Öldükten sonra ne olacak?

Hikayenin sonunu öğreneceğiz. Çok ilginç olacağı kesin. Dünyada binlerce yıldır dolaşan söylentilerden hangisi doğruymuş ona vakıf olacağız. Düşüncesi bile beni heyecanlandırmaya yetiyor. Sonsuz ve kapkaranlık bir hiçlik mi? Yemyeşil bir bahçe mi? Ateşten bir çukur mu? Ya da başka bir boyutta yeniden uyanış mı? Şimdiye kadar milyarlarca insan neler döndüğünü öğrendi. Sırada milyarlarcası daha var. Bizde onlardan biriyiz ve kim ne derse desin, ben sabırsızlanıyorum.

Tanrı var ise ki bence bu sadece insanların birine tapmaya sığınmaya ondan dilek dilemek için uydurdukları bir şey ama eğer varsa cennet cehennem denilen boyutlardan birine dünyada yaptığımız iyilik ve kötülüğe göre sonsuza kadar yaşamak suretiyle gideceğiz ama eğer tanrı yoksa ki işte burası sıkıntılı hiçlik veya reankarnasyon yani tekrardan farklı bir insan olarak yaşama geri döneceksin ama eski yaşamın ile bağlantın olmayacak.

Kabirden çıkamaz ve azap görür.

Neden bir tanrı kendi yarattığına bunu yaşatsın nasıl olsa ne olacağını İslam inancına göre önceden biliyor ise madem biz bir kurgulanmış robotuz demek oluyor yani şu an bu yazdıklarım aslında bundan sonsuz yıl önce kurgulanmış ve ben şu anda onu yaşıyorum bei kurgulayan tanrı beni kötü kurgulamışsa benim bunda ne suçum var yani aslında bu işlere biraz kafa yorarsanız çok farklı düşüncelere kapılıyorsunuz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı