DSL kablosu değil. FTTB'de kullanılan bakır kablo. Arkadaşın evindr FTTH fiber yok maalesef. O yüzden fiber bina girişinden eve kadar bakırla geliyor.Hocam o kablo fiber kablosu değil. DSL kablosu.
DSL kablosu değil. FTTB'de kullanılan bakır kablo. Arkadaşın evindr FTTH fiber yok maalesef. O yüzden fiber bina girişinden eve kadar bakırla geliyor.Hocam o kablo fiber kablosu değil. DSL kablosu.
Hocam ben görüntüye anlam veremedim. Normalde FTTB sistemde sizin evinizin içine bir tane cat kablosu girmez mi? Neden birden fazla kablo bir evin içinde anlam veremedim.DSL kablosu değil. FTTB'de kullanılan bakır kablo. Arkadaşın evindr FTTH fiber yok maalesef. O yüzden fiber bina girişinden eve kadar bakırla geliyor.
Hepsi her odadaki prize gidiyor. Salona, mutfağa, oturma odasına vs. Yeni binalarda zorunlu her odada ethernet prizi olması.Hocam ben görüntüye anlam veremedim. Normalde FTTB sistemde sizin evinizin içine bir tane cat kablosu girmez mi? Neden birden fazla kablo bir evin içinde anlam veremedim.
Yani ethernet çoklayıcı mı kullanıyorlar? Aşağıdaki cihazdan tek kablo çıkıyor yine değil mi? Güzel sistemmiş.Hepsi her odadaki prize gidiyor. Salona, mutfağa, oturma odasına vs. Yeni binalarda zorunlu her odada ethernet prizi olması.
Evet aşağıdan yine 1 kablo geliyor bu kablolardan istediğine bağlayıp istediğin odaya kurabiliyorsun interneti. Yeni yapıların hepsine bu sistem var ama artık telekom direkt FTTH cam fiber çekiyorlar.Yani ethernet çoklayıcı mı kullanıyorlar? Aşağıdaki cihazdan tek kablo çıkıyor yine değil mi? Güzel sistemmiş.
Hepsi her odaya nasıl gidiyor hocam. Ekipler gelip sadece salona bağlayabileceğini söylediler.Hepsi her odadaki prize gidiyor. Salona, mutfağa, oturma odasına vs. Yeni binalarda zorunlu her odada ethernet prizi olması.
Ekip uğraşmamak için öyle demiştir. Orada ki her kablo farklı odaya gidiyor.Hepsi her odaya nasıl gidiyor hocam. Ekipler gelip sadece salona bağlayabileceğini söylediler.
Yani şimdi yapmam gereken kendi odamdan gelen kabloyu bulup turuncu kabloyla ek yapmam değil mi ? (Kabloyu nasıl bulacağımı biliyorsanız yazarsanız sevinirim.)Ekip uğraşmamak için öyle demiştir. Orada ki her kablo farklı odaya gidiyor.
Sağolun hocam fakat ben bunu anlayacak veya yapacak kapasitede değilim. Elektrikçi çözer diye düşünüyorum. İnterneti tek bir yerden kullanmak sorun değil sadece kendi odama getireyim başka bir şey istemiyorum.O turuncu kablolar normal ethernet kablosu. Kabloların ucuna RJ45 çakın ve uydu dolabına bir switch koyup bütün kabloları ona bağlayın. Salondaki ikinci kablo portuna routerinizden bir ethernet kablosu bağlayın ve bütün odalara internet gitmiş olur. Bir odadaki kablo girişine bilgisayar bağlayıp uydu dolabındaki kabloları tek tek çıkarıp takarak kabloların hangi odalara gittiğini test edebilirsiniz.
Uydu dolabında ek yapılmış kablo göremedim. Büyük ihtimal salondan uydu dolabına bir kablo ve bodrumdaki FTTB dolabından direkt olarak salona bir kablo geliyor.
Salondan uydu dolabına kablo gitmiyorsa en yakın odadaki kablo girişine kablo çekebilirsiniz.
FTTH fiber ile bir örnek:
Eki Görüntüle 1152517
Beyaz ONT cihazına bağlanan yeşil uçlu sarı kablo fiber kablosu, mavi kablo ise benim odamdaki routere giden ethernet kablosu. Siyah switche bağlanan mavi kablo salona giden ethernet kablosu. Gri kablo ise bodruma giden FTTB fiber veya DSL için kullanılan ethernet kablosu. (İki oda dışında kablo olmadığı için örnek olarak verdim. Bodrumda internete ihtiyacınız varsa kullanabilirsiniz.)
Benim odadaki routerden kutuya iki tane kablo gelmediği için benim odamdaki routerden salona kısa bir kablo çekip salondaki kablo girişine bağlayarak kutuya internet göndermiş oldum. Switch ile de interneti dağıtmış oldum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.