

Tam da PC siparişi vereceğimin arefesinde bu haberi okudum. MSI gtx970 içeriyordu sistemim içime şüphe düştü şimdi.

Sosyal'de dikkat çekmemesi de ilginç :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi.PNG

@Silinen üye yorumlarını bekliyoruz kardeşim.

Evet arkadaşlar. yaptığım araştırmalar sonuçu bellek miktarının 3.505 mHz olduğunu gördüm ve gerçekten çok canım sıkıldı sizlerde dener misiniz ?

Dosya Ekleri

• yükle.jpg
    yükle.jpg
    162,6 KB · Görüntüleme: 503
Bugün tüm gün yabancı forumlarda bu konuyla ilgili yazılanları okudum, bir ihtimal vatanda hafta sonu indirimi olur diye hafta sonuna almayı planladığım sistem için gtx 970 düşünmüştüm o yüzden baya bi ilgilendim bu konuyla, şu iki linkte durum gayet iyi açıklanmış, bir kere ortada donanımsal bir hata ya da beklenmedik bir durum yok, nvidia nın üç kağıtçılığı var, bu üç kağıtçılık kendilerinin de itiraf ettiği üzere ürünün pazarlanış aşamasında, yani resmen bu bilgiyi paylaşmamışlar. Nvidia yetkilileri kartın olması gerektiği gibi çalıştığını, bunun amd nin muadil kartlarıyla rekabetçi fiyat seviyesinde kalabilmelerini sağladığını, maxwell mimarisinin bir özelliği olduğunu, yaptıkları testler sonucu fps düşüşlerinin 980'e paralel olduğunu, çok büyük performans kayıpları yaşanmadığını bildirmişler, linklerde nvidia'nın test sonuçlarını görebilirsiniz, fakat kullanıcılar öyle demiyor.. Ben linkleri ekliyor ve çekiliyorum kafam çok karıştı bu konuda.

techreport.com: Nvidia: the GeForce GTX 970 works exactly as intended - The Tech Report - Page 1

techreport.com: Nvidia admits, explains GeForce GTX 970 memory allocation issue - The Tech Report

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde msi gtx 970 sepetimde duruyordu demek ki şuanlık almamakla iyi yapmışım.Sonuçta bu kart 1270TL civarında seyreden tuzlu bir kart.Haliyle insan bu parayı verince parasının karşılığını almak istiyor.Peki madem Nvidia böyle bir aldatma yoluna gitti.AMD'nin sattığı ürünlerde de böyle bir soruna rastladınız mı?Eğer rastlamadıysanız GTX 970 yerine onun muadili olan AMD ekran kartlarını tercih etmeli miyiz?

Şuan bu durum canımı sıktı. Tamam 1080p kullanıyorum ama sli işin içine girince 2k yada 4k ya geçecektim. Ne yapalım şimdi iade etsek para iadesi vermeyecektir vatan. Çok üzgünüm şuan. Her şeyi geçtim 1.399Tl para verdik alırken. @Silinen üye hocam ne yapalım nasıl bir çözüm üretelim buna ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı