OBS Studio ile bitrate 1000 üstüne çıkmıyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Çoğu yerde araştırdım fakat bir çözüme ulaşamadım.

Şimdi OBS Studio yayın açıyorum yalnız şöyle bir sorun var, bitrate 4500 veya 5000 vermeme rağmen bitrate 1000 üzerine çıkmıyor. Bazen 0 bile oluyor, internetim iyi olmasına rağmen sizlere gerekli fotoğrafları buraya koyacağım. Genelikle sorun incelediğim konular üzerinden şöyle diyorlar, internet firmandan kaynaklı bir sorun. Yani sizce ne yapmam gerek bu sorunu çözmek için? Yardımcı olursanız sevinirim.

İnternet firmam: Efsanenet.

Dosya Ekleri

• 1742782128138.png
    1742782128138.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 1742782235229.png
    1742782235229.png
    1,1 KB · Görüntüleme: 42
  • 1742782340866.png
    1742782340866.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 40
  • 1742782407748.png
    1742782407748.png
    21,2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Kobi seviyesinde işletmecilik yapan internet servis sağlayıcıların maalesef yurtdışı çıkışları için kiraladıkları hatlar çok iyi olmuyor, nitekim Bandwidth test ile yaptığınız sonuçlara bakılırsa en fazla 1800 bitrate çıkış yapabilmişsiniz.

Speedtest'te yurtiçi sunuculara değil de Viyana'da bulunan en az 2 sunucuya test yapın bakalım sonuç ne çıkacak?

1743012378211.png

Son olarak restream.io gibi Türkiye'de sunucu barındıran 3. parti yayın araçlarını kullanarak Twitch ve kick gibi platformlara yayın yapabilirsiniz ki sizin için sanırım en iyisi bu olur siz sağlayıcınıza yurtdışında düşük upload hızı aldığınızı kanıtlasanız bile ilgilenmezler.

Kobi seviyesinde işletmecilik yapan internet servis sağlayıcıların maalesef yurt dışı çıkışları için kiraladıkları hatlar çok iyi olmuyor, nitekim bandwidth test ile yaptığınız sonuçlara bakılırsa en fazla 1800 bitrate çıkış yapabilmişsiniz.

Speedtest'te yurt içi sunuculara değil de Viyana'da bulunan en az 2 sunucuya test yapın bakalım sonuç ne çıkacak?

Eki Görüntüle 2454613

Son olarak restream. IO gibi Türkiye'de sunucu barındıran 3. parti yayın araçlarını kullanarak Twitch ve Kick gibi platformlara yayın yapabilirsiniz ki sizin için sanırım en iyisi bu olur siz sağlayıcınıza yurt dışında düşük upload hızı aldığınızı kanıtlasanız bile ilgilenmezler.

Değerli yanıtınız için teşekkür ederim OBS Studio üzerinden normalde sunucu otomatik alıyorum ve dediğiniz gibi 1.5MB üstü çıkmıyor tamamen internet firması üzerinden ve bunu onlara karşı dile getirsem dediğiniz gibi ilgilenmezler en iyisi restariom gibi 3 parti uygulamalarda yayın yapacağım sizlere geri bildireceğim çözüme ulaşabildimi diye tekrardan sağ olun.

Kobi seviyesinde işletmecilik yapan internet servis sağlayıcıların maalesef yurt dışı çıkışları için kiraladıkları hatlar çok iyi olmuyor, nitekim bandwidth test ile yaptığınız sonuçlara bakılırsa en fazla 1800 bitrate çıkış yapabilmişsiniz.

Speedtest'te yurt içi sunuculara değil de Viyana'da bulunan en az 2 sunucuya test yapın bakalım sonuç ne çıkacak?

Eki Görüntüle 2454613

Son olarak restream. IO gibi Türkiye'de sunucu barındıran 3. parti yayın araçlarını kullanarak Twitch ve Kick gibi platformlara yayın yapabilirsiniz ki sizin için sanırım en iyisi bu olur siz sağlayıcınıza yurt dışında düşük upload hızı aldığınızı kanıtlasanız bile ilgilenmezler.

Dediğiniz gibi 2 sunucuda tekrardan Speedtest yaptım upload 6-10 arasında ilerledi artı olarak restream. IO dediğiniz platfromdan test yayını açtım maalesef aynı sorun devam ediyor bildiğiniz başka bir 3 parti yazılım mevcut mudur anlamadığım konulardan 1 taneside oyun indirirken oyun oynarken herhangi bir probleme rastlamadım çok garip bir hata.

Eki Görüntüle 2454613

Bu sorunun bir çözümü yok mudur hocam 1 haftadır bununla uğraşıyorum.

Son düzenleme:
Değerli yanıtınız için teşekkür ederim OBS Studio üzerinden normalde sunucu otomatik alıyorum ve dediğiniz gibi 1.5MB üstü çıkmıyor tamamen internet firması üzerinden ve bunu onlara karşı dile getirsem dediğiniz gibi ilgilenmezler en iyisi restariom gibi 3 parti uygulamalarda yayın yapacağım sizlere geri bildireceğim çözüme ulaşabildimi diye tekrardan sağ olun.

Dediğiniz gibi 2 sunucuda tekrardan Speedtest yaptım upload 6-10 arasında ilerledi artı olarak restream. IO dediğiniz platfromdan test yayını açtım maalesef aynı sorun devam ediyor bildiğiniz başka bir 3 parti yazılım mevcut mudur anlamadığım konulardan 1 taneside oyun indirirken oyun oynarken herhangi bir probleme rastlamadım çok garip bir hata.

Bu sorunun bir çözümü yok mudur hocam 1 haftadır bununla uğraşıyorum.
Açıkcası ücretsiz başka bir platform bilmiyorum, restream ayarlarınızı server olarak Türkiye seçtiniz değil mi?

Olmadı VPN kullanarak deneme yapabilirsiniz ama tünelleme sebebiyle geçmişte bir çok yayıncı sorun yaşamıştı yani yine pek sağlıklı bir yayın olmaz diye düşünüyorum.

1743138151754.png

Açıkçası ücretsiz başka bir platform bilmiyorum, restream ayarlarınızı server olarak Türkiye seçtiniz değil mi?

Olmadı VPN kullanarak deneme yapabilirsiniz ama tünelleme sebebiyle geçmişte birçok yayıncı sorun yaşamıştı yani yine pek sağlıklı bir yayın olmaz diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2455729

Serveri Türkiye İstanbul olarak seçtim tekrar test sağşladım şu an sorun hala aynı galiba bu sorunun çözümü yok tek çare sağlam bir VPN bulmam onunla olacağını düşünüyorum.

Açıkçası ücretsiz başka bir platform bilmiyorum, restream ayarlarınızı server olarak Türkiye seçtiniz değil mi?

Olmadı VPN kullanarak deneme yapabilirsiniz ama tünelleme sebebiyle geçmişte birçok yayıncı sorun yaşamıştı yani yine pek sağlıklı bir yayın olmaz diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2455729

Şu an VPN olarak WARP denedim internet hızımda fazla düşüş olmadı 10 upload alıyorsam 8 verdi yalnız sorun hala devam ediyor az kaldı bu TR firmaları yüzünden kafayı yiyeceğim.

Birçok yol deneyip çözüme ulaşamadım eğer ki böyle hata alan arkadaşlar var ise bu işin tek çaresi internet firmasını değiştirmektir konu fix kapanabilir yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı