Öğrencilere din dersi yerine felsefe dersi verilmesi gereklidir

Din diye bir kavram tamamen gereksiz bir şeydir. İnsanlara hiçbir şey öğretmez. Ayrıca din dersi kaldırılmalı ve zorunlu olmamalıdır. Çok isteyen varsa özel olarak seçer, olur biter. Bütün öğrencilere zorunlu olarak İslam'ı öğretmek nedir ya? Din öğretmenleri (sözde öğretmen) kendi kafasına göre bir şeyler anlatıyor. Neden hiçbir zaman İslam'ın kötülüklerini anlatmıyor bunu hiç düşündünüz mü? Hep peygamber efendimiz şöyle yapardı falan. Hiç kötülük göremezsiniz. O çok değerli peygamber efendinizin kötülüklerini de anlatsa şu anda emin olun ülkenin yarısı İslam'dan çıkardı. Peygamber efendinizin kötülüklerini dinleyip anlamasına rağmen hâlâ aynı dinde kalıyorsa bir şey beklemeyin zaten o insandan. Ayrıca size hep iyi ayetleri anlatıyorlardı derslerde. İslam'dan sadece 1 ayet. Bakınız. Ayet'de her şey anlatılmış zaten, anlayan anlar. Ayrıca benim kimliğimde İslam yazmasını ben belirlemiyorum, doğduğum an kimliğime dini İslam diye yapıştırıyorlar. Hiçbir şey düşünmeden. Buna engel bile olamıyorum, çünkü daha bebeğim. Ülke'de sözde laiklik var ama yeni doğan çocuğun kulağına ezan okunur. Ne güzel laiklik. Her ne kadar ülke kanunda laiklik olarak gözükse de ülkenin insanlarının davranışlarının Arap ırkından farkı yok. Normalde daha çok şey yazardım fakat forumda yazamam bunları. Kısacası dinler hiçbir işe yaramaz, gereksiz şeylerdir.

Din halkın afyonudur. - Karl Marx

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görüyoruz? İslam bilgisi değil. Ayrıca bize Hristiyan'lık hakkında hiçbir şey anlatılmıyor. Gençlerin çoğu sadece peygamberinin Hz. İsa olduğunu biliyor. Yahudilik konusuna gelirsek madem bu ders kültür diye geçiyor o zaman o din de bir kültür? Diğer inançlar derken kastettiğim belli başlı düşünceler ateizm, teizm, deizm vb. emin olun yeni nesil gençlerin %20-%30'undan fazlası Müslüman değil.
Bu oranı hangi istatistiğe göre söylüyorsunuz? yoksa kafanıza göre mi. ve hristiyanlığı zaten herkes biliyor eğer biri hristiyan olmak istiyorsa incil orada kaçmıyor alıp okuyabilir.

Ayrıca ekleyeyim, şu an kullandığınız bilgisayarı bulan adam Hristiyan. Bilgisayarın, telefonun, yazılımın, algoritmanın vs. bulunmasını sağlayan adam ise Archimedes. Matematiği buldu çünkü. Ayrıca Archimedes herhangi bir dine inanmıyor. Önemli her şeyin babası olan Archimedes'in fikirleri dünyaya hiçbir katkısı olmayan bir imam ve din hocasından daha değerli.

Bu oranı hangi istatistiğe göre söylüyorsunuz? yoksa kafanıza göre mi. ve hristiyanlığı zaten herkes biliyor eğer biri hristiyan olmak istiyorsa incil orada kaçmıyor alıp okuyabilir.

İslam'da dünyada en ünlü 2. din. İslam'ı da öğretmesinler o zaman. Kur'an'da kaçmıyor, alıp okuyabilirler. İşinize gelmiyor tabii. Size laf anlatılmaz.

Ülkenin çoğunluğu önemli değil laik bir ülkeyiz.
Demokrasi öyle demiyor.
İslam'da dünyada en ünlü 2. din. İslam'ı da öğretmesinler o zaman. Kur'an'da kaçmıyor, alıp okuyabilirler. İşinize gelmiyor tabii. Size laf anlatılmaz.
İslamafobiksin ateist olduğun içinde herkesin öyle olmasını istiyorsun seninle tartışmaya girmeyeceğim. kendi inandığın şeyi baskılıyorsun sadece(din dersinden muaf olabiliyorsun dinlemek zorunda değilsin yatıp uyuyabilirsin yaptığım gibi)

Son düzenleme:
Doğru öğretildiği sürece iki derste bence şart. Çünkü birisinde iman esaslarına dayanarak dinin gerektirdiklerini, felsefede ise düşünce ve diğer yapıları ve bilgileri geliştirme adına gerekli. Lise zamanlarımda sınıfta çok böyle filozof gibi davranan vardı ama din ile ilgili bir şey sorduğumda (Cuma namazı kaç rekat dediğimde 4 diyen adamı) söylediği sözleri ben biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı