Ölüm bir son mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim için ne için son? Sen öldüğünde üzülen de diğerleri olacak umursamayan da. Sen bir şey hissetmeyeceksin bile. Bir anlık bir şey, kafanıza bu kadar takmayın.

Giriş doğarız gelişme yaşarız sonuç ölürüz. Öldükten sonrası farklı bir kavramla açıklanabilir. Son zaten gerçekleşti(belki de gerçekleşmedi) Pi sayısının son rakamını görmeden sonu şu rakam diyebiliyor musunuz? Gördüklerimiz var bir de göremediklerimiz var. Ölüm, Pi sayısının görebildiğimiz rakamları kadarından ibarettir. Göremediklerimize kestirmeden son dersek ölüme de son deriz.

Ölümden sonra muhakkak bir başlangıç olacak ve son değildir. Bunun için şöyle dünyaya evrene insana verilen nimetlere bakalım.

Şu kainatta amacı olmayan bir şey gösterebilir misin? Canlı cansız fark etmez. Halıdaki desen bile sen onu alasın diye gözüne hitap ediyor. Boşa harcanmış hiçbir şey yok kainatta. Sonra dinlere bir bakalım. Tüm peygamberler aynı şeyi söylemiş. Kainatın yalnızca bir yaratıcısı var. Ve ölümden sonra hepimiz hesaba çekileceğiz demişler. Birbirlerini tanımayan peygamberler sanki aynı kaynaktan Emir alır gibi hepsi aynı şeyi söylemiş ve savunmuş. HZ İsa, HZ, Musa, HZ İsmail, HZ Muhammed sav diye uzar gider. Hiçbiri yaratıcı 2 dememiş.

Bu konuya bile bilimsel yaklaşanlar var ama bilim sadece bir olayın ne aşamalardan geçerek gerçekleştiğini anlatır. Ama din o olayın neden oldugunu açıklar. İnanmayan adama ölümden sonrası boşluktur. Ama hiçbir zerresi dahi boşa kullanılmayan bu kainatta biz gibi akıl yürütebilen bir insanlar olarak öldükten sonra bir hiçliğe gideceğimiz sizce de adaletsiz olmaz mıydı? İyiler neden iyilik yapar. Veya kötüler neden kötülük yapar? Bunların karşılığı olması gerekmez mi? Bu sebeple sınav gereklidir.

Bu arada kader meselesine deyineyim. Allah benim yapacaklarımı biliyorsa neden beni sınava sokuyor demek yanlış bir mantık. Bazıları bir suç işleyip suçu Allah'a atacak kadar acınası bir duruma düşmüş. Ama biz apacık bir şekilde özgürüz. Allah hem geçmişte. Hem şu anda hem de zamanın sonundadır çünkü yaratıcı zamanı yaratan oldugu için zamanın dışında olması gerekir. Allah bildiği için bizim kaderimizi şekillenmiyor biz karar verdiğimiz yaptığımız şeylerden dolayı Allah biliyor. Yani sen a ile b arasında kalıyorsun Allah seçimi sana bırakıyor. Sen B'yi seçtiğin için Allah biliyordu.

Öldükten sonra da kanıt olsun diye Allah iradene karışmıyor ve bunu kanıt olarak kullanacak. Evrende kaos vardır diyenler kara mizah konusu olur resmen. Eğer evrende düzen olmasaydı şu an bilim yapamazdık. Bilim adamları deney sırasında molekullerin atomların vereceği tepkileri her defasında aynı tepkileri vereceği için biz bilim yapabiliyoruz. Bu düzenin bir sonucudur. Hiçbir şekilde el değmemiş bilimsel mucizelerle dolu kuranı kerimde muhakkak bana döndürüleceksiniz diyor Allah.

Arada dünyanın stresinden kopup bu kuran ne diyor bir bakayım. Ölümden sonrası için çalışayım demek lazım diye düşünüyorum.

Bilime göre ölüm yoktur değişim vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı