Obezlik nasıl anlaşılır?

Abur cubur sık değil. En fazla da gofret oluyor. 2-3 haftada bir nadirde olsa hamburger yemeye gidiyoruz arklarla ama bazen 2 ayda bir olduğu da oluyor. Poğaça da 3 tane hocam. Kendimi kısıyorum bu konuda.

Tamamdır hocam peki gidişat kötü mü? Vücudum falan?
Spora başla zamanla düzelicek vücudun işin özü 2 maddedir az kalori çok egzersiz bitti

Nasıl yani hocam? Genelde ev yemeği yiyorum. Okulda öğleleyin baen abur cubur ve poğaça yiyorum.

Asla yememeniz lazım öyle üç tane yemede bir tane ye diyenleri dinleme ileride kolesterol şeker diyabet her türlü hastalık başlar bir de fitness da yemesine içmesine dikkat etmeyen tanıdıklarım var hala kos koca göbekleri var yani demem o ki hayatın boyunca zararlı besin yememen lazım göbeğin olmasın istiyorsan.

Hocam spora başlayacak param yok. Kendim evde bir şeyler yapmaya çalışsam faydası olur mu? Kilolu muyum sizce?

Poğaça abur cubur yiyip evde bir şeyler yaparsan değişim olmaz ama aburcuburu hamur işini şekeri bırakıp yaparsan evet değişim olur.

Kilolusun evet hocam bunu kabullenmen gerek.yediklerine dikkat et aburcuburu çok dayanmadiginda ye Yürüyüş yap koşu yap
Hocam kilolu sınırına yakın ama kilolu değilim diye düşünüyordum. Abur cuburu bıraktım hocam. Belki haftada 1-2 kere çikolata olabilir.

Asla yememeniz lazım öyle üç tane yemede bir tane ye diyenleri dinleme ileride kolesterol şeker diyabet her türlü hastalık başlar bir de fitness da yemesine içmesine dikkat etmeyen tanıdıklarım var hala kos koca göbekleri var yani demem o ki hayatın boyunca zararlı besin yememen lazım göbeğin olmasın istiyorsan.

Poğaça abur cubur yiyip evde bir şeyler yaparsan değişim olmaz ama aburcuburu hamur işini şekeri bırakıp yaparsan evet değişim olur.
Abur cuburu kısmen bıraktım. Poğaçayı da bıraktım. Artık okula evden yemek götürüyorum hocam. Hamur işini annem evde yapmadığı sürece de yemem bu saatten sonrada.

@Snowsat hocam birde sizce gidişatım kilolu veya obeziteye doğru mu?

Hocam bir de sizce gidişatım kilolu veya obeziteye doğru mu?

Kalori hesabı yapın sadece sporcular kalori hesabı yapmıyor kilo vermek isteyenlerde yapıyor günlük ne yediysen kalori hesabı yap hep onunlamı uğraşırim yer geçerim diyenler dolu etraf ama onu diyenlerin yağ oranları kilosuna göre obezite sayılacak cinsten siz düşük karbonhidrat yüksek protein ile beslenin yer yer öğünlerinizi salata ile yapın vitamin değerlerinizi ölçtürün ona göre vitaminler alın ileriki zamanlara değişimi görürsünüz gidişatınızı maalesef günlük gramı gramına ne yediğinizi bilmediğim için bir şey belirtemem hala yüksek yağlı şekerli besleniyorsanız ve vücudunuzda yatkınsa kilolanmaya obeziteye kadar yolunuz var sonra hastane hastane uğraş dur üstüne dediğim gibi hastalıklar da yaş ilerledikçe başlar.

Kalori hesabı yapın sadece sporcular kalori hesabı yapmıyor kilo vermek isteyenlerde yapıyor günlük ne yediysen kalori hesabı yap hep onunlamı uğraşırim yer geçerim diyenler dolu etraf ama onu diyenlerin yağ oranları kilosuna göre obezite sayılacak cinsten siz düşük karbonhidrat yüksek protein ile beslenin yer yer öğünlerinizi salata ile yapın vitamin değerlerinizi ölçtürün ona göre vitaminler alın ileriki zamanlara değişimi görürsünüz gidişatınızı maalesef günlük gramı gramına ne yediğinizi bilmediğim için bir şey belirtemem hala yüksek yağlı şekerli besleniyorsanız ve vücudunuzda yatkınsa kilolanmaya obeziteye kadar yolunuz var sonra hastane hastane uğraş dur üstüne dediğim gibi hastalıklar da yaş ilerledikçe başlar.
Hocam ailede kiloya yatkınlık yok hatta şu an ailemdeki en kilolu kişi nerdeyse benim. Günde genelde yediğim şeyler çorba ve 2 tabak pilav üstü tavuklu etli türlü yemekler oluyor. 2 öğün aynen bu şekil yiyorum. Akşamleyinde çoğunlukla sadece çay içiyorum. Sabahtanda yarım ekmeğe yakın çay çikolata yiyorum. Çok klasik hep benzer oluyor yeme şeklim. Son zamanlar göğüs ve göbek rahatsız etmeye başlayınca obez kilolu bir yöne doğru gitmeye başlamış gibi hissetmeye başladım. Çünkü şununda farkındayım yavaştan gelişim dönemim sona eriyor ve bu gidişle gidersem bir anda aniden kilo alacağım.

Günde 2 öğün yeterli. Açlıktan ölüyor olsanız bile öğlen yemeyin. Biraz kuruyemiş atabilirsiniz ağzınıza. Zaten bi yarım saat kıvrandıktan sonra açlık hissi gidiyor. Maalesef kilolusunuz ve kalori açığı vermeden kilo verilmez. Kahvaltı ve akşam yemeği size yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı