Öğrenme nasıl öğrenilir?

829369

Centipat
Farkındayım çok jenerik bir soru ama ne zaman bir araştırma yapsam hep yüzeysel ve devamsız ilerliyorum. Bir gün alakasız merak duygum kabardığında düzensiz şekilde bilgilere dalarken diğer çoğu günde masanın başına bile oturamıyorum. Bu zamana kadar hep son 1-2 gün kala bir şeyleri hallettim ama artık bilgisayar mühendisliği bölümünde bitirme projemi veremiyorum çünkü neredeyse hiç yeterli bilgim ve becerim yok, tekrar yapmadıkça bildiklerimi de unuttum zaten. Tembelliğimin yanında artık kapasitemin de yetersiz olduğunu düşünmeye başladım, her şey zor gelmeye başladı. Burayı ağlama duvarı olarak kullanmak istemem, tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlardan öneriler okuyabilmek amacım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum selamlar, Minecraft yemek listesine bakarken sağ taraftaki panelde konunu gördüm. Direkt olarak sadece sana yanıt vermek için senin vesilenle kayıt oldum. Umutsuzluğa kapılma çünkü; 25 yaşımdayım. 20 yaşıma kadar herşeyi yaladım yuttum. 20 dakikalık bir "nasıl yapılır" videosu izlerdim sonra videoyu kapatıp bahsi geçen şeyi yapardım. Özellikle 23 yaşımdan sonra aynı videoyu izlediğim esnada adım adım yapmaya çalışsam bile eksikler ve hatalarla dolu yapıyorum. Son 1 senedir FL Stuido öğrenmekle uğraşıyorum da keşke 15-16 yaşımda girseydim diyorum.. Kurt gibi 6 ayda kapardım programı (üstün körü diyorum) şimdi ise kapasitem ve algım adeta kapanmış durumda.. Ağaç yaş iken eğilirmiş. En güzeli bunun farkında olmak. Sende farkındasın. Umutsuzluğa kapılma mayk, herşey yolunda!

Dostum selamlar, Minecraft yemek listesine bakarken sağ taraftaki panelde konunu gördüm. Direkt olarak sadece sana yanıt vermek için senin vesilenle kayıt oldum. Umutsuzluğa kapılma çünkü; 25 yaşımdayım. 20 yaşıma kadar herşeyi yaladım yuttum. 20 dakikalık bir "nasıl yapılır" videosu izlerdim sonra videoyu kapatıp bahsi geçen şeyi yapardım. Özellikle 23 yaşımdan sonra aynı videoyu izlediğim esnada adım adım yapmaya çalışsam bile eksikler ve hatalarla dolu yapıyorum. Son 1 senedir FL Stuido öğrenmekle uğraşıyorum da keşke 15-16 yaşımda girseydim diyorum.. Kurt gibi 6 ayda kapardım programı (üstün körü diyorum) şimdi ise kapasitem ve algım adeta kapanmış durumda.. Ağaç yaş iken eğilirmiş. En güzeli bunun farkında olmak. Sende farkındasın. Umutsuzluğa kapılma mayk, herşey yolunda!
Hocam değerli cevabın için çok teşekkür ederim. Hoş geldin. Yakın yaşlardayız. Bende bu geç kalmışlık hissi YKS’den beridir var çok kötü bir ayt mat hocamız olduğu için temelim zayıftı üniversiteden sonra iyice soğudum ve kafamda çok fazla stres toplanmaya başladı irili ufaklı işlerden. Eylemsizlik durumu oluştu bende çünkü hiçbir şeye garanti gözüyle bakamıyorum önümü göremiyorum ( hem ülke şartlarından hem bazı başarısızlıkların verdiği güven kırılmalarından dolayı). Mesela bir uygulama öğrenmem gerek ama kurarken bile bir yanlışlık/virüs olur mu, bilgisayarı bozar mıyım diye korkuyorum (örnek olarak sql ve illustratorda yaşamıştım).

Korkunun ecele faydası yok, bunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum öncelikle. Başlıkta bulunan soruya net bir cevap verebilecek miyim emin değilim ancak kararsızlığa ve kuruntuya kapılmak doğru değil bazen ne olmuşsa olmuş gözüyle işlere bakmanızı tavsiye ederim. Bırakın bozulsun, bırakın silinsin bunlar hep tecrübe kazandırır o yönünden bakın bir de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı