OBS ile Çekilen Videoyu İzlerken Kasması

İlker Şahin

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar OBS ile video çekerken hiçbir sıkıntım yok, hiç kasma donma vb şeyler yok, yağ gibi akıcı oyun oynuyorum ama videoyu izlerken sanki 20-30 FPS gibi görünüyor, ben 60 FPS çekiyorum izlediğim video 20 FPS gibi. League Of Legends de çekiyorum, videoyu Tam ekran yaptığımda video çekerken oyunda kasma olmuyor, videoyu izlerken kasma oluyor. Çerçevesiz yaptığımda videoyu izlerken kasma olmuyor oynarken kasma oluyor, bu oynarken kasma da PC'den kaynaklı değil sanırım oyunla ilgili çünkü 640x360 gibi düşük bir çözünürlüğe çektiğim halde 1080p çektiğim ile aynı FPS değerleri var. Bu konuda yardım eder misiniz. Tam Ekran oynayarak çektiğim videonun kasmamasını nasıl sağlarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Render ayarlarını işlemciden yapıyorsundur. Ekran kartından render yaparsan daha güçlü olur. Eğer buralardaysan daha ayrıntılı olarak akşam saatlerinde yazabilirim.
 
Şöyle bir alternatifin var. Eğer Nvidia ekran kartın var ise ShadowPlay kullanmanı tavsiye ederim. Hatta şiddetle tavsiye ederim. Gördüğüm en iyi video yakalama programı.
Ara yüzü iyi değildir ama çok kaliteli ve grafik kartını neredeyse %5 in den daha az kullanım harcıyor. İşlemci ise %0.
 
Aynısı benim başıma da gelmişti. Oyuniçi ayarlardan vsync i kapat ve 60 fps ye sabitlemişsen onu 60'ın üstüne çıkar yani 100 falan yap. Düzelecektir.
 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum.

CPU AMD Ryzen 5 1500X
Anakart ASUS Prime X370 PRO
GPU EVGA GTX 1060 6GB OC
Ram Kingston HyperX Fury Black 8GB 2400MHz DDR4
Depolama Samsung 850 EVO 250GB M2 Sata
Power Supply 750W 80+

Bu sistem ile ilgili bir eksiklik yorum vs yapabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@AliAkduman Çektiğiniz videoyu izlediğiniz program hangisidir? Eğer Windows 10'un kendi oynatıcısından izliyorsanız kasma yapabilir. VLC gibi oynatıcıları deneyin. Üstte yazdığım yorum hala geçerli video çekerken oyuniçinden vSync açıp tekrar deneyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı