Oda Sıcaklığının CPU ve GPU'ya Etkisi

Onurhannnn

Centipat
Evet arkadaşlar. Oda sıcaklığının etkisi nedir bizim GPU ve CPU sıcaklık değerlerimize? Örneğin ben Antalya'da yaşıyorum ve oda sıcaklığım 35-40 derece şu an malum yaz olduğu için ve bu ne kadar etki eder? Bir videoda arkadaş test ediyor ve 20-0 derece arasında CPU'da 30 derece, GPU'da ise 6 derece azalma olduğunu gözlemliyor. Bu sizce ne kadar doğru? Başka bir örnek olarak ben şu an Ryzen 5 3600-Msi Rtx 2060 ile boşta Cpu 40-45 derece, yük altında 80-85 derece , Gpu ise boşta 40-45 derece yük altında 75-80 derece görüyorum kışın Kütahya'ya gideceğim ne kadar değişecek acaba sıcaklık değerlerim?

Son düzenleme:
İzmirden Konya'ya aynı bilgisayarla taşındım ekran kartı yük binince İzmirdeyken 70-75 iken Konya'da
65-70 olarak gözlemledim Testi aynı oyunda yaptım.
Yani oda sıcaklığı bilgisayar sıcaklığını küçük de olsa etkiliyor bende.

Peki arkadaşlar sizce benim sıcaklık değerlerim nasıl ve ne kadar değişme olur malum Antalya yaz sıcağı ve Kütahya kış ayazını kıyaslıyorum bi nevi :D

Soğutucu fanının görevi ortamdaki havayı alıp soğutucu metale yönlendirmek, metalin göreviyse temas ettiği işlemciyle ısı alışverişi yapıp işlemciyi soğutmak.

Takdir edersiniz ki ortamdaki hava sıcak olursa fan sıcak havayı alıp metale yönlendirir ve metal daha az soğur. Metal zaten soğumadığı için işlemciye de pek etkisi olmaz.

Yaz ayında özellikle etkisini hissedersin. Çünkü fanların içeri çektiği hava bile sıcak olunca soğutma performansı baya düşer. Senin kullandığın bileşenlerin kalitesine göre verim düşer açıkçası.

Değerleriniz dış ortam sıcaklığı da göz önünde bulundurulduğunda normal.
çok teşekkür ederim ben çok anlamadığım için merak ettiğim konu buydu açıkcası şimdi bi de merak ettiğim okullar açılırsa eğer Kütahya'ya gideceğim kışın ve oranın maaşallahı var soğuk konusunda bakalım ne kadar değişecek değerler çünkü bazı yerlerde 1 derecenin 1 derece etkilediği yazıyor direk

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı