Öğretmen olup atanmak çok mu zor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
KPSS diye bir sınav sistemi gelmiş. Mesela orada ilk 20-30 gibi bir sıralama yapsak atanmamız zor mu olur?
Aşağıdaki gibi bir sonuç yıl çalışıp yaparım.

Siz mezun olana kadar 4 - 5 sene geçecek işler değişebilir ama yukarıdaki kişiler aynı kalırsa sizde birer atanamayan öğretmen sınıfına girersiniz. Bu ülke atanamayıp inşaatlarda çalıştığı ve mesleğini yapamadığı değer görmediği için psikoloji bozulup intihar eden gençler gördü.

Siz mezun olana kadar 4 - 5 sene geçecek işler değişebilir ama yukarıdaki kişiler aynı kalırsa sizde birer atanamayan öğretmen sınıfına girersiniz.
Doğrudur.

Siz mezun olana kadar 4 - 5 sene geçecek işler değişebilir ama yukarıdaki kişiler aynı kalırsa sizde birer atanamayan öğretmen sınıfına girersiniz. Bu ülke atanamayıp inşaatlarda çalıştığı ve mesleğini yapamadığı değer görmediği için psikoloji bozulup intihar eden gençler gördü.

Ah hocam ya ben ne diyeyim yani siyasete de çok girmek istemiyorum herkes her şeyin farkında zaten umarım 4-5 sene sonra bir şeyler değişir.

Memuriyeti tavsiye etmem. Atanması zor. Bu sınava çalışmakla harcayacağınız vakitle dil öğrenip, doğrudan işe atılmanız daha mantıklı olacaktır.

Memuriyeti tavsiye etmem. Atanması zor. Bu sınava çalışmakla harcayacağınız vakitle dil öğrenip, doğrudan işe atılmanız daha mantıklı olacaktır.

Hocam zamanında herkes memuriyeti memuriyet diye tuttururdu maaşın hazır hakların var vb. şimdi kimse istemiyor ya da atanıp olamıyor öğretmenlere ve diğer kişilere hak ettiğini veremiyoruz ama haddinden fazla din hocası atıyoruz bu durum çok tuhaf.

@pilotds, haklısınız. Haksızsınız demiyorum. Özellikle yaşlı kesim, genç kesimi memur olup kendinizi kurtarın diye zorbalayıp durdu ama artık atama sayıları eskisi gibi değil ve bir de tasarruf tedbirleri adı altında 3 yıl boyunca kamuya alımlar da azaltıldı. Mülakat mağduru ve atanamayan öğretmen çok fazla var. Gene istediğinizi yapabilirsiniz, size kalmış. Sadece kamuya girmekle harcayacağınız vakti, dil öğrenerek harcayabilirsiniz. Sizin yerinizde olsam, onu yapardım. 🙏

@pilotds, haklısınız. Haksızsınız demiyorum. Özellikle yaşlı kesim, genç kesimi memur olup kendinizi kurtarın diye zorbalayıp durdu ama artık atama sayıları eskisi gibi değil ve bir de tasarruf tedbirleri adı altında 3 yıl boyunca kamuya alımlar da azaltıldı. Mülakat mağduru ve atanamayan öğretmen çok fazla var. Gene istediğinizi yapabilirsiniz, size kalmış. Sadece kamuya girmekle harcayacağınız vakti, dil öğrenerek harcayabilirsiniz. Sizin yerinizde olsam, onu yapardım. 🙏

Dil öğrenmek şu zamanda 2 3 adım ileriye atıyor kişiyi çok önemli bir etken.

KPSS diye bir sınav sistemi gelmiş. Mesela orada ilk 20-30 gibi bir sıralama yapsak atanmamız zor mu olur?
Aşağıdaki gibi bir sonuç yıl çalışıp yaparım.
Devlette çok fazla öğretmen var haftada 20 saat çalışıyor devletteki öğretmenler ve çoğunada çalışmak denilirse öğretmenlik elbette kutsal meslek ama maalesef biraz eskide kaldı liseden geçen sene mezun oldum gerçekten öğretmen ile normal vatandaş arasında fark kalmamış sadece formül biliyor öğretmen. Atamaların bu kadar düşük olmasını destekliyorum. İşi siyasete yıkmayın olması gereken bu.

Devlette çok fazla öğretmen var haftada 20 saat çalışıyor devletteki öğretmenler ve çoğunada çalışmak denilirse öğretmenlik elbette kutsal meslek ama maalesef biraz eskide kaldı liseden geçen sene mezun oldum gerçekten öğretmen ile normal vatandaş arasında fark kalmamış sadece formül biliyor öğretmen. Atamaların bu kadar düşük olmasını destekliyorum. İşi siyasete yıkmayın olması gereken bu.

Benim öğretmenlerimde tam tersiydi destekleyin bakalım sizin de karşınıza çıkar böyle bir durum empati yapmayı bilmiyorsunuz intihar eden öğretmenlere ne diyeceksin.

Bir grup öyle diye tümevarım yapamazsınız.

İşi siyasete yıkmıyoruz emekliliği gelip emekli olmayan, torpil ile bir yerlere geçen öğretmenler, fazlası ile gerekli olan ders öğretmenlikleri yerine yoğunluğu farklı yere verme öğretmene sadece formül bilen biri ya da normal vatandaştan farksız biri demek çok ilginç gerçekten. Senelerce atama bekleyip olmayınca farklı dallara yönelen ya da dayanamayan insanlara bu kadar farksız demek hakarettir bazı şeyleri düşünerek yazın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı