NZXT H9 Flow için fan tavsiyesi

Bütçe
4000 tl

compengin

Kilopat
Sealam arkadaşlar.

Bugün H9 Flow siparişi geçtim. 4 fan ile geliyor. Alta 3 tane üste 3 ya da 2 alt 2 üst 140mm fana ihtiyacım var. F/P önerileriniz bekliyorum. Lian Li, Noctua gibi pahalı fanlar istemiyorum kısaca fan başına 1000 TL veremem ama fiyatları da zorlarım. Üst 3 fan egzoz olarak kullanılacak.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-02-16 124403.png
    Ekran görüntüsü 2024-02-16 124403.png
    173,1 KB · Görüntüleme: 133
RGB olmasına gerek var mı? Kasa fanların RGB değil sanırım.

Tüm kasanı bununla doldurabilirsin. NZXT'nin fanlarıyla birlikte güzel gidecektir. Anakartında yeterli giriş olmayacağından 3lü veya 4'lü PWM çoğaltıcı kablolarından 2 3 tane alman gerekecek.

Çoklayıcıya her şekilde ihtiyacınız olacak. Kablolatın kasa arkasında saklı olması da önemli sonuçta. Ana kartınızda iki tane boşta fan girişi olmalı şu anda. 2 adet 3'lü Y tipi PWM çoklayıcı almanız yeterli görünüyor. Kasa altındaki üç fanı birlikte bir çoğaltıcıya, aynı şekilde kasa üstüne koyulacak 3 fanı da birlikte diğer çoğaltıcıya takıp çoğaltıcıların ana kafasını da ana kartınızdaki boş girişlere taktığınızda gayet sağlıklı bir şekilde kasa fanlarınızı kullanabilirsiniz. Kasa altına takacağınız fanlar kasanın içine doğru üflemeli, üste takacağınız fanlar da kasanın dışına doğru üflemelidir. Sanırım kule tipi soğutucu kullanıyorsunuz. Eğer ilerde 320mm veya 240mm sıvı soğutmaya geçerseniz bu aldığınız fanları da PULL&PUSH diye tabir edilen radyatörün üst kısmına da ekleyip soğutma performansını arttırabilirsiniz.

Şu anda bu ürününü fiyatı çok uygun. Belki sepetinize ihtiyacınız olan bir şey daha ekleyerek 200 üzeri ücretsiz kargodan faydalanabilirsiniz. Siz sadece 3 başlığını kullanırısnız. Bİrisi boşta kalsa da olur.

Bir hatırlatma yapayım ama. Çoğaltıcılarda kafalardan birinde 4, diğerlerinde 3 tane pin vardır. 4 pinli olan kafa boşta kalmayacak şekilde fanlarınızı takabilirsiniz.

Çok teşekkürer hocam, gayet anlaşılır oldu her şey.

Hocam yaklaşık aynı maliyete Noctua'nın bu ürünü var, tavsiye eder misiniz?

Noctua NF-P12 REDUX-1700 PWM, yüksek performanslı soğutma fanı, 4-pin, 1700 devir (120 mm, gri) Amazon.com.tr

Kasa siyah hocam görseli ötnek olarak koymuştum fan bilgileri için.
Yahu baştan deseydin ya hocam 😅 Siyah desen ona göre önerirdik. En önemli detayı farklı renk paylaşmışsın. Sana attığım beyaz fanın aynısınını siyahına bakabilirsin o zaman.

Hocam hiç takıntım yok renk uyumuymuş rgbmiş ondan söylemedim zaten sadece beyazı var o modelin beyaz aldım sizin tavsiyeniz üzerine :) ben 4080 Super kullanıyorum, ekran kartı destek aparatı var bunu sanırım h9'da bayağı zor kullanacagım çünkü tabanı fanlara gelecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı