Öğretmenler sınav notunu değiştirebilir mi?

@bigcherry, 1 puan bile olsa sorun oluşur.

Ayrıca müfettişler nasıl kontrol ediyor?

Tam bilemiyorum da muhtemelen şikayet olursa ancak öyledir. Öğretmeninizin sorumluluk almak isteyeceğini düşünmüyorum. Gene de şansınızı deneyebilirsiniz.
 
@bigcherry, bana göre sadece sorumluluk almak istemezler diye düşünmüştüm. Gene de şansınızı denemekte fayda var. Belki yardımcı olabilirler.
 
Sözlüler zaten yüksek, sınav notunu 5-10 puan değiştirse yetiyor. 5-10 puan olsa bile sorun oluşur mu? Ayrıca müfettişler nasıl kontrol ediyor?

O kağıtların hepsi resmi evraktır. Öğretmeniniz sizin notunuzu yükseltmek isterse kağıttaki cevabı değiştirmeli. Eğer çoktan yanlış diye işaretlediyse ki bütün öğretmenler öyle yapıyor istese bile değiştiremez. Genelde sağdan soldan işleme puan verdikleri olur ama 80'lik kağıda işleme puan vermeden 81 bile verse müfettiş bunu gördüğünde öğretmene soruşturma açabilir. Müfettişin gelmesi için şikayete gerek yok genelde bunlar düzenli kontroller olur ve belli bir zaman aralığında bütün kağıtlar tek tek incelenir. Örneğin disiplinde ifade kağıtları, verilen disiplin cezaları, öğretmen dilekçeleri, sınav kağıtları, öğretmenlere verilen ödevler, devamsızlık izin dilekçeleri, hastaneden aldığınız rapolar, o kitapları alırken attığınız imzalar, kulüplere katılırken imzaladığınız kağıtlar, eğer meslek lisesindeyseniz atölyede not aldığınız parçalar. Vb birçok evrak periyodik olarak incelenir. Genellikle devamsızlık izin dilekçesi, raporlar vb şeyler kağıt üzerinde "incelendi" denilip geçiştirilir.
 
Hoca iyi birisi zaten, önceden sözlü notu istediğimde falan eklemişti. Sorduktan sonra tekrar buraya yazarım.
Sorumluluk ve yasal olarak suç olması konusunda hocalarım haklılar fakat bunların genel manada çok problem yapıldığını görmedim. İlla hassas olanlar var ama azınlık. İlla ki görmüşsünüzdür şunu yapanın sınav notuna 10 puan vs ekleyeceğim diyen öğretmenleri. İnisiyatif alabilir, çok sorun olacağını sanmam (tabi öğretmeninizin bu konudaki hassasiyetini bilemem). :) Denemekten zarar gelmez, ne kaybedeceksiniz ki?
 
Sorumluluk ve yasal olarak suç olması konusunda hocalarım haklılar fakat bunların genel manada çok problem yapıldığını görmedim. İlla hassas olanlar var ama azınlık. İllaki görmüşsünüzdür şunu yapanın sınav notuna 10 puan vs ekleyeceğim diyen öğretmenleri. İnisiyatif alabilir, çok sorun olacağını sanmam (tabii öğretmeninizin bu konudaki hassasiyetini bilemem). :) denemekten zarar gelmez, ne kaybedeceksiniz ki?

Sorun öğretmen değil, öğretmen istediği gibi not ekler ve sana sorun olmaz ama bir müfettiş bunu fark ederse mesleği tehlikeye girebilir. Dediğim gibi bunlar periyodik olarak kontrol ediliyor öyle şikayete bağlı değil. Bunlar hatta resmi kağıt olduğu için yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 5 yıl saklanıyor sonra imha ediliyorlar. Yani siz mezun olduğunuzda bile sınav kağıtlarınız saklanıyor.
 
Sorun öğretmen değil, öğretmen istediği gibi not ekler ve sana sorun olmaz ama bir müfettiş bunu fark ederse mesleği tehlikeye girebilir. Dediğim gibi bunlar periyodik olarak kontrol ediliyor öyle şikayete bağlı değil. Bunlar hatta resmi kağıt olduğu için yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 5 yıl saklanıyor sonra imha ediliyorlar. Yani siz mezun olduğunuzda bile sınav kağıtlarınız saklanıyor.
1-2 yıl önce bir öğretmenim sınav kağıdımı kaybetmişti, sorun olmamıştı. Okulda fazla denetleme falanda yapılmıyor tek tek sınav kağıtlarını falan kontrol etmiyorlar.
 
1-2 yıl önce bir öğretmenim sınav kağıdımı kaybetmişti, sorun olmamıştı. Okulda fazla denetleme falan da yapılmıyor tek tek sınav kağıtlarını falan kontrol etmiyorlar.

Evet tek tek kontrol edilmiyor ama hiç kontrol edilmiyor demekte değil bu, okullara genel teftiş yapılır yılda 1 veya 2 kere müfettiş gelir. Rastgele zümre kararları, disiplin kararları ve sınav kağıtları incelenir. Hepsini tek tek kontrol etmese bile rastgele kağıtları kontrol ederler. Bu tabii ki müfettişin kişiliğine göre değişir. Geçen yıl okuluma gelen müfettişe o gün okuldaki tek satranç kulübü üyesi olduğum için bütün üyelerin katılım dilekçelerini, aile onay dilekçelerini, kulüpteki devamsızlıklarını ve kulübün gönüllü olarak kabul ettiği "okuldaki hayvanlar için barınak" projesi kapsamında ne yaptıklarını göstermek zorunda kalmıştım. Hepsini tek tek okudu, eminim aynı adam aynısını bütün öğretmenlere vs de yapıyordur.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı