Öğrenciler için forum kurmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@KÜFÜRBAZ HAYDO ortak olur mu acaba? Eğitim konusunda bilgisi var.

Maalesef, çok fazla vaktim yok ve Technopat varken de farklı foruma gitmeyi açıkçası düşünmüyorum. Ayrıca 20 TL bir site kurmak için yetersiz miktardır, 20 TL'ye 4 ekmek alırsınız. Bunun sunucu masrafları, sunucu bakımı, domain parası vb. gibi şeyler var ve XenForo lisansı da almanız gerekiyor. Sadece XenForo lisansı 185$ gibi miktarlardaydı diye hatırlıyorum.

Maalesef, çok fazla vaktim yok ve Technopat varken de farklı foruma gitmeyi açıkçası düşünmüyorum. Ayrıca 20 TL bir site kurmak için yetersiz miktardır, 20 TL'ye 4 ekmek alırsınız.
Kendi sunucumu kurmayacağım. Bütçemi de yükselttim. @ByPranga sunucusundan yer ayırırsa onun sunucuya MyBB kurulumu yapacağız. Ama anlaşamazsak İHS Hosting'den hosting ve Google Domains'ten domain alacağım.

Anlıyorum, üzülmeni istemem fakat seninki anlık heves gibi duruyor. Forum kurmak zor iştir, sonradan pişman olma.

Anlıyorum, üzülmeni istemem fakat seninki anlık heves gibi duruyor. Forum kurmak zor iştir, sonradan pişman olma.
Ben kendimi denemek için kurup kurcalamıştım MyBB'yi. Zaten hedef kitlem öğrenciler ama çok fazla kişi beklemiyorum.

Anlıyorum, karar vermişsin. Denecek bir şey de yok, şimdiden hayırlı olsun.

Fiyatlardan ziyade kitleyi de tutturmak gerekiyor, bu da zor iştir.

Reklamdan ziyade kullanıcılar siteyi benimseyecek mi? Önemli olan da bu.

Ben yönetim, moderasyon işlerini seven biriyim. Bu yüzden aklıma forum kurma fikri geldi. Forumun fikri olarak da öğrencilerin akıl danışabildiği, okulunda olan şeylerin yönetmeliğine aykırı vs. olup olmadığını ve daha fazlasını sorabilecekleri bir ortam düşünüyorum. Size forum kurmak hakkında sorularım var. 18 yaş altıyım, bu kurmama engel mi, üyelerin davranışları bana sorun çıkartır mı? Bir de nasıl üye kasabilirim? Forum için ödeyebileceğim maksimum aylık tutar 20 TL.

Hocam 20 30 TL'ye site kurulur ama birçok şeyi elle yapmanız gerekir ve sitenize aylık ziyaret eden insan sayısı artınca sıkıntı çıkmaya başlar. Benim düşüncem şimdi o fiyatta idare eder bir site açmanız ve insanlar gelmeye başlayınca ailenizle görüşüp bu bütçeyi arttırıp yüksek plana geçmeniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı