Ölüm diyeti zararlı mı?

Düzgün bir spor ve kalori açığı ile herkes kilo verebilecekken, bu tarz diyetler sadece işin şov kısmı. Influencerların kilo vermek için yardıma ihtiyacı olan kişilere yaptığı göz boyamalardan birisi daha. Sağlıklı beslenmek bu kadar zor bir şey değil, iradeli olacaksınız. Daha az karbonhidrat tüketeceksiniz, daha az zararlı yağ tüketeceksiniz, daha çok salata ve meyve yiyerek midenizi dolu tutacaksınız. Aşırı zor şeyler değil bunlar. Spor için de illa ki spor salonuna gitmek zorunlu değil, evde yapabileceğiniz kilo vermek için bir sürü antrenman programı var YouTube üzerinde. Böyle bir şeyi bırakın, kilo vermek için sağlığınızdan olmayın. Haftada 5 kilo verenler hangi spor yarışmasına hazırlanıyor aceleleri ne? Ayda 2 kilo verin, sağlıklı verin.

Adı su orucu bu arada onun, ölüm diyeti değil. İnternette baya bilgi mevcut bakabilirsiniz.

Ölme şansın %5 falan ama 1 ay fazla uzun. 10 gün yapıp ara ver.
Tamam hocam 10 gün yapacağım eğer hiçbir değişim olmazsa kilomda zaten heves kalmaz bırakırım.

Ailem izin vermiyor. Yiyip iç sonra diyetisyen de diyorlar o yüzden kendim de nasıl yapacağımı bilmediğim için bu saçma şeyi seçtim.

Eğer kilo vermende bir anormallik olduğunu düşünüyorsan doktora gitmekten başka çaren yok. Sağlık ocağına gidip durumunu anlat, kan testi yapıp, gerekli yardımı sağlarlar sana. Ailen ile de oturup konuşmaya çalış mantıklı bireylerse anlamaları lazım seni.

İyi de kilonda bir sorun yok ki. Bu ne yaman çelişkidir.
İdeal kilom 71 - 72 falan fakat 82 kiloyum nasıl normal hocam göbek sarkmış gidiyor.
Düzgün bir spor ve kalori açığı ile herkes kilo verebilecekken, bu tarz diyetler sadece işin şov kısmı. Influencerların kilo vermek için yardıma ihtiyacı olan kişilere yaptığı göz boyamalardan birisi daha. Sağlıklı beslenmek bu kadar zor bir şey değil, iradeli olacaksınız. Daha az karbonhidrat tüketeceksiniz, daha az zararlı yağ tüketeceksiniz, daha çok salata ve meyve yiyerek midenizi dolu tutacaksınız. Aşırı zor şeyler değil bunlar. Spor için de illa ki spor salonuna gitmek zorunlu değil, evde yapabileceğiniz kilo vermek için bir sürü antrenman programı var YouTube üzerinde. Böyle bir şeyi bırakın, kilo vermek için sağlığınızdan olmayın. Haftada 5 kilo verenler hangi spor yarışmasına hazırlanıyor aceleleri ne? Ayda 2 kilo verin, sağlıklı verin.
Okulda bu kiloyla rezil olmak istemem nedeni bu.

Ekim 2020 de 107 kg olarak zayıflamaya karar verdim. Her gün yürüyüş yaparak (Ankara'dan İstanbul'a kadar 1.5 ayda yürüdüm.) Toplam 460 km. 96 kg kadar düşmüştüm. Baktım daha fazla kilo veremiyorum. Instagram'dan ücretli Online diyetisyen (bu arada telefonlar bizi dinliyor) buldum. 1 ay beraber çalıştık. Yürümeye ve dengeli beslenmeye devam ederek 2021 Ocak ayında 85 kilo hedefimi yakaladım. Günde 1 dilim ekmek sabah kahvaltısında yiyorum. Bunun dışında şekeri hayatımdan tamamen çıkardım. Arada bir ufak kaçamaklar, sütlü tatlı vs. yiyorum. Günlük 2 öğün besleniyorum. Akşam yemeklerini ayırt etmeden yemeye devam ediyorum. Sonuç 6 aydır yine 85 kiloyum. Hatta bir ara buraya konusunu dahi açmıştım. Yapmaya çalıştığınız diyeti tavsiye etmiyorum, sağlığınız elden gider. Sağlıklı günler.

Aralıklı oruç denilen yöntemi öneririm. Hepsinden önce gidip kan tahlili yaptırın, neyiniz eksik neyiniz fazla öğrenin. Kalorisi yüksek gıdalardan özellikle endüstiriyel gıdalardan uzak durun. Protein diyeti de uygulayabilirsiniz. Sporu hayatınızın bir rutini haline getirin. Kilo vermek için kendinize eziyet etmeyin. Metabolizmanızı hızlandıracak gıdalar tüketin, geç saatlerde yemek yemeyin. Ölüm orucu vs. aklı başında insanların deneyeceği şeyler değil. Kilo vermede beslenme, bazal metabolizma hızı, kas büyüklüğü/yoğunluğu, kan değerleriniz, hormonlarınız, stres düzeyi, hareketlilik, kronik rahatsızlıklar gibi etkenler önemlidir. Bunların peşine düşün. Uzun süre aç kalarak kas kaybınız olur. Diyet sonrası kilo alma hızınız da haliyle artar.

Arkadaşlar açıkçası güzel bir yüzüm var yani en azından öyle diyorlar kime göre neye göre. Fakat boyum 1.75 kilom 82 bugün ölüm diyeti denen şeye başladım. 30 gün sadece su içeceğim. Şu an gayet iyiyim acıkmadım da. Fakat okuduğum her sayfada ölürsün diyorlar. İnsanlar zaten kilosu olanlara ölü gibi davranıyor o yüzden aşırı bunalımdayım her şeyi göze aldım yeter ki 10 kilo falan vereyim. Geçen aylarda düzenli beslenip günde 30 - 40 dk koşma yürüme ile birlikte 14 gün falan diyet yapmıştım. Kilom aynı olmayı bırak daha fazla artmıştı. Eğer hastalık falan ise hep göbekli mi kalacağım? Herkeste haftada en az 5 kilo işe yaramış bu ölüm diyeti. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
-Az uyku kilo aldırır.
-Koşu yapabilirsiniz. (Kesin zayıflatır)
-Yemek yedikten 2 saat sonra spor yapın.
-Evde egzersiz yapabilirsiniz.
-Öğün atlamak demek eşittir kilo almak. Nedeni, öğün atladığınız için çok yemek yersiniz.
-Atletizme başlayabilirsiniz. Tavsiye de ediyorum. Yaklaşık 6 senedir yapıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı