Öğrencinin eğitimde neden bu kadar üzerine gidiliyor?

Hyperf1low

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
369
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i7 4770-ASUS Q87M-PLUS/BM6AE - Samsung 16 GB (2x8) DDR3 1333 MHZ Dual - MSİ GTX 1060 6GB GAMİNG X - Transcend 128GB 2.5" SATA III SSD720-Toshiba 500GB DT01ACA050- Seagate Momentus ST9500325AS 500 GB HDD
Cinsiyet
Erkek
Haftada 36 saat ders görüyorum, 8 son sınıfım imam hatip okuyorum. İmam hatipte dersler çok ağırlıklı insan dayanamıyor. Her gün okula uykuyla gidiyorum, bir taraftan okulun saçım uzun kıvırcık diye benimle uğraşıyor. Hem okulumda uzakta gitmekle zorlukta çekiyorum eve geldiğimde eğlenecek halim kalmıyor. Hele pazartesi günleri. Şimdi pazartesiden itibaren sınavlarım var gerçekten bir öğrencinin üzerine bu kadar gidiliyor. Çok daha yorulacağım ne yapmalıyım?
 
Hocam ondan bahsetmemişim ki her ay sınav nedir bu imamhatiple alakası yok ki her okulda böyle bunu nasıl bir genç çeksin?
 
Hocam ondan bahsetmemişim ki her ay sınav nedir bu imamhatiple alakası yok ki her okulda böyle bunu nasıl bir genç çeksin?
Amaç o zaten. Sürece alıştırmak. Amaa süreç içinde vereceğin tepkiler tamamen senin elinde. Yönlendirmen senin elinde. Sadece senin elinde olduğunu farkedene kadar ilerle.
 
Amaç o zaten. Sürece alıştırmak. Amaa süreç içinde vereceğin tepkiler tamamen senin elinde. Yönlendirmen senin elinde. Sadece senin elinde olduğunu farkedene kadar ilerle.
Hocam bu sürece alıştırmaksa çin işkencesi yapsınlar daha iyi
 
İmam hatibe zorla mı gönderiliyorsun? Öyleyse geçmiş olsun. İlk önce doğru liseye gitmeye bak.

"Bizene" derken kendi adına konuş, herkes senin gibi düşünmüyor. Bu tavrını da anlamış değilim. Umarım dindar olduğun için değildir. Yoksa bunun siyasi görüşüne, ileride yetiştireceğin çocuğa kadar yolu var.
 
Genel olarak ders saatleri yüksek Türkiye'de. Eğitim sistemi böyle, ne yazık ki yapacak pek bir şey yok. Açığa geçip kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz ama bunun da farklı dezavantajları olur.
 
Size bir açık lise yazıyorum. Her derde devadır, şaka bir yana eğitim saatleri çok yüksek. Öğrenci kendine adamakıllı vakit ayıramıyor, bu okulda işlenen ders saatlerini kendinize ayırmanız durumunda sıfırdan iki dil bile öğrenebilirsiniz. Belki daha da fazla.
 
Pazartesi sınavım var deyip öğrencinin üzerine çok gidiliyor diyorsun. Okumak istemiyorsan bırakabilirsin.
@SpiderMan64 arkadaş son maddesinde haklı yalnız. Öğrenciler fazla tembel olduğu için her işi son güne bırakıyor. Son güne bırakması sonucunda da yetişmiyor ve bu tarz isyan ediyor öğrenciler.
 
Ben liseyi açıktan okuyup mezun olmuştum. Kendime de fazla fazla her türlü vakit ayırabildim. Bu okul sistemi başlı başına dert. Ortamla anlasamazsin, veya bir/kaç hoca ile anlasamazsin vs vs. açığa geç derim kafan da ruh sagligin da rahat etsin. Ancak asla kendini "zaten sınava şu kadar zaman var ya ertelerim" vs gibi şeyler düşünürek asla ihmal etme derim. Bir insanın eğitim dendiği zaman sabahın köründe uyanmak zorunda olup abartılı saatlerde ders görüp üstüne de ortamda toksik insanlar varsa ciddi ruh sağlığına etkisi oluyor, dolayısıyla da derslere odaklanma zorlaşıyor. Anlam veremiyorum, kasıtlı olarak mı yapılıyor bu sistem, bunu düşünüyorum sadece. Benimki sadece naçizane bir oneridir. Ruh sağlığı düzgün olmazsa alınan eğitim ne denli faydalı olur? Bu ciddi bir sorun. Insanın kendisine vakit ayiramamasi vs... Bence bunu iyi düşünün derim🙏 hayatınızda başarılar arkadaşım^^
 

Yeni konular

Geri
Yukarı