Öğretmen öğrenciye hakaret edebilir mi?

Selam arkadaşlar, bugün beden dersi sınavı olduğunu öğrendim sıra bana gelince hocaya geçen hafta nöbetçi olduğumu izah ettim ki kendisi de biliyordu, bana 2 kez boş yapma dedi bağırarak ardından "boş yapma git buradan" diye bağırdı, bende montumu aldım ve sınıfa çıktım, bu adamın bana bunu deme hakkı var mı?

Sınav uygulamalıydı ve yön hareketleri vardı.

Yani boş yapma hakaret değil bence. Ama isterseniz müdüre söyleyin.
 
Öğrenciyken okulu birbirine katardık arkadaşlarla, şimdi öğretmenim. Önerim:
Çok takma, hayat insana söz söylemeden hakaret ediyor. Yaşadığın şeyle ilgili yönetmelik vs. gibi tanımlara bak. Hakaret ettiğine kanaat getirirsen ilgili resmi yollarla aksiyona geç.
Bu tür forumlar kadınlar günü gibidir bu tür konularda, gereksiz gaza getirmeler çok oluyor malesef. Bir de özel hayatında bu tür şeyleri iyi araştırmadan ortaya atılıp bana hakaret ettiler diye atlama. Üstüne yapışır mesele, sen ile öğretmen arasında olan mevzu ikinizden çıkar ortamlarda.
 
Hakareti foruma uygunsuz olacağından mı belirtmediniz, yoksa hakaret dediğiniz şey "Boş yapma" lafı mı?
 
Arkadaşlar boş yapmadan önce bir hakaret vardı ve kaldırılmış anüsten çıkan maddenin ağıza girmesiyle alakalı bir hakaretti. :) Ondan sonra salak diye de bağırdı ardımdan.
Hakareti foruma uygunsuz olacağından mı belirtmediniz, yoksa hakaret dediğiniz şey "Boş yapma" lafı mı?
Hocam burada bir hakaret yok?
Sen hakaret görmemişsin yeğenim.
Bize zamanında hocalar si**** git sinifina derdi, biz de gülüşür geçerdik. Boş yapma cümlesi biraz hafif geldi. Fakat kalabalık önünde rencide edici olabilir tabii.
Sınıftakilere neden sormadınız beden dersinde ne yapıldığını? Ayrıca "boş yapma" demiş hakaret nerede bu cümlede?
Sınıftakiler 2 haftaya dediği için yapmadım hocam.
Yani boş yapma hakaret değil bence. Ama isterseniz müdüre söyleyin.
Öğretmeninizi kınıyorum. "Hakaret"in anlamını size öğretmeliydi, bu yüzden şikayet etseniz daha işlevsel olabilir.

Biz de vaktinde nöbetçi olduk, sonrasında sınıftan veya hocadan gerekli şeyleri öğrenmesini de bildik. Nöbetçiliği "boş gün" olarak görüp, gerisini umursamamak ile hata yapmışsınız.
Boş yapmadan önce onur bir argo ve küfür kullanmıştı ama forum kurallarından kaldırılmış, nöbetçiyken zaten notlarımı aldım.
Ben bir hakaret göremedim.
Hakareti belirttim.
 
Hakareti belirttim.

O tarz bir hakaretten tabii ki şikayetçi olabilirsin. Bu durumda en temiz iş direkt M.E.B'e dilekçe yazmaktan geçer hatta bunu ailenin yapması durumu daha da ciddileştirir. Genelde emir ne kadar yukarıdan gelirse alttakiler o kadar panik olur. Çok iyi hatırlıyorum ilkokuldayken hasta olduğum için sınıfta kusmuştum öğretmen de bana tokat atmıştı kustuğum için. Sonrasında annem il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ne dediyse öğretmen kediye dönmüştü, halimi hatırımı bile soruyordu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı