Oculus Quest 2'de görüntü bulanık görünüyor

MustafaSaygi

Hectopat
Daha fazla  
Bir sürü video izleyip bir ton program indirip bir türlü çözemediğim bir sorun. Ana ekrandaki desert terrace temasında çevredeki koltuklar ağaçlar dağlar palmiye yaprakları falan çok bulanık. Ve kenarları tırtıklı. Oyunlarda da aynı şekilde. Echo VR oyununda karışıma çıkan ve konuşan mavi ışıklı robot da aynı şekilde çözünürlüğü çok düşük. Bilgisayara bağlayıp Oculus uygulamasından ve sidequesten her şeyi denememe rağmen bir türlü bulanıklığı çözemedim. Yakındaki nesneler biraz daha net fakat kenarları tırtıklı. Uzaklar daha da bulanık. İzlemediğim video kalmadı. Yalvarırım biri yardım etsin.

Dosya Ekleri

• IMG_20220208_230640.jpg
    IMG_20220208_230640.jpg
    30,3 KB · Görüntüleme: 348
  • IMG_20220208_230629.jpg
    IMG_20220208_230629.jpg
    28,8 KB · Görüntüleme: 266
  • IMG_20220208_230636.jpg
    IMG_20220208_230636.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 282
Son düzenleyen: Moderatör:
Çektiğiniz görselde tam bir şey belli olmuyor, büyük ihtimal lens ayarını tutturamadınız. Bir lensi etrafından tutup 1 ya da 3 ayarına almayı denediniz mi?

1644436893354.png

Şu rakam yazan kısım 2 ise düşürüp ya da büyütüp bakmayı deneyin.

Kendi gözünüzde bir sorun var mı? Miyop ve benzeri gibi.. Gözlüksüz kullanırken bende aynı sorunu yaşıyor gibiyim çünkü.
Hocam astigmat var. Ama gözü sağlam olan 2 arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. Bulanık...
Kendi gözünüzde bir sorun var mı? Miyop ve benzeri gibi. Gözlüksüz kullanırken bende aynı sorunu yaşıyor gibiyim çünkü.

Hocam bugün ürünü iade aldılar. Parayı katta yatırdılar. Servisi aradım. Ürün size ulaştığında arayın bilgi verin diye. Aramadan iadeyi kabul etmişler. Aradım sordum. Tüm ürünler böyle, siz yanlış takmışsınızdır dedi. 4 arkadaşım da mı yanlış takabilir yani. Söylediği saçmaydı. Birkaç YouTuber'a sordum. Son güncellemeden sonra böyle olmuş olabilir diyorlar. Şimdi aynı üründen sipariş verince yine aynı sorun olur diye de korkuyorum. Ama metaverse dünyasından da kopmak istemiyorum. Öneriniz nedir?

Hocam bugün ürünü iade aldılar. Parayı katta yatırdılar. Servisi aradım. Ürün size ulaştığında arayın bilgi verin diye. Aramadan iadeyi kabul etmişler. Aradım sordum. Tüm ürünler böyle, siz yanlış takmışsınızdır dedi. 4 arkadaşım da mı yanlış takabilir yani. Söylediği saçmaydı. Birkaç YouTuber'a sordum. Son güncellemeden sonra böyle olmuş olabilir diyorlar. Şimdi aynı üründen sipariş verince yine aynı sorun olur diye de korkuyorum. Ama metaverse dünyasından da kopmak istemiyorum. Öneriniz nedir?
Benim tam bir şey demem doğru olmaz, farklı yerden sipariş edip tekrar bakabilirsiniz. Bende lens ayarından kaynaklanıyordu dediğiniz sorun. Diğer arkadaşlarınız da bulanık görüyorsa üründe sorun olabilir.

Hocam astigmat var. Ama gözü sağlam olan 2 arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. Bulanık...

Çözebildiniz mi hocam durumu ?

Çözebildiniz mi hocam durumu?

Hocam bu konuyu araştırdım göz değerinizi kendiniz ölçün elinize bir cetvel alın ve iki göz bebeği arasındaki mesafeyi ölçün net olmalı sonra Oculus'un göz ayarlarından 3 adet seçenek var lakin gözlüğü çok yavaş bir şekilde tırnakların kastığı yerlerde bir ayar yapabiliyorsunuz yani çok hafifçe merceği açarken 2 seçenek arasında takılı kalabiliyor ıpd nizi bu şekilde biraz daha netleştire biliyorsunuz bu ıpd işini halletmedikçe kesinlikle net olmuyor bir de gözlüğü araştırmama göre gözlük merceğinin sadece orta kısmı yani 4/2'lik kısmı HD ortadan kenarlara doğru kalite azalıyor bu gözlüğü kullanırken bakış açınızı gözünüzle değil kafanızla yapmanın gerekiyor bir de bu gözlüğün uygulamaları tamamen HD değil sidequest üzerinden yapılan değişiklikler sadece skyboxta işe yarıyor bir de Steam VR da gerisinde hep kalite düşük arkadaşlar.

Hocam bu konuyu araştırdım göz değerinizi kendiniz ölçün elinize bir cetvel alın ve iki göz bebeği arasındaki mesafeyi ölçün net olmalı sonra Oculus'un göz ayarlarından 3 adet seçenek var lakin gözlüğü çok yavaş bir şekilde tırnakların kastığı yerlerde bir ayar yapabiliyorsunuz yani çok hafifçe merceği açarken 2 seçenek arasında takılı kalabiliyor ıpd nizi bu şekilde biraz daha netleştire biliyorsunuz bu ıpd işini halletmedikçe kesinlikle net olmuyor bir de gözlüğü araştırmama göre gözlük merceğinin sadece orta kısmı yani 4/2'lik kısmı HD ortadan kenarlara doğru kalite azalıyor bu gözlüğü kullanırken bakış açınızı gözünüzle değil kafanızla yapmanın gerekiyor bir de bu gözlüğün uygulamaları tamamen HD değil sidequest üzerinden yapılan değişiklikler sadece skyboxta işe yarıyor bir de Steam VR da gerisinde hep kalite düşük arkadaşlar.
Ben çözdüm o olayı anlatayım hala çalışıyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı