Öğretmen olmak vs butik şarap evi açmak

Sizin burada yazdığınız iyi-kötü hiçbir dini fikir umurumda değildir.



Hocam sizin daha detaylı fikirlerinizi önerilerinizi almak isterim, varsa fikriniz belirtirseniz memnun olurum.
Bence öğretmenlik çünkü işe sadece para olarak bakmamak lazım. Maneviyat olarak da bakmak lazım.
Ne bileyim insanın öğrencilerinin olması, onların hayatına şekil verip ileride mezun olup yanına ziyarete uğraması bambaşka bir şeydir. Değil mi?
Hem ne etkili bilmiyorum ama yurt dışına da açılabiliyorsunuz galiba. Şu adam Çin'de İngilizce öğretmeni. Biraz daha detaylı araştırmanızı tavsiye ederim yurt dışı tarafı için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Öğretmenlikte ilgimi çekiyor şarap evi işi de.
Memurluk görevi hakkında fazla bilgim yok ama az çok tahminde bulunabilirim herhalde.

Öncelikle yeni atananları doğuya yolluyorlardı diye hatırlıyorum. Yer değişmek belki sana yaramaz. Düzeni vs. taşımak yorucu olabilir.

Ayrıca sabit maaşlı bir işin günümüz dünyası için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Şarap işini hak edebilirsen kendi markanı bile kurabilirsin. Kazanacağın paraları sen bizden daha iyi biliyorsundur. :D

Baktın üstesinden gelemiyorsun, yaz o zaman öğretmenlik.
 
Ne kadar alakasız yerlerde, ne kadar alakasız hatırlatmalar. Konu sahibi muhakkak ifade edilen durumdan haberdardır, burada ifade etmenin lüzumu nedir?

Soruya gelirsek, üretmeyi başarabilirseniz yapılabilir ama evde bir miktar üretmekle, bir şarap evinde satış maksadı için üretmek arasında ticari ve gıda maddeleri ile ilgili mevzuatlara göre uyulması gereken kurallar gibi bir fark olacaktır. Onları da göz önünde bulundurmalısınız. İş ticarete döküldüğünde ilk kurulum maliyeti hesapladığınızın çok üzerinde çıkabilir.
 
1. 4 yıl İngilizce öğretmenliği okuyup öğretmen olmak (bu benim küçüklükten hayalim hâlâ da istiyorum)

2. kendi kara üzüm asmamız var oradan üzüm temin edip butik şarap evi açmak istiyorum, 2 yıldır aklımda,

(Mekan kirası falan yok işlek bir caddede bizim kendimize ait olan mekanımız var)

Bu yıl ağustos'ta evde şarap yapacağım 5-10l kadar. Başarı olursam daha çok yapacağım.

Bir yandan da diyorum ki öğretmen olursam yaz aylarında kendi şarap evimi işletirim, şu anda Mardin taraflarında şarap evlerinin çoğu sadece yazda üretim-satış yapıyor.

Kesinlikle şarap evi açmak derim öğretmen polis gibi mesleklerde çalışanların neredeyse hepsi hak ettikleri paranın çok daha altında çalışıyorlar.
 
Günah. Haram paradan hayır gelmez. Daha uygun alanlara yönelmelisin.
Ya çıkın gidin artık şu konulardan. Sana ne ya sana ne? İlla dininizi her ortamda her konuya sokacaksınız. Günahmış. Kendi dinine göre kimseye nasihatler veremez ve kaderini belirleyemezsin. Bitin artık bitin. Susuyorum susuyorum en sonunda patlattınız. O günah, şu günah, bu günah. Git kendi dinini Kendi içinde sakla buralara bulaştırma. Sadece senin için geçerli değil, konuda bu kafada olan tüm arkadaşlar için geçerli.
 
Ticaret risklidir ve de ciddi sermaye gerektirir. Ancak ingilizce öğretmenliği; özel sektörde çok kazandırır. Matematik öğretmenliği gibidir. Biraz çevre edinip, kendi kurs yerinizi açıp paraya para demezsiniz. Devlete atansanız da en kötü mutlu mesut bir hayatınız olur.
 
Kışın başında şarap hazırlarsın. Yaza kadar şarapların da dinlenmiş ve oturmuş olur. Yaza girişte de yaparsın yine 1 parti daha. Kışın üniversite, yazın şarap dükkanı. Ha bir de kışta reklam ver ve satışa başla ki yazın toplam maksimum ve minimum kaç tane satacağını tahmin edebil. Bu arada gıda güvenliği şartları ağır. Haberin olsun. Tek ceza yemen soluğunu keser. 25k civarı genelinde gıda sektöründe cezalar.
 
Kimisi bilmeden etmeden günah diyenlere gülmüş. Ama isterseniz bolca hadisler var bu konuda bakabilirsiniz. Hatta taşımasını yapmak dahi günaha giriyor. Bana kalırsa öğretmenlik seçin atandıktan sonra kafanız rahat olur. Hele bir de lise öğretmeni olursanız ders anlatmazsınız zaten(!). İngilizce hocaları zaten genellikle Erasmus dolayısıyla yurt dışında geziyor.

Müslüman'ın görevi uyarmaktır. Dini her ne olursa olsun bu arkadaş şarap satarsa güzelim insanların kafasını uyuşturacak. Şaraba bağımlı edecek. Bu da akıl uyuştuğu için tacize, tecavüze, yaralama veya yaralanmaya götürecektir. Eğer biz uyarmazsak inancımız gereğı bize de hesap sorulacak. Arkadaşın dini ne olursa olsun. Ama artık içim rahat, çünkü gerekli uyarımı yaptım. Uyulup uyulmaması beni ilgilendirmez.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı