Öğretmenin sözlü notu 0 vereceğini söylemesi

İlk yazdığım mesajdan beri satasmaktan başka bir şey yaptığın yok. Kağıt üzerinde yazılı olmasa bile öğretmenlerin başlarına dert acmamak için yaptıkları ya da yapmadıkları bazı şeyler var. Kolay kolay Türkiye de sınıfta kalan ya da sözlüsü yazılısindan daha düşük birini gördün mü? Neden görmedin ben sana anlatayım. Veliler olay çıkartıp işin içine MEB'i kattıkları için hiçbir hoca uğraşmak istemez. Ayrıca düşündüğunun aksine sadece iş notu verdim gectimle bitmiyor. Yazılıdan düşük sözlü notu vermek direk göze batan bir şey. Hocanın bu notu niye verdiğini yarım saat açıklaması lazım. Haliyle kimse de bununla uğraşmayacagindan vermezler. Her şey kağıt uzerinde olduğu gibi çalışmıyor yani. Yıllardır öğretmenler odası muhabbeti dinleyen, ailesi eğitimci olan birinin sözleri bunlar. Şimdi neye bu kadar sinirlendiysen gidip başkasından cikartabilirsin.
Öncelikle sinirlendiğim şeyleri söyleyeyim; kaynak istediğimde ve söylediğin şeyin mantıksız olduğunu vurguladığımda normal bir insan gibi cevap vermek veya kaynak atmak yerine mesajlarıma "beğenmedim" atarak saldırıya geçtin. Sanki konu hakkında bilgin varmış gibi "bence" bile demeden, söylediğin şey %100 kesin bir bilgiymiş gibi konu sahibi arkadaşa dayanaksız yanlış bilgi verdin. Ayrıca bu öfke sadece senin tavırlarına yönelik anlık bir öfke, kişisel hayatıma ve duygularıma yansıtacağım kadar önemli bir kişi değilsin.

Evet, sözlüsü yazılı notundan düşük kişiler gördüm. Bizzat kendim de yaşadım.

Öğretmenlerin "uğraşmak istememesi" bir kanıt değildir. Her öğretmen aynı olmaz, bazısı senin annenle babanla uğraşmaktan korkmaz. Arkadaş bize "bu iş su altından nasıl işler" diye sormamış, öğretmen yapabilir mi diye sormuş. Bu soruya kağıt üstündeki şekliyle cevap verilir, o da evet.

@utku2037 @Teacher80 hocam devlette öğretmen. Öğretmenin çok zayıf not vermesi sorun olabiliyor demişti yanlış hatırlamıyorsam. Ona benzer bir mesajı vardı da bulamadım, hocam diyorsa doğrudur. Vardır bir bildiği, müsait olduğunda da bu konuya bakacaktır.
Hocam öğretmenin başını ağrıtır şikayetçi olunursa, açıklama falan yapması gerekir belki. Ama öğretmen bu notu verme nedenini belirtir ve kanıtlarsa yapabilir.

Bir de arkadaş burada "öğretmen not almadığımı söyledi" demiş, bazı öğretmenler gibi sözlü notu için de yazılı sınav gibi kağıt üstünden sorular veriyor veya proje şeklinde istiyorsa daha da kolay verir.

@Teacher80 hocam da ona benzer bir seyler demişti. Yazdığı mesajı maalesef bulamadım.

Öncelikle sinirlendiğim şeyleri söyleyeyim; kaynak istediğimde ve söylediğin şeyin mantıksız olduğunu vurguladığımda normal bir insan gibi cevap vermek veya kaynak atmak yerine mesajlarıma "beğenmedim" atarak saldırıya geçtin. Sanki konu hakkında bilgin varmış gibi "bence" bile demeden, söylediğin şey %100 kesin bir bilgiymiş gibi konu sahibi arkadaşa dayanaksız yanlış bilgi verdin. Ayrıca bu öfke sadece senin tavırlarına yönelik anlık bir öfke, kişisel hayatıma ve duygularıma yansıtacağım kadar önemli bir kişi değilsin.

Evet, sözlüsü yazılı notundan düşük kişiler gördüm. Bizzat kendim de yaşadım.

Öğretmenlerin "uğraşmak istememesi" bir kanıt değildir. Her öğretmen aynı olmaz, bazısı senin annenle babanla uğraşmaktan korkmaz. Arkadaş bize "bu iş su altından nasıl işler" diye sormamış, öğretmen yapabilir mi diye sormuş. Bu soruya kağıt üstündeki şekliyle cevap verilir, o da evet.
Arkadaş 0 alma korkusundan bahsetmiş. "Gerçek" hayatta ve pratik uygulama da bunun ne kadar zor olduğunu anlattım bende. Beğenmedim atma işini de ilk sen başlattın.

Sözlü notunu kafasına göre verebiliyor ya. Bana sadece gıcık olduğu için 0 girmişti İngilizce dersinden sözlümü. Sınavlarım 100 95 olduğu için karşısında bir tarafımla içimden güldüydüm. Adam ders içinde yıllık 20 civarı ezber etkinliği yaptırıyordu. 1 tanesini ezberleyemedim diye de yapılmazdı bu. Karneye de öyle geçti bu arada. Devlet okullarından bahsediyorum.

Arkadaş 0 alma korkusundan bahsetmiş. "Gerçek" hayatta ve pratik uygulama da bunun ne kadar zor olduğunu anlattım bende. Beğenmedim atma işini de ilk sen başlattın.
"Beğenmeme" atma işini karşılıklı olarak atışma olarak görmüyorum, kaynak olarak "bana öyle olmuştu" demenin saçma olduğunu düşündüğüm için o mesajına attım. Bu kadar ağrına gidip de intikam almaya çalışacağını bilsem atmazdım.

Neyse ben bildiklerimi anlattım, gerisi konu sahibi arkadaşa kalmış. İyi günler.

5. sınıfta sözlü notu olmaz. Sınıf içi performans notları var.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde sınıf içi performans notlarından ayrıca puan verileceği yazıyor. Yani bu konuda bir sınırlama yok.
Öğrenci, sınıf içi performansına dikkat etmeli.
Okul idareleri bu konuda öğretmenleri sıkıştırıyor. Normalde böyle bir hakları yok ama şikayet almamak için yapıyorlar bunu: İdareciler, öğretmenlere sınav notlarından düşük not vermeyin diyor.
Burada yazdım...

Seni korkutmaya çalışıyor sanırım.
Sanmıyorum herhangi bir öğretmenin 5. Sınıfa giden bir öğrenciye 0 vereceğini.
Bu arada e okuldan kontrol ettiniz mi?
Kontrol ettim ama e okul kullanmadığım için anladığımı söyleyemem

Görsel umarım yardım eder

Dosya Ekleri

• resim_2022-05-30_200219985.png
    resim_2022-05-30_200219985.png
    46,3 KB · Görüntüleme: 48
@Efe Mızrak daha notunuz girilmemis. Muhtemelen de girmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı