Odadan uzak olan internet için kablo çekmek

tokatlayici

Centipat
Evimizde internet odamdan çok uzak, en kaliteli bağlantıyı sağlayabilmek için modemi telefon kablosuyla odama mı çekmeliyim, yoksa 25 metre ethernet kablosuyla odama mı uzatmalıyım? Benim için önemli olan stabil bir bağlantı olması siz ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon kabloysuyla modemi odana getirirsen yine kablosuz bağlanacaksın ve kablolu bağlantıya göre yine daha az stabil bir bağlantın olacak, ayrıca diğer odalardan modeme bağlananların bağlantı kalitesi zayıflayacak. Bence ethernet kablosuyla bilgisayarına kablo çekmen hem senin hem ev halkı için verimli olacaktır.

Yakın zamanda benim başıma geldi, bu kablodan alarak sorunumu çözdüm. Ben kablo almanı tavsiye ederim. Arkadaşların da dediği gibi bağlantın daha stabil olacaktır. Yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsin kablo ne kadar uzun olursa internette biraz yavaşlayacaktır o yüzden az tutmaya çalış uzunluğunu. Buradaki tek problem ayağınızın altında olacak kablolar, ben bunun için duvar kenarlarına bantlamayı düşünüyorum.

Prizden cıkan 2 tane ince bakır kablo var. Ben eski şarJ aleti kablosundan uzattım biraz. Kendin yapacaksan bakır bir kabloyla olur mu bilmem. Çünkü telefon kablosu pahalı olabilir fakat kablolar kalın olmasın. Kablo ince olursa daha hızlı akım geçer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı