NZXT Kraken Z63 İncelemesi

z 73 alacağım bende yeni toplayacagım pc ye bendeki tek fark rgb fanları takacağım
rgb fanları bende düşünüyorum hatta komple rgb eko sistem ile beraber , ama nzxt daha fazla basınç için üzerinde gelen fanları tavsiye ediyor.

rgb fanları bende düşünüyorum hatta komple rgb eko sistem ile beraber , ama nzxt daha fazla basınç için üzerinde gelen fanları tavsiye ediyor.
Zaten push yapacagım için alta RGB'leri takacagım, üste RGB olmayanları takacagım.

Son düzenleyen: Moderatör:
güzel ve performanlı olur , bende bir ara kasa için şu fanlara bakıyordum ama 140 lığı olmadığı için vazgectim

Merhaba kolay gelsin konuyu hortlatacağım ama bende şu soğutuculardan birini almayı planlıyorum. Z63 altta yazdıklarıma göre ciddi maliyetli bir ürün size arada ki farka değer mi? D15 kullanıcısıyım yazmışsınız noctua da işimizi fazlasıyla görür mü acaba ne düşünüyorsunuz kolay gelsin.
Noctua nh-D15.
Be Quiet! Dark rock Pro 4.
NZXT Kraken X62.
Corsair H115I PRO.

Merhaba , ilk olarak diyebilirimki evet Z63 daha maliyetli ama özelleştirebilir ekranı ve gif oynatması ile farklı bir görsellik oluşturuyor, açıkçası ben genel olarak rgb aydınlatma nedeniyle tercih ettim. Corsair hiç kullanmadım çok memnun olan var ama genel olarak pompa tasarımları ve pompa üzerindeki corsair yazısı benim hoşuma gitmiyor (tamamen kişisel tercih )
Yaklaşık 1 seneden fazla Noctua Nh D15 kullandım ve kesinlikle harika bir hava soğutucu, Be Quiete Dark Rock Pro mu Noctua Nh D15 mi dersen ben Noctua yı tercih ederim ama iki ürün de neredeyse aynı tasarım ve özelliklere sahip, biri Alman diğeri Avusturya markası sonucta ve her ikisine de güvenebilirsin.
Kendi tecrübeme göre i7-8700k işlemcide Noctua ile delidsiz hiç sorunsuz saatlerce oyunda oynadım, renderda yaptım müzik prodüksiyon da ve hiç bir sorun yaşamadım , Z63 de ise fan ve pompa hızı sabit ve sessiz ayarlarda aynı kullanım da biraz daha iyi performans verdiğini gördüm..
i7-8700 K için kıyaslama yapmam gerekirse Noctua fiyat performans olarak kesinlikle normal kullanımda tek geçeceğim soğutucu ,hatta hız aşırtmaya da olanaklı (4.7 ghz e kadar sorunsuz kullandım) Tabi kasaya sığması önemli çünkü çift kule soğutucu anakartta ciddi yer kaplıyor.
Bu arada ilginç bir bilgi vereyim sistem de 2 adet m2 ssd var , sistemin kurulu olduğu samsung 1 tb 970 pro diğeri de sandisk 1 tb extreme pro , ilginç olan bir kaç inceleme videosun da hava soğutmaların gerek ekran kartı gerek ram ve m2 ssd lerin hatta anakartların bile az da olsa sıcaklığını düşürdükleri söyleniyordu, bende tam tersi oldu, sıvı soğutmaya geçtikten sonra özellikle m2 ler de sıcaklık farkedilir şekilde düştü.
Verdiğin listedeki z63 ü dışarda bırakıp fiyat performans olarak ilk tercihim Noctua, kısıtlı bütçeyle de illa sıvı soğutma alacaksam Corsair olurdu.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

TL olarak ne kadara geldi amazon.de üzerinden aldığınızda? Şu anda 2.200 TL gibi bir fiyat çıkıyor.

TL olarak ne kadara geldi amazon.de üzerinden aldığınızda? Şu anda 2.200 TL gibi bir fiyat çıkıyor.
Eğer Türkiye'ye geliş fiyatını soruyorsanız gümrük ve nakliye konusunda maalesef bir bilgim yok ,fakat şöyle bir bilgi verebilirim ben aldığımda da şu an ki fiyattaydı ve bu aralar bazı elektorik ürünlerin fiyatların da yükselmeler var.

Sleeved rgb kabloları nereden aldınız acaba çok hoş durmuş.

Sleeved rgb kabloları nereden aldınız acaba çok hoş durmuş.
Teşekkürler, Amazon.de üzerinden almıştım, Lian li markasının ilk jeneresyonuydu ama bir süre kullanıp yenilerini aldım,eğer böyle bir düşünceniz varsa kesinlikle 2. jenerasyonu tavsiye ederim zira ilkine göre ;
1 Solid : İlk jenerasyonun kablo aralıkları açık ve düzenlemek pek kolay değil-ikincide daha derli toplu ve sağlam ayrıca bariz çok daha muntazam, simetrik ve kablolar daha kalın.
2 Kurulum : Bağlantılar aynı ama 2.jen daha kolay ve zahmeti daha az çünkü ilk modelin optik görünen(ışığın taşındığı şeffaf kablolar)bağlantı ksımları ufak bir zorlama ile yeriden çıkıyor ve sabitlemek zaman alıyordu.Ve o kadar özen gösterilmesine karşı çok da düzgün durmuyordu.1.5 saaten fazla uğraşmıştım.2.de böyle bir sorun yok.
3 Rgb : Jn1 de Işıklar sadece bir yönde (dikey)hareket ediyor ve dikkat ettiyseniz kablo güç bağlantı ksımından uzaklaştıkça ışık düzeyide azalıyor, bu da eksi bir özellik, Jn2 de ise hem dikey hem yatay olarak kontrol ediliyor ayrıca ve ışık yüksekliği inanılmaz fazla, hatta rgb kasamdaki en parlak rgb aksesuar.Abartmıyorum karanlık bir odanın yarısını aydınlatabilir tam güçte çalışırken.Işık volume dengesi baştan sona aynı ve led olduğu için bir kayıp söz konusu değil.
3 Kontrol : Jen1 de sadece 3 pin 5V bağlantısı söz konusu ve anakart yada harici bir modül ile çalışıp kontrol ediliyor.Ben Gigabyte gaming 7 anakarta bağlamıştım üzerinde ki rgb ışık seçenekleri yeterliydi. Jen2 de ise kendi kontrolcü ve kablolarıyla geliyor kontolcü üzerinden ışık şiddeti, ışık modları,ışık hızları,renkler ve 3pin bağlantısını kasa ya da anarkart için kullanımda değiştirme seçenekleri de var ve tamamen kapatmak içinde tabi.
4 Şahsi tavsiyem: Jen1 bu tarz modeller arasında güzel hatta almadan başka modellere de bakmıştım ve içlerinde en iyi duran buydu. Sonrasında bağlantı zorluğu ve stabil olmamasından dolayı görsel olarak biraz soğuttu diyebilirim.Hatta aldıktan 2 hafta kadar sonra yoğunluktan dolayı pc ile ilgilenemedim ve 1 -1.5 ay sonra jen2 kabloları görüp hızla sipariş ettim sanırım ilk alanlardanım ve tam aradığım set diyebilirim.Işığın kalitesi jen1 e göre çok iyi ve diğer rgb aksesuarlar ile oldukça uyumlu.
Görseller daha da yardımcı olur umarım.Kasa içindeki jen.2, masa üzerindeki jen.1

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…