NZXT Kraken Elite 360 alınır mı?

DarkWob

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Başlıkta gördüğünüz ürünü aldım, birkaç yorum dolayısı ile fakat yine de değerli hocalarıma sormak istedim. Sizce bu marka ve model iyi mi?
Normal de DeepCool mystique 360 alacaktım F/P diye fakat gördüğüm kadarıyla 8 bin TL bandına gelmiş. Birkaç kişi de hortum ve sızdırma sorunlarından bahsetince 4/5 bin TL olduğunu da görmezden gelebilirdim fakat 8 bin TL verdikten sonra o sorunun olması benim canımı sıkardı.
Bu yüzden NZXT ürününü aldım, NZXT zaten kaliteli bir firma olduğunu biliyorum ama yine de size sormak istedim, ayrıca GP Warcry Edge kasasında aldım sığacağını düşünüyorum.

Son olarak da hangi kasa fanını önerirsiniz? Lian Li SL modelini mi yoksa Lian Li Infinity reverse mi? Aşağıdaki donanım bilgisine göre cevap verirseniz sevinirim.

İşlemci: AMD Ryzen 9 5950X.
Ekran kartı: Evge XC3 RTX 3070 ( 3090 /ti olarak değişim yapılacaktır birkaç ay sonra)
RAM: G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB.
SSD: WD Black sn 750 1 TB.
HDD: WD red 2 TB.

Parasının soğutucusu değil, bu soğutucu ile aynı performansı çok daha ucuza alırsınız.

Son düzenleme:
Parasının soğutucusu değil, bu soğutucu ile aynı performansı çok daha ucuza alırsınız.

Merhaba tekrardan hocam, cevabınız için teşekkürler, ürünü satın alım gerçekleştirildi hocam, yanlış bir başlık tercihi yapmışım, yerli yabancı birçok forumda ürün hakkında verdiği değerler için iyi yorumlar ve bu yüzden de benim işlemcimi yük altında olmadan 45 derecelerede, oyun gibi yük altına alacak durumda ise 65 ile 70 derece arasında olacağını öğrendim sizin önerdiğiniz ile sıcaklık değerlerine baktığımda 75 ila 82 derecelerde dolaşıyor değerler, ayrıca neden parasının hakkını vermediğini düşündüğünüzü söyler misiniz? Tam olarak bir kronik bir arızası mı var? Uzun kullanımda sorunlar mı oluşuyor? Verdiği soğutma performansı benim işlemcim için iyi görünüyor fakat sizin deneyimlediğiniz ve test ettiğinizde verdiği değerleri vermediğinizi mi gördünüz? Detaylandırabilirseniz ve yanlış anlamayınız fakat kuru kuruya parasını hak etmeyen bir ürün demeniz benim kafamdaki sorulara cevap olmadı, ayrıca altında ise fan tavsiyesi istemiştim bu konuda ne dersiniz? Buna da bir cevap verebilirseniz sevinirim.

Teslerde o soğutucu ile Enermax aynı performansı vermiş, kontrol etmiştim, ayrıca o rakamlara çıkınca ondan çok daha iyi modeller var Lian Li 2 Performance ve EK Nucleus gibi, o yüzden hakkını vermiyor.

Fan konusuna birazdan bakayım.

Reverse fanlar ters hava üfler, onu biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Teslerde o soğutucu ile enermax aynı performansı vermiş, kontrol etmiştim, ayrıca o rakamlara çıkınca ondan çok daha iyi modeller var Lian Li 2 performance ve ek nucleus gibi, o yüzden hakkını vermiyor.

Cevap için teşekkürler hocam, ever reverse az bucuk anladım, fakat hala oturmuş değil kafamda normal sistemde sanırsam firmanın logosunun yer aldığı kısım aslında kafanın dahli olduğu kısım arkadaki CE gibi belgelerin yazdığı kısım ise havayı çekiyor, ya da bunun tam tersi olabilir, reverse ise bunun tam tersini yapıyor diye öğrendim.

Normalde dışarıdan içeri hava vermesi için fanın ters tarafı içeri bakacak çekilde montajlıyorsunuz, reverse fanlarda fanı yine düz takıyorsunuz ama yaprakları ters olduğu için yine içeri hava veriyor, tamamen görsel bir olay, reverse fana ihtiyacınız varsa alın diye belirtmek istedim.

Kasa modelini söylerseniz nerede reverse gerekli bakalım.

Normalde dışarıdan içeri hava vermesi için fanın ters tarafı içeri bakacak çekilde montajlıyorsunuz, reverse fanlarda fanı yine düz takıyorsunuz ama yaprakları ters olduğu için yine içeri hava veriyor, tamamen görsel bir olay, reverse fana ihtiyacınız varsa alın diye belirtmek istedim.

Kasa modelini söylerseniz nerede reverse gerekli bakalım.

Cevabınız için teşekkürler hocam, geç cevap içinde kusura bakmayınız işler güçler, kasayı yukarıda yazmıştım aslında GP Warcry kasasının Edge modeli en üst model yani Prism ve vertexde var.

Şimdi şöyle bir sorun çıktı, almam istediğim kasa fanları kalmamış, normalde Lian Li uni SL 120 3'lü siyah alacaktım fakat hiçbir yerde ürün yok, olan yerlerde bypazar gibi şerefsiz karaborsacı pazar yerinde var ve normal fiyatı en son 1 ay önce baktığımda 2999 olan ürün onlarda 10 bin TL yazmışlar, İncehesap da ürünü buldum fakat bu sefer de adamlar beyazı 3.100 TL, siyahı 4379 TL gibi bir fiyata katmışlar, burada şu soruyu sormak istiyorum sıvı soğutma siyah, kasa siyah, peki beyaz fanlar kötü durur mu? 3100 TL olan bu fanları alayım diyorum ne dersiniz?

Teslerde o soğutucu ile Enermax aynı performansı vermiş, kontrol etmiştim, ayrıca o rakamlara çıkınca ondan çok daha iyi modeller var Lian Li 2 Performance ve EK Nucleus gibi, o yüzden hakkını vermiyor.

Hangi testler, listeyi atabilir misiniz?

Birebir karşılaştırması yok, LT720'yi referans alın, LT720, NZXT ile aynı performansı veriyor, Enermax, LT720 ile aynı performansı veriyor, yani 3200 TL'lik Enermax, 9000 TL'lik NZXT ile aynı performansı veriyor.

Screenshot_2024-10-02-17-14-11-75_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
Screenshot_2024-10-02-17-15-11-93_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı