Rehber OCCT ile güç kaynağı testi

Termal bakımları yapmalısınız. Görünüyor ki sıcaklıktan dolayı sistem kendini kilitliyor olabilir. İlk önce bakımları yapın, ondan sonra tekrar test gerçekleştirin.

Eki Görüntüle 1972602

Arkadaşlar selam hortlatmak gibi olmasın ama sürekli donmalarla uğraşıyorum, her testi yaptım neredeyse bunu da yapayım dedim değerlendirir misiniz?

Sistemde sorun yoksa değerler ortalama düzeyde. Fan devri biraz yüksek sanki, onun içinde bakımları zamanında yapın derim. İşim dolayısıyla ilgilenemiyorum sürekli, kusura bakmayın.

Galiba hem işlemcinin hem de ekran kartının termal macununun yenilenmesi lazım. Kasayı iyice temizlendikten sonra donmalar kesildi çünkü yeterince soğumuyorlar.

Selam, uzun zamandır bilgisayarın oyunlarda aniden kapanma sorununu yaşıyordum. Hatta bazen kapanıp ekran vermediği anakart da ne işe yaradığını bilmediğim bir kırmızı ışık yanıyordu. Ekran kartı ve RAM'leri söküp takıp çalıştırmayı başarıyorum. Ama bu böyle devam etmez diye düşünerek bütün testlerini yaptım ve bu testte sorunumu yine yaşadım. Testi başlatır başlatmaz direk kapandı bilgisayar. Ekran kartının hiç termal macununu yenilemedim. Bunu yenilemeyi düşünüyorum fakat yenilesem bile PSU'da sorun var mıdır merak ediyorum. Eğer varsa direk değiştereceğim çünkü. Zaten kasanın içinde sanırım fazladan ses çıkarmaya başlayan şeyde PSU gibi duruyor.

Bilgisayar kapandı, yeniden açılınca normalde olmayan bir ses çıkmaya başladı. Psu'nun işi bitti sanırım. Şuan Pubg, CS gibi oyunlara girsem aniden kapanacak. Sağol dostum.

Test ettim sonuç
Sonuç da bir sıkıntı var mı?

Hocam konuyu bir kere de ben hortlatayım izninizle. Dediğiniz gibi ayarları yaptım ve testi 17 dakika boyunca çalıştırdım. GPU sıcaklığı maksimum 83 dereceyi gördü ve hiçbir hata tespiti yapmadı. Kernel Power 41 hatasını alıyorum bu arada ama test aşamasında hiçbir sorun ile karşılaşmadım sorunum sizce nerede olabilir?

Test ettim sonuç
Sonuç da bir sıkıntı var mı?
Eki Görüntüle 2148821
Merhaba, ısı değerleri gayet normal. Problem görünmüyor.

Hocam kernel 41 hatası genelde bileşenlerin birbiri ile oluşan elektriksel dengesizliğinden kaynaklanıyor. Yeni ve sağlam bir PSU alıp sorununuzu çözebilirsiniz. OCCT tam olarak PSU testi zaten eğer sorun varsa ele vermek için.

Bilgisayar kapandı, yeniden açılınca normalde olmayan bir ses çıkmaya başladı. Psu'nun işi bitti sanırım. Şuan Pubg, CS gibi oyunlara girsem aniden kapanacak. Sağol dostum.
Rica ederim.

Hocam merhaba, sorunuza yanıt veremediğim için özür dilerim. Yaklaşık 5 6 aydır foruma hiç girmedim diyebilirim. Eğer PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorsanız değiştirin gitsin. En azından donanımlarınızın ömrü olumsuz etkilenmemiş olacaktır.

Merhaba

Normalde oyunlara girdiğimde oyunu belirli bir süre oynadığımda bazen 5 bazen 10 dakika sonra siyah ekran geliyor ve pc çalışmaya devam ediyordu. Arkadan oyunun sesi de geliyor ancak ekran siyah olarak kalıyor reset atmadan düzelmiyordu. İlettiğiniz Test programından power'ı test ettim testin 10. dakikasında aynı şekilde siyah ekranda kaldı. Bu durumda power mı hatalı veya bozuk mu oluyor?

Evet hocam, PSU bileşenleri tam besleyemezse görüntü kesiyor ancak siz yine cihazdan ses alabiliyorsunuz. PSU bir nevi bozuk diyebiliriz çünkü istediğimiz gücü vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…