Ölen HDD yüzünden sistemim donuyor

Merhaba. Sistemimde 2 HDD, 1 SSD var. 320 GB olan HDD'nin durumu gayet iyi fakat hasarlı olan 1 TB HDD artık doğru düzgün çalışmıyor bile. Sistem SSD'ye kurulu, bazen HDD'den bir veriye ihtiyacım oluyor. Bir dosya çalıştırdığımda rastgele bilgisayar donuyor ve elimden bilgisayarı yeniden başlatmak dışında hiçbir şey gelmiyor (çoğunlukla.) çünkü param yok. Yeni bir HDD alacak bütçem yok, kaldı ki dün 50 TL'ye mouse bakıyordum. Bu HDD'yi az da olsa nasıl düzeltirim? Durumu cidden vahim fakat elimden bir şey gelmiyor, elimde başka HDD yok.
Eki Görüntüle 714586
Bu diske ne yapabilirim? Mecbur kullanmak zorundayım. Defrag yaparak iyileştiriyorum (az da olsa fark ettiriyor.) fakat artık bazen defrag işleminde bile sistem donuyor. SSD'nin hızını fark etmiyorum bile, bu HDD yüzünden.

Yapa bilicen bir şey yok Windows 10'un yedegni al SSD yeya HDD yeni alrkak PC takarak windows 10 aldın yedegi kurabilirsin Windows 10 yedek alnıyor mu bilmiyorum ama interneten araştır.
Eki Görüntüle 714606
HD Tune 5.75'in deneme süresi bitmiş, ben de mecbur eski sürümü indirdim. Zaten buradan HDD'nin hali belli ama yine de error scan yapıp sonuçları atacağım.

CrystalDiskInfo X64 Windows 10 için linkini verbilir misiniz.
 
Biliyorum, ben de az da olsa bunu engellemek için konu açtım fakat HDD gözlerimin önünde ölüyor...
Sistemin SSD'de kurulu olduğunu tahmin ediyorum. HDD'de kurulu değildir kendisi D diski olarak gözüküyor. CrystakDiskInfo'dan C diskinin SMART yerini paylaşınız. HDD'e kötü davranmış olmalılar az çalışmış zaten kendisi.
 
Benim eski HDD ile aynı bende de bozulan sektörler var ama sendeki ömrünü çabuk doldurmuş yapabileceğin bir kaç şey var bunlardan ilki low level format atmak HDD LLF Low Level Format Tool indirip yapabilirsin bu geçici bir çözüm bir süre götürür, ikincisi ise hatalı sektörleri taratıp nerede olduklarını öğrenmek ona göre HDD'i bölümleyip o sektörleri kullanmamak. Ayrıca sistemde donma da yapabilir.
 

Dosya Ekleri

  • st3100.PNG
    st3100.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 42
Sistemin SSD'de kurulu olduğunu tahmin ediyorum. HDD'de kurulu değildir kendisi D diski olarak gözüküyor. CrystakDiskInfo'dan C diskinin SMART yerini paylaşınız. HDD'e kötü davranmış olmalılar az çalışmış zaten kendisi.
Evet, sistem SSD'de kurulu. Eskiden bu 1 TB HDD'de kurulu idi. D ve E diskleri 1 TB HDD. D biraz daha iyi gibi, ama E kesinlikle berbat. Buyrun, SSD'nin SMART verileri.
1603651143548.png

Akrabam HDD'nin fiziksel olarak hasar aldığını söylemişti. Yanılmıyorsam bir yere çarpmış veya düşmüş.
CrystalDiskInfo X64 Windows 10 için linkini verbilir misiniz?
 
SSD'nin durumu iyi gözüküyor. Fiziksel olarak hasar aldığı için o diskte önemli verilerinizi tutmayınız. G/Ç hatası alırsanız verilerinizi kurtaramazsınız.
 
Son düzenleme:
SSD'nin durumu iyi gözüküyor. Fiziksel olarak hasar aldığı için o diskte önemli verilerinizi tutmayınız. G/Ç hatası alırsanız veride kurtaramazsınız.
Sadece sürekli kullandığım bazı programlar ve oyunlar var, en önemlisi (bana göre önemli) Live for Speed programlarının ayarları var. Düzgün bir setup yapmak aylarımı aldı. Bilemiyorum, çok veri var. HDD yakın zamanda vefat etmezse 1-2 ay içinde 2. el temiz bir HDD bulursam alacağım. Dolar o kadar yüksek ki sıfırı 50 dolar olan HDD bizim ülkemizde 2. el olarak 150-200 TL.
Asıl sıkıntı veriyi sığdıracak yer olmadığı için mecbur kalmam. 320 GB olan HDD gayet iyi, çok eski olmasına rağmen hala neredeyse mükemmel çalışıyor fakat neredeyse dopdolu. İçine GTA V gibi yüklenme süresi uzun oyunları falan kurdum.
1603651963400.png
 

Geri
Yukarı