Odanın camını kırdım ve babam geliyor

Aynı hatayı tekrarlamadığın sürece onlar da büyütmeyi bırakırlar. Aile içinde aslında her şey birbiriyle bağlantılı oluyor, tam olarak haklı ya da tam olarak haksız olmak çok kolay değil. Artık farkındalık sahibi olacak yaşta olduğun için bazı tepkileri vermeden önce sakinleşip mantıklı düşünmeye başlarsın.
Aynen öyle hocam. Öncesinde camı kırmıştım şimdi bir daha kırdım bundan biraz tırstım ama cidden amacım camı kırmak değildi. Son haftadır zaten biraz gergindim. Dün yine tartışmıştık sabrettim, bif bir şey yapmadım ama maalesef bugün patladım.
Hakkım helal olsun kardeşim baban hangi şehirden geliyor gelmedi hala.
Babam şuan okulda. Ne zaman gelir bilmiyorum. Yani annemin babamı aradığını duydum bundan 20 dk falan önce ne zaman geleceğini bilmiyorum.
 
Aynen öyle hocam. Öncesinde camı kırmıştım şimdi bir daha kırdım bundan biraz tırstım ama cidden amacım camı kırmak değildi. Son haftadır zaten biraz gergindim. Dün yine tartışmıştık sabrettim, bir bir şey yapmadım ama maalesef bugün patladım.
Eğer olgun bir şekilde babanla bu durumu konuşursan, bir çözüm bulmana yardımcı olmasını istersen emin ol ilk seferinde (sinir anında) olmasa bile sonrakilerde "oğlumda bir gelişme var" diye düşünüp senin tarafında olacak. Çocukla ebeveyn arasında çözülemeyecek bir sorun yok bu durumda.

İşin diğer iyi tarafı ise kardeşine karşı babanı yanına çekmiş olursun. :D
 
Eğer olgun bir şekilde babanla bu durumu konuşursan, bir çözüm bulmana yardımcı olmasını istersen emin ol ilk seferinde olmasa bile sonrakilerde "oğlumda bir gelişme var" diye düşünüp senin tarafında olacak. Çocukla ebeveyn arasında çözülemeyecek bir sorun yok bu durumda.

İşin diğer iyi tarafı ise kardeşine karşı babanı yanına çekmiş olursun. :D
Teşekkürler hocam içimi rahatlattınız. Ama babamdan önce anneme de olayı anlatsam daha iyi olacak gibi duruyor.
 

Geri
Yukarı