Öfke Sorunumu Nasıl Çözebilirim ?

Benim senden daha kötü bir sorunum var sen haline şükret. Takıntı var. Her şeyi kafama takıyorum üzülüyorum ama öyle böyle değil her şeyi aşırı kafaya takıyorum.
Nasıl takıyorsunuz anlamıyorum. Benim bir kaç özel sorunum var bunları sallasam şuanda hastanede kafayı yemiş yatıyordum. Hiç bir şeyi sallamıyorum. Biraz kötü ama daha rahat oluyorum. En azından sorunum olsa bile bana olmuyor.
 
Bende askerden önce vardı askerdeyken psikolojik tedavi gördüm şimdi çok iyiyim sakinleştirici antipsikotikler kullandım baya faydası var öyleki ilacı kullanınca bir kamyon dayak yemiş gibi oluyordum ve her şeye gülüyordum kardeşim senin en kısa zamanda psikologa görünmen lazım testler yaparlar uygun tedaviyi uygularlar. Yoksa ilerde altından kalkamayacagın durumlara yol açabilir.
 
Benim senden daha kötü bir sorunum var sen haline şükret. Takıntı var. Her şeyi kafama takıyorum üzülüyorum ama öyle böyle değil her şeyi aşırı kafaya takıyorum.
Aynı sıkıntı bende de var maalesef. Sürekli takıntı yapıyorum ve bu hiç iyi olmuyor. Asabi ve sinirli insanlardan daha tehlikelidir bu durum çünkü her zaman takıntılı olduğun şeylerin kötü hayalini kurarsın ve damarına basınca gereğini fazlasıyla yaparsın. Bu sorunu zamanında biraz ilaçla çözdüm ama geçici çözüm oluyor :)
 
Hocam ilk öncelikle geçmiş olsun. Yanınızda sakinleştirici hap falan kullanıp bir uzmana gözükmenizi tavsiye ederim. Ailenizide kırmamanızı tavsiye ederim. En değerli varlıklarımız sonuçta.
 
Sinirli olduğun anlarda sinirli olmadığını, sinirlenecek bir şey olmadığını düşün ve sinirini yenmeye çalış. Başaramazsan doktora görünmen gerek.

Dua et bence.... Çünkü ben ne zaman sinirlensem oturur dua okurum ve sonunda inan bana çok rahatlarsın.

Yorum yaparken dini karıştırma bence. Arkadaş belki inanıyor, belki inanmıyor, bilemezsin çünkü.
 
Elbette çok güldüğün birşey vardır. Her sinirlendiğinde ona bak veya dinle belki tekrar gülüp mutlu olursun. Yada seni mutlu eden şeylere bak/düşün. O anki sinirin sana hiçbirşey kazandırmadığını öfkeyle kalkanın zararla oturduğunu ki kendi deneyimlerinde de var dediğin gibi çocuğu hastanelik etmişsin. Şimdi bir düşün o çocuğu öyle dövmen sana ne yarar sağladı. Başın göğemi erdi zenginmi oldun artık kimse seni kızdırmayacakmı ? Hayır tabiki hiçbiri ve sinirin bir kez daha işe yaramadı. Eğer sinirlendiğinde bunlar aklına gelmiyorsa muhakkak ama muhakkak sana bunları hatırlatacak birşey bulmalısın. Öte yandan sanırım sinir atmak için soğuk birşeyler içmek işe yarar gibi geliyor bana :) Sinirlendiğimde dolaptan aldığım soğuk bi kola hemen olmasada sinirimin biraz daha erken geçmesin vesile oluyor. Sinirlenince ani düşünemezsin bu yüzden sinirini atacak yerleri ayırt edemezsin. Dolap yumruklaman babanı daha çok kızdırmaktan başka işe yaramaz. Bir şekilde sinirlendiğinde bunları düşünebilirsen o gün sinirini yenmiş olursun.
 
Orta okulda bende çok sinirli bir çocuktum. Sinirden ellerim morarana kadar elimi yumruk yaparak sıkardım. Psikoloğa gittiğimden ergenlikten kaynaklı olduğunu söylemişti galiba. Passiflora adında bir şurup almıştı annem. Sinirlendiğim zaman felan içiyordum. Rahatlatıyordu. Her gün işe giderken içenler var. Sanırım bitkisel bir ilaçdı.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı