OBS yayın yaparken ekran kartını çok kullanıyor

Talha Cepci

Hectopat
Katılım
26 Mart 2021
Mesajlar
919
Çözümler
2
OBS de ekran kartından, Valorant yayını veriyorum eskiden yüzde 10 civarında kullanırken şimdi yüzde 30 civarı kullanıyor ve Görev Yöneticisi'ni açtığımda yükseliyor. bu Görev Yöneticisi'ni ilk açtığımda 10 15 oluyor sonra 30'a falan yükseliyor uyarı kutuları falan eklemiştim son zamanlarda bundan olabilir mi acaba neden olabilir? Ekran kartım: GTX 1660 Super.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız yazılım nedir? OBS Studio veya OBS.Live kullanın. Eklediğiniz tarayıcı kaynakları, kodlama ayarınız, işlem önceliğiniz, eklediyseniz video yakalama aygıtları gibi faktörler kaynak kullanımlarınızı arttıracaktır.
 
Kullandığınız yazılım nedir? OBS Studio veya OBS. Live kullanın. Eklediğiniz tarayıcı kaynakları, kodlama ayarınız, işlem önceliğiniz, eklediyseniz video yakalama aygıtları gibi faktörler kaynak kullanımlarınızı arttıracaktır.

OBS kullanıyorum ve ayarlarda işlem önceliği diye bir şey var o normal de dediğinizi tam anlayamadım onu mu düzelteceğim acaba?
 
Onu "Yüksek" veya "Normalin Üstünde" ye alabilirsiniz. Ayrıca, kullanımın yükselmesi nasıl bir problem yaratıyor? Oyununuz mu kasıyor, kodlayıcı aşırı yüklendi hatası mı alıyorsunuz söylerseniz daha kesin bir çözüm elde edilebilir. Zira sorununuz pek açık değil. %30'larda GPU kullanımı gayet normal.
 
Onu "yüksek" veya "normalin üstünde" ye alabilirsiniz. Ayrıca, kullanımın yükselmesi nasıl bir problem yaratıyor? Oyununuz mu kasıyor, kodlayıcı aşırı yüklendi hatası mı alıyorsunuz söylerseniz daha kesin bir çözüm elde edilebilir. Zira sorununuz pek açık değil. %30'larda GPU kullanımı gayet normal.

Görev Yöneticisi'ni açtığımda çoğalmaya başlıyor sorun orada ve eskiden böyle olmuyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı