Obsesif kompulsif bozukluk ile başa çıkmak için ne yapmak gerekir?

Ama bu hastalık dışarıya çıkmamada engel oluyor. Neden çünkü ayaktayken idrar hissim gidecek diye korkuyorum. 2 haftadır evden çıkmıyorum.

Ama bu hastalık dışarıya çıkmamada engel oluyor. Neden çünkü ayaktayken idrar hissim gidecek diye korkuyorum. 2 haftadır evden çıkmıyorum.

Hocam bence ilk iş bir psikoloğa danışın. Eminim zamanında danışmışsınızdır zaten ama bu sefer farklı bir insanı deneyin bence. Ayrıca bana kalırsa senin böyle düşünmene sebep olan şeyleri ortadan kaldır.

Korkumu yenmeye çalışıp dışarı çıkacağım. Haklısınız.

Bu hastalık bende psikiyatri hastanesinde yattıktan sonra oluştu herkes soğukkanlıydı. Emir verir gibi konuşuyorlardı bir süre sonra dışarıyı özledim dışarıya çıkartın beni diye bağırdım çağırdım beni tehdit ettiler seni bağlarız diye sonra odama geçtim ağladım felan. Psikiyatri hastanesinde aylarca uyudum yataktan çıkmadım. Sonra daha kötü olduğumu doktor fark edince çıkarttı oradan tekrar aileme kavuştum Ama bunun psikolojik etkisi bende kaldı.

Bu hastalık bende psikiyatri hastanesinde yattıktan sonra oluştu herkes soğukkanlıydı. Emir verir gibi konuşuyorlardı bir süre sonra dışarıyı özledim dışarıya çıkartın beni diye bağırdım çağırdım beni tehdit ettiler seni bağlarız diye sonra odama geçtim ağladım falan. Psikiyatri hastanesinde aylarca uyudum yataktan çıkmadım. Sonra daha kötü olduğumu doktor fark edince çıkarttı oradan tekrar aileme kavuştum ama bunun psikolojik etkisi bende kaldı.

Hocam harbi zor zamanlar geçirmişsin. Bende bir ara depresyona girdiğimde 2 sene evden çıkmadım hala daha dışarı çıkmıyorum spor salonu ve okul hariç. Zor durum.

Bu hastalık bende psikiyatri hastanesinde yattıktan sonra oluştu herkes soğukkanlıydı. Emir verir gibi konuşuyorlardı bir süre sonra dışarıyı özledim dışarıya çıkartın beni diye bağırdım çağırdım beni tehdit ettiler seni bağlarız diye sonra odama geçtim ağladım felan. Psikiyatri hastanesinde aylarca uyudum yataktan çıkmadım. Sonra daha kötü olduğumu doktor fark edince çıkarttı oradan tekrar aileme kavuştum Ama bunun psikolojik etkisi bende kaldı.
Psikiyatri hastanesinde yatmak için daha kötü olmanız gerekiyor nasıl yatırdılar ki?

Bipolar bozukluk tanım vardı ailemle tartıştım bıçağı elime alıp tehdit edince ambulansı aradılar götürdüler beni. Ama öyle bir hastalığımın olmadığına inanıyordum Sadece ergenlik halleri olduğunu düşünmüştüm.

Hocam o psikiyatri hastanesinde benim çektiğimi bir Allah bilir. Dışarısı yok sadece dört köşeli oda. Doğayı, dışarıyı, ailemi, arkadaşlarımı çok özlemiştim. Birde hemşireler çok katıydı. Diğer psikiyatrik hastalığı olanları söylemiyorum bile çok tehlikeli halleri vardı onların.

Bipolar bozukluk tanım vardı ailemle tartıştım bıçağı elime alıp tehdit edince ambulansı aradılar götürdüler beni. Ama öyle bir hastalığımın olmadığına inanıyordum sadece ergenlik halleri olduğunu düşünmüştüm.

Hocam o psikiyatri hastanesinde benim çektiğimi bir Allah bilir. Dışarısı yok sadece dört köşeli oda. Doğayı, dışarıyı, ailemi, arkadaşlarımı çok özlemiştim. Bir de hemşireler çok katıydı. Diğer psikiyatrik hastalığı olanları söylemiyorum bile çok tehlikeli halleri vardı onların.

Hocam ama bir yandan o hemşireleri de düşünmek lazım her gün yüzlerce hastayla uğraşıyorlar öyle bir mekanda. Sabırları kalmamıştır onların da artık.

Yeni konular

Geri
Yukarı