Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Herhangi bir inancın eğitim-öğretim kurumlarında öğrencilere verilmesinin pek mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor ve bilimlerin temelini atan felsefenin din dersiyle değiştirilip erken yaşlarda temel oluşturulması gerekliliğini savunuyorum; bir inanç kolaylıkla sonradan benimsenebilir fakat felsefe gibi bir düşünce biçimini sonradan kavramak çok daha zordur çünkü felsefenin temeli olan düşünmedeki (hayal gücü) azalma onu kavramayı zorlaştırmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir inancın eğitim-öğretim kurumlarında öğrencilere verilmesinin pek mantıklı bir yaklaşım olduğunu düşünmüyor ve bilimlerin temelini atan felsefenin din dersiyle değiştirilip erken yaşlarda temel oluşturulması gerekliliğini savunuyorum; bir inanç kolaylıkla sonradan benimsenebilir fakat felsefe gibi bir düşünce biçimini sonradan kavramak çok daha zordur çünkü felsefenin temeli olan düşünmedeki (hayal gücü) azalma onu kavramayı zorlaştırmaktadır.

Siyasette dini kullanan bir hükümete sen bunu söylesen pek etkisi olacağını sanmam onlar için bir oyuncak zaten.

Önerim tüm eğitim-öğretim kurumu katmanları için geçerlidir.

Yani dostum gidip daha okuma yazma öğreneli 2-3 yıl olan çocuğa felsefe mi öğreteceksin? Ortaokula da karşıyım, daha yaşça küçük çocuklara bence ağır kaçar. Zaten 10. sınıfta görülüyor. Saçma bence. Ama tabii ateist vs. olan öğrencilere din dersi görün demiyorum.

@499337 ilköğretim kurumlarında temel atılıp yığılımlı bir şekilde ilerletilerek öğrencilerin felsefeyi kavraması sağlanmalıdır.
Haklısınız ama ben 5 veya 6. Sınıf biri bunu kavrayabilme yeteneğine tam sahip değil. 8. Sınıf ise yine LGS dönemi.
Düşününce soyut kavramlar ufaktan verilebilir başka derslerin içinde. Sosyal Bilgilerin içinde verilebilir mesela.

Bence 9 ve 10.sınıflarda ikiside görülmeli. Alan seçiminden sonra Sayısal sınıf görmemeli bence. Sayısalda felsefe ve din kurtarmıyor.

Yani dostum gidip daha okuma yazma öğreneli 2-3 yıl olan çocuğa felsefe mi öğreteceksin? Ortaokula da karşıyım, daha yaşça küçük çocuklara bence ağır kaçar. Zaten 10. sınıfta görülüyor. Saçma bence. Ama tabii ateist vs. olan öğrencilere din dersi görün demiyorum.
Muaf olarak kendilerini belirtebiliyorlar. Din dersi zorunlu değil yani.

Kendi fikrim, din dersinin olması çok güzel bir şey. İnsanlara dinleri anlatmak iyi bir şey, ileride ki kararları için önemli bir ders. Fakat sen "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" adında koca bir başlık açıp sadece İslam'ı anlatırsan burada bir sorun vardır. İslam ne kadar anlatılıyorsa diğer dinlerde o kadar anlatılmalıdır. Felsefe dersine de kesinlikle daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı