Odin üzerinden ROM nasıl atılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. S4 Mini telefonum var. Birkaç gün öne "Kernel Panic Upload Mode"'a aldı kendini telefon. Ondan sonra hard brick oldu. Bizim kuzen ile ROM atmayı deneyeceğim bu PC ile. Samsung telefonlar için "Odin" programını indirdim. Sonra ne yapmalıyım? Aydınlatır mısınız beni? Telefon açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. S4 Mini telefonum var. Birkaç gün öne "Kernel Panic Upload Mode"'a aldı kendini telefon. Ondan sonra hard brick oldu. Bizim kuzen ile ROM atmayı deneyeceğim bu PC ile. Samsung telefonlar için "Odin" programını indirdim. Sonra ne yapmalıyım? Aydınlatır mısınız beni? Telefon açılmıyor.
Önce telefonuna seri numarasıyla uyan bir rom bul.Ardından telefonunu download modda başlat genelde ses.kısma+menü+power tuşları.Telefonu usb pc bağla.Bu arada bilgisayarında samsung usb driver yüklü olmalı.Ardından eğer odin telefonunu algılarsa yukarda yeşil işaret olur.Ordan PDA yada Ap yazan yere tıkla romunu seç yükle de.Yüklemenin bitmesini bekle.Successful yazınca telefonunu sökebilirsin.

Önce telefonuna seri numarasıyla uyan bir rom bul.Ardından telefonunu download modda başlat genelde ses.kısma+menü+power tuşları.Telefonu usb pc bağla.Bu arada bilgisayarında samsung usb driver yüklü olmalı.Ardından eğer odin telefonunu algılarsa yukarda yeşil işaret olur.Ordan PDA yada Ap yazan yere tıkla romunu seç yükle de.Yüklemenin bitmesini bekle.Successful yazınca telefonunu sökebilirsin.
Telefon açılmıyor. Nasıl Download moda alayım?
Ses kısma tuşu, telefonun hangi butonu? (Yukarıdaki, aşağıdaki)

Telefonun orijinal ROM’unu bilgisayarınıza indireceksiniz, ayrıca Samsung’un driverlarını yükleyeceksiniz.
Odin’i açtığınızda karşınızda COM ve kod numaralı portlar olacak.
Telefonu Ses kısma + Home + Power tuşlarına basılı tutup download mode’a alacaksınız.
Telefonu bağladığınızda Odin’de COM portlarından biri yanacak. Yanmazsa driver sorunludur.
Üç box olacak Odin’de oradan ROM dosyasından çıkan üç dosyayı seçip Start diyeceksiniz.

Ses geliyorsa bi umut var demektir :D.Peki odini açında usb bağlı iken yeşil simgeyi görüyormusun ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı