Ödevim çok olduğu için yapmak istemiyorum

  • Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 7B
Dostum, ödevin sana sorumluluk bilinci kattığını düşünüyorsan yapmaya çalış. Fakat ben buna karşıyım. Türkiye'de sorumluluk kazandırma anlayışı çok farklı. Örneğin ergenlikte çoğu aile erkek çocuklarına bir kere işe gir, tecrüben olsun diyor. Neden diye sorunca da sorumluluk almış olursun diyorlar. Kesinlikle yanlış bir şey bu. Küçük yaşta baskı altına alınan çocuk büyüyünce zorluk çekecektir. Hiçbir ödevimi yapmadım demiyorum fakat bana saçma gelenleri yapmadım. Öğretmen sana çıkıp dönem sonunda 100-180 arası yapılacak diyorsa, tek söyleyebileceğim şey "Yapmıyorum." olurdu.
 
Kardeşim lise son sınıf öğrencisi olarak bildiriyorum: Günde yedi saat çalışmazsam hedefime ulaşamayacağım. Eğer ilerde, yaşamında güzel şeylerin yaşanmasını istiyorsan az da olsa düzenli bir şekilde çalışmaya başlamanı öneririm. Keşke zamanında ben de ödevlerimi yapsaydım da şimdi bu kadar çalışmasaydım. Sen de keşkelere boğulmak istemiyor isen çalış. "Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır.(Balzac)"
 
@CruaLHawK En sonunda hepimiz paranın köpeği olacağız zaten. O yüzden bu kadar derin düşünme. Dünya adaletsiz bir yer. Bizim ülkede nereden baksan insanlar hayatının 1/3 ‘ünü okumak için harcıyor. Fakat iş bulamayan insan kaynıyor ülke. Sen 2 milyon insanı sadece ilk 100 binin iş bulabileceği bir sisteme sokup yarış atı gibi yarıştırırsan insanlar sana oturma organlarıyla güler...
 
@CruaLHawK En sonunda hepimiz paranın köpeği olacağız zaten. O yüzden bu kadar derin düşünme. Dünya adaletsiz bir yer. Bizim ülkede nereden baksan insanlar hayatının 1/3 ‘ünü okumak için harcıyor. Fakat iş bulamayan insan kaynıyor ülke. Sen 2 milyon insanı sadece ilk 100 binin iş bulabileceği bir sisteme sokup yarış atı gibi yarıştırırsan insanlar sana oturma organlarıyla güler...
Eğer derdim para olsaydı okumayı seçmezdim, çalışırdım; bu seçenek bana sunuldu. Ben paradan çok yaptığım işin insanlara getireceği faydayı düşünüyorum. Umarım hep de böyle düşünürüm.
 
@CruaLHawK Eminim öyledir dostum :). Daha fazla parayı daha az çalışarak kazanmak için okumuyorsundur.
Ya çok para kazanıp insan olamadıktan sonra neyleyeyim malı mülkü😀. Hem ayrıca liseye başladığım zaman okumak yerine beyaz eşyacıda çalışsam şu an kuzenim (24 yaşında) gibi yetkili servise ortak olabilirdim başkan.
 
@CruaLHawK Herkesin babasının, annesinin kendine ait dükkanı olmuyor :) . Verdiğin örnek biraz saçma kaçtı. Hiçbir malı mülkü olmayan biri okumadan çalışarak büyük paralar kazanamaz kolay kolay bu ülkede. Bunların örnekleri çok az. Mesela Acun Ilıcalı buna örnektir. Şansı yaver giden bir adam. Onun dışında bu ülkede kolay para kazanmak için ya eş cinsel olup kameralar karşısına çıkacaksın ya da yeni nesil gibi Youtube'de milletin zamanını çalacaksın :) . (Yararlı videoları saymıyorum.) (Eş cinsellik ile ilgili agresif bir tavrım yok. Bu ülkede olan kişilerin nasıl kolay para kazandığını anlamıyorum yalnızca.)
 
Yapma, bir defa geliyoruz Dünya'ya.
Neyse şaka falan ama bir düzene oturtarak yapsaydın tatilin başında keşke (bizim insafsızların verdikleri sayfa toplamı 200'ü geçiyordu ama ilk haftadan bitirdim, inekliğim coştu :) ) bir arkadaşın ile birlikte yapabilirsin veya Üniversite okuyan bir akrabanız var ise ondan da yardım (alma ayaklarına yaptırın kısaca) alabilirsiniz.
 
@CruaLHawK Herkesin babasının, annesinin kendine ait dükkanı olmuyor :) . Verdiğin örnek biraz saçma kaçtı. Hiçbir malı mülkü olmayan biri okumadan çalışarak büyük paralar kazanamaz kolay kolay bu ülkede. Bunların örnekleri çok az. Mesela Acun Ilıcalı buna örnektir. Şansı yaver giden bir adam. Onun dışında bu ülkede kolay para kazanmak için ya eş cinsel olup kameralar karşısına çıkacaksın ya da yeni nesil gibi Youtube'de milletin zamanını çalacaksın :) . (Yararlı videoları saymıyorum.)
Evet dediğin şeylerde haklısın ama kanlı canlı örnekler de var.Sıfırdan gelen çok kişi var. Azim, sabır birleşince; kendilerine inançları olunca yapabiliyorlar galiba. (Bu arada dediğim yetkili servis özel, öyle çok uçuk da değil.)
 
Dostum özel dediğin şey tahminimce yakınına ait. Yani torpil söz konusu. Bu ülkede torpilin yoksa kolay kolay tırmanamazsın. Yetenekli olsan bile bazen gözden kaybolabiliyorsun :). Neyse ağzınıza sağlık.

İyi forumlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı