Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Nasıl unutucan? 5 saniye sonra bile ölebilirsin.
İslam dinini araştır derim.
 
Hayat bir oyun gibi.. RPG.. zarlar atılıyor, ona göre ne olacağı belli oluyor. Eğer hayatın sıkıcı, banal ve sadece nefes almaktan ibaret ise, ölüm çok da kötü bir şey değil. Ama hayatını güzelleştirmek de senin elinde.

Ölüm korkusu zaten Din kavramını yaratan şey. Yani buradaki en dindar arkadaş bile bir anda kansere yakalanmasını Allah'ın ona yaptığı bir şey olmadığını bilir. Yani Din, hayat için değildir, ölüm içindir. Ölünce yaptıkça bakire kalan huriler ve sarhoş etmeyen şarap nehirleri gibi fantaziler, ölümden korkanları rahatlatır. Tabi bu 1500 yıl öncesi fantazisi, bu gün olsa sanal gerçekliği ya da bir 4090'lı sistemi tercih edeceklerimiz olacaktır.

Korkunun ecele faydası olmaması ise en güzel terimdir bu durum için.
 
Kuran’da sadece meal okuyup sallayanlara çok gülüyorum diğeri kuranda namaz yok der.
Ben de 600'lü yıllardaki birinin 40 yaş bunalımına girip mağaraya gidip gidip melekle, tanrıyla konuştuğunu iddia etmesine ve hiç bir kanıt olmadan 1500 yıldır milletin buna inanmasına gülüyorum diyicem de, daha çok üzülüyorum.
 
Siz Allah'a dini mi öğretiyorsunuz, Hac Suresi 16. Ayet
Kuran AP açık inmiştir ne yazdıysa o dur evirip çevrilemez, eğer evirip çevirirsen kafir oluyorsunuz Allah'ın bir ayetini bile değiştiremezsiniz, AP açık indirilmiştir, Allah kendisi diyor.
Ne alaka? Neyse, senle bu konuyla ilgili tartışmak istemiyorum. Ne diyim Allah Hidayet versin, tek diyeceğim bu belki yakında müslüman olursun yada olmazsın bilemem.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı