Odaklanma ve verimli çalışma nasıl yapılır?

Nurullah arslan

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Ben üniversite sınavına hazırlanan bir gencim. Sınava hazırlandığım ortam mahalleye bakıyor ve bizim mahalle işlek bir yer bundan dolayı çok fazla gürültü oluyor ( çocuk sesi, araba sesi, korna sesi vs ). Hatta bu saydığım sesler bazen çok fazla artıyor. Ben de bu nedenle daha verimli ve daha uygun şartlar oluşturmak için arayış içine girdim. İnternette araştırma yaparken inşaat kulaklıklıklarına denk geldim yorumlara baktığımda açıkçası pek bir sonuca varamadım ürün ve kalitesi açısından. Bu ürünü veya buna benzer ürünleri kullanan varsa yardımcı olabilir misiniz acaba?

Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ekipmanla vs çözmek yerine olayı zihinde bitirmek gerekiyor. Ama nasıl? Hangi kafa yapısında olmamız gerekiyor? Olaya nasıl bakacağız? Önemli olan bu soruları cevaplandırıp içselleştirmek. Bende aynı durumdan müzdaribim konuyu takipteyim.

Odaklanma sorunu bende de var ama gürültü ile alakalı değil. Bence inşaat işçileri falan çalışmıyorsa korna, çocuk sesi, araba sesi pek önemli değil. Ders çalışmak içinizden gelmiyorsa bunlar bahane oluyor birazcık. Nasıl asabileceginiz konusunda pek fikrim yok, kendim de başarılı olamadım çünkü ama sabah erken kalmak iyi bir çözüm olabilir. Hem çocuk sesi, araba sesi olmaz hem de günün verimli saatlerinde çalışmış olursunuz.

Kulak tıkacı (loop quiet kullanıyorum) + kulaküstü kulaklık (ANC varsa daha iyi - anker q30 kullanıyorum) + beyaz gürültü. Ben kütüphane gibi sessiz ortamlarda dahi bu şekilde çalışıyorum. 👽

Ama bu kadarına gerek yok diyorsan herhangi bir kulaklıkla da beyaz gürültü dinlemeyi deneyebilirsin. Bazıları sevmiyor ama bence odaklanmaya çok yardımcı oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı