Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de 600'lü yıllardaki birinin 40 yaş bunalımına girip mağaraya gidip gidip melekle, tanrıyla konuştuğunu iddia etmesine ve hiçbir kanıt olmadan 1500 yıldır milletin buna inanmasına gülüyorum diyeceğim de, daha çok üzülüyorum.

Gerçek İslam daeştir çok istiyorlar ise daeş'e katılabilirler.

Ne alaka? Neyse, senle bu konuyla ilgili tartışmak istemiyorum. Ne diyeyim Allah hidayet versin, tek diyeceğim bu belki yakında Müslüman olursun ya da olmazsın bilemem.

Alakası sen meal okuyup sallıyorsun gibi imalar yapman yani bana alttan alttan meal okuyorsun ve onun yorumlanmasını bilmiyorsun gibi bir şey demek, kuran AP açık indirilmiştir yoruma ihtiyacı yoktur ne yazıyorsa o Allah'ın ayetinde de biz AP açık indirdik demek sen Allah'a dini mi öğretiyorsun Allah kendisi ayetin de diyor ayetin de! Kutsal kitabınız da söylüyor biz AP açık indirdik diye. Bana karşı argümantasyon vermeden direk çok gülüyorum sallayanlara demen cidden kuranın Türkçe mealini açıp 1 kere bile okumadığını bana anlatıyor. Allah değil al-ilah bile olabilir ay tanrısı bir de bir sorum olacak size, hadi bu ayetleri geçtim kuranda yazar incil değiştirildi tevrat ve zebur değiştirildi, kuran son kitap değiştirilemeyecek bir benzeri dahi yazılamayacak gücü yetmeyecek, efendim yazıldı the true furqan, haberiniz yok herhalde Wayback'ten bakabilirsiniz iyi geceler.
 
Merhaba.

Bu dünyada 110 milyar civarı insan doğup, büyümüş; gelişmiş ve ölmüş.
Bizler de en nihayetinde bu insanlar arasına katılacağız.

Ölüm engelleyebileceğimiz bir şey değil. Olmasını engelleyemeyeceğimiz şeyler için üstüne durmak mantıksız. Bu nedenle bu konuyu düşünmeye vakit ayırmanızdan ziyade kendinize ve insanlığa bir şeyler katmak için fikirler üretmeniz daha güzel olur. @zendeyuk
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum.

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?

Doğmadan önce nasıl yoksak öldükten sonra olmayacağız gibi düşün.
 
Ben deistim desem yeri bir yaratıcı olmadan evrenin var olmasını aklım almıyor, bende sizin gibi düşünüyorum bu arada korkmanız gayet normal ve bu hayatınız boyunca arka planda sürecek çünkü hayatında ki en önemli şey ve bundan kaçış yok, burda ki kimsenin önemseme diyişi senin ölüm hakkıda görüşünü değiştiremez ha istersen kendini kandırıp her hangi bir dine inanabilirsin bu ölüm için görüşünü değiştirecektir, kim bilir belki bu evren yok olur sonra bizim dnalarımızın uyuşacağı şekilde tekrar doğarız(milyarlarca evren doğup ölmüş olabilir) ve bu soruları tekrar soruyor oluruz 😃

1 yaşını bile hatırlamıyorsun.

Doğmadan önce nasıl yoksak öldükten sonra olmayacağız gibi düşün.
 
Merhaba arkadaşlar, ateistim ve ölümün yavaş yavaş gelmesinden çok bunalıyorum. Genç olmama rağmen her gün yatarken ölümü düşünüyorum. Hayattan zevk almaya çalışıyorum ama ölümün sonrasını yani hiçbir şey olmayacağını, hissetmeyeceğimi, tepki vermeyeceğimi, konuşmayacağımı bilme düşüncesinden korkuyorum..

Hayatımın en azından şu yıllarında ölümü nasıl unutabilirim, siz ne yaparak unutuyorsunuz?
Ben de belki bu korku sebepli belki de gercekten inandigim icin muslumanim. En el hak anlayisina, reenkarnasyona ve mezhepsizlige biraz goz gezdir.

Ateistsen yapacak fazla bir sey yok gibi. Zararli aliskanliklara uzak kal, spor falan yap ve duzgun yasa.
 
Kabullenmelisin. Kendini biraz daha bilinçlendirirsen daha iyi bir hayat yaşayabileceğini düşünüyorum. Sonuçta korkunun temelinde cehalet yatar. Şöyle düşünebilirsin mesela; " Ben bu hayata madem bir kere geliyorum, neden böyle şeylerle korkarak ya da düşünerek geçireyim? Kendime olan saygımdan ötürü daha kaliteli, kendime daha yakışan bir hayat yaşamalıyım. Çünkü ben gittikten sonra geriye kalan hiçbir şeyin benim için bir önemi olmayacak. Ölürken içimde hiçbir pişmanlığım olmamalı. "

Ayrıca yorumlarda din araştır, "ölümün son olduğu ne malum? " diyen kişilere de kulak asma. Kendisine saygısı olan bir birey yalanlarla yaşamak istemez. İsterse, o kişinin kendisine saygısı yoktur.
 
Araştırmasını yaptım onun gaddarlık kadar merhamette var. Kanki inkar etmeyecen işte.

Hani gaddarlığı kabul ediyorsunuz yani? Peki neden hülle ayetleri var kadının 3 kere boşandıktan sonra başka bir erkek ile c*nsel ilişkiye girmeden evlenemeyeceğini söylüyor?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı