Öğretmenlerin Ciddiyetsiz Eğitim Vermesi

OLİTA HAYDAR

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2016
Mesajlar
945
Makaleler
3
Çözümler
3
Yer
DOĞU ROMA IMPARATORLUĞU
Evet kardeşlerim, abilerim. Örgün eğitim hayatıma 2 hafta sonra noktayı koyuyorum. Nedenlerim 11 senedir ögretmenlerin kişisel kahırlarını çektim. Regl, oldular öğrenciye kızdılar. Evlerinde karısıyla veya kocasıyla kavga ettiler ögrenciden çıkardılar. Şu anda hoca bana kızdı. Bana etmediği hakaret kalmadı; Teneffüste geldi: "Kusura bakma oruçluyum dedi. Gece işe gidiyorum. 12'den gece 3'e kadar işteyim, depo görevlisiyim." dedi. Okulda kendimden geçip kafamı sıraya koyup yatıyorum -5 -10 aliyorum. Hoca rapor alıyor 2 hafta gelmiyor (Allah Allah nedense hep sınav haftasına ya da karne günlerine denk geliyor). Sınavlardan önce butun konuları hızlı hızlı anlatıyorlar. Yeter artık. Eğitimde ciddiyetsizlikten bıktım. Zaten hocalar bir şey anlatamıyorlar ya da ben geri zekalıyım. Evde kendim çalışınca daha yüksek alıyorum. Şu anda bunu derste yazıyorum hoca boş bıraktı. Diyorum hocaya tekrar yapalım. Yok diyor. Sozlulerden 5, 10 puan fazla alayım diye iyice köpeğe döndüm. Bazıları diyecek biz de bu yollardan geçtik diye. Yemin ediyorum 68 kiloydum 53'e düştüm. Saçlarım dökülmeye başladı. Birilerinin emri altında yaşamaktan bıktım. Hocalara da üzülüyorum. 35 40 oğrenciye ders vermek de zor ama hocasın diye öğrenciyi ezmeye gerek yok. Geçen hocaya test sorusu götürdüm: "Git başımdan seninle mi uğraşacağım!" dedi. 11 senedir eğitim aldım böyle bir cevap ne duydum ne de böyle bir eğitimci gördüm.

Mustafa Kemal Atatürk' ün bir sözü ile yazımı ve eğitimimi sonlandırmak istiyorum;

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim sınıfta da senin gibi sıkıntılar yaşayan bir arkadaş var hocalar çok takılıyor buna babası imam diye falan. Tabii bu da hocalara takılıyor biraz mal bir arkadaş ama çocuk çözümü relax olmakta buldu. 8 dersin 5'ini uyuyarak geçiriyor, telefonla oynuyor. Çocuk her sabah şansına göre 10 bilemedin 15 dk geç geliyor sınıfa, 2 dakikayla yarım günü gidiyor. Hocam geç yazar mısınız bile demiyor sınıfta. Şu an devamsızlığı 28 gün arkadaşın. Evi de 3 bilemedin 4 dk uzaklıkta öğle arasında da öyle yapıyor. İnkılap dersinde dersi kaynatmak için hayvan sesi yapıyordu, hoca anasına sövdü çocuk yine umursamıyor. Arapçacı yüzüne tükürdü yine bağırdı çağırdı ona ama 1 saat sonra aynı eski relax çocuk demek istediğim hocaları fazla iplemeyeceksin hayatı fazla ciddiye almayacaksın. Bu biraz karakter meselesi ama en azından relax olmayı deneyebilirsin. Senin liseyi bitirip bitirmemen hocaların umurunda olmaz olan sana olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hata hocalarda değil, bu kişiliğe sahip karakter yoksunu kişiliklerin oralara gelebilmesine imkan tanıyanlarda. Şimdi çeşit çeşit insan var, sen kimin nasıl davranacağını önceden anlayamazsın ancak bunun için denetimi sıkı tutarsın. Ancak bizde o da yok; öğretmenin şiddet uyguladığını tüm okul bilir, orada öğrencinin ağzına edilir ancak yaptırım ana habere çıktıktan sonra tüm ülke haberdar olduğunda uygulanır.

Diğer yandan 12 sene hazırlanıyorsun; bazısı köyde, kırık dökük masalarda hazırlanıyor, bazıları özel okulda klima imkanı ve ODTÜ'den mezun olan hocalarla, kısacası bayağı rahat hazırlanıyor. Sen bu insanları eşit ortamlarda, denetimli bir şekilde eğitim görmelerini sağlamadıktan sonra nasıl bir beklentin olabilir ki gelecek nesilden? Parası olan düdüğü çalıyor niteliğinde her yer özel okul, dershane dolu.
 
Sorma ya... Ben de ne çektim şu hocalardan. İngilizce hocası hata yaptı, yaptığı hatayı "Hocam şu değil de şu olması lazım değil mi?" diyerek söylemiştim. Sinirden deliye dönmüştü. Kudursun. Kendini beğenmiş hocalar hiç çekilmiyor yeminle. Tüm sınıf zaten anadan girip bacıdan çıkıyordu. Sosyal hocamı çok severdim. Onun hatırına gittim özür diledim uyuz karıdan.


Oh be. Kaç senedir içimdeydi içimi döktüm.
 
bizim sınıftada senin gibi sıkıntılar yaşayan bir arkadaş var hocalar çok takılıyo buna babası imam diye falan tabi buda hocalara takılıyo biraz mal bi arkadaş ama çocuk çözümü relax olmakta buldu 8 dersin 5 ini uyuyarak geçiriyo telefonla oynuyo çocuk hersabah şansına göre 10 bilemedin 15 dk geç geliyo sınıfa 2 dkyla yarım günü gidiyo hocam geç yazarmısınız bile demiyo sınıfta şuan devamsızlığı 28 gün arkadaşın evide 3 bilemedin 4 dk uzaklıkta öğle arasındada öyle yapıyo inkılap dersinde dersi kaynatmak için hayvan sesi yapıyodu hoca anasına sövdü çocuk yine umursamıyo arapçacı yüzüne tükürdü yine bağırdı çağırdı ona ama 1 saat sonra aynı eski relax çocuk demek istediğim hocaları fazla iplemiceksin hayatı fazla ciddiye almicaksın bu biraz karakter meselesi ama enazından relax olmayı deneyebilirsin senin liseyi bitirip bitirmemen hocaların umrunda olmaz olan sana olur.
Böyle yaparsan notların mahvolur. Bence internetteki konu anlatım videolarını izleyebilirsin. 9.sınıfım ve Coğrafya dersinde bayağı gerideyiz. Daha 1. Ünite bitmedi düşünün. Hocanın cenazesi var falan derken kaynadı ders. Ama internetteki ders videolarından kendi başıma sınıftan bağımsız çalışıyorum. 2 konum kaldı ve en düşük coğrafya notum 79.
 

Geri
Yukarı