OEM Key vs. Orijinal Windows

Alperen9g

Hectopat
Arkadaşlar, bu ikilinin arasında ne fark var? Birisi 1.000 TL diğeri ise 70'e var 30'a var ve bir de oyun oynamak için en iyi Windows sürümü hangisi Home, Pro gibi?
Cidden 1.000 TL edecek neyi var? Bir de YouTube üzerinden hiç ücret harcamadan CMD ile bedava bir şekilde etkinleştirenler var bunlar ne Oyun için hangi sürümü kullanmalıyım, OEM Key mi? Orijinal mi? Almalıyım neden almalıyım? Neden yapmalıyım?

Arkadaşlar, bu ikilinin arasında ne fark var? Birisi 1.000 TL diğeri ise 70'e var 30'a var ve bir de oyun oynamak için en iyi Windows sürümü hangisi Home, Pro gibi?
Cidden 1.000 TL edecek neyi var? Bir de YouTube üzerinden hiç ücret harcamadan CMD ile bedava bir şekilde etkinleştirenler var bunlar ne oyun için hangi sürümü kullanmalıyım, OEM Key mi? Orijinal mi? Almalıyım neden almalıyım? Neden yapmalıyım?

OEM Key tabii ki de.
Windows 10 Pro yükleyebilirsiniz.

OEM key mi orijinal mi diye bir şey yok. OEM key de orijinal, sadece daha ucuz. İstediğinizi alabilirsiniz, bütçenizin yettiğini alın derim.
Sadece oyun oynayacaksanız da home sürümü yeterli olacaktır.
Teşşekür, ederim proda çok fazla program oluyor diyorlar kararımı home'dan yana kullanıcağım sanırsam, peki madem aynıysa neden ülkemizde yasal bu?

Cidden 1.000 TL edecek neyi var? Bir de YouTube üzerinden hiç ücret harcamadan CMD ile bedava bir şekilde etkinleştirenler var bunlar ne Oyun için hangi sürümü kullanmalıyım, OEM Key mi? Orijinal mi? Almalıyım neden almalıyım? Neden yapmalıyım?

İkisi de orijinal. Sadece kutulu satılan ürüne Retail denir. Zengin değilsen OEM tavsiye ederim. Pro versiyonları daha ucuz olduğu için Pro almanı tavsiye ederim. Home zor bulunan Key'lerden.

CMD ile bedava etkinleştirmeyin.
Zira daha önce ben bunu sormuş ve @24099'dan iyi bir cevap almıştım.
O olaylar biraz tehlikeli.
1608063331308.png
Orijinal ile OEM arasında da ahım şahım bir fark yok.
Zaten OEM'de orijinaldir.

Tek farkı, Microsoft'dan alınan Retail diye biliyorum.
Microsoft hesabınıza işliyor ve giriş yaptığınız bilgisayarda etkinleştiriliyor.

OEM ise anakartınıza yerleşiyor.
Anakartınızı değiştirmediğiniz sürece vb. durumlar haricinde her format sonrasında otomatik etkinleştiriliyor.

Yani birisi uzun ömürlü denebilirken, diğeri ise ömürlük :)

CMD ile bedava etkinleştirmeyin.
Zira daha önce ben bunu sormuş ve @24099'dan iyi bir cevap almıştım.
O olaylar biraz tehlikeli.
Eki Görüntüle 782730
Orijinal ile OEM arasında da ahım şahım bir fark yok.
Zaten OEM'de orijinaldir.

Tek farkı, Microsoft'dan alınan Retail diye biliyorum.
Microsoft hesabınıza işliyor ve giriş yaptığınız bilgisayarda etkinleştiriliyor.

OEM ise anakartınıza yerleşiyor.
Anakartınızı değiştirmediğiniz sürece vb. durumlar haricinde her format sonrasında otomatik etkinleştiriliyor.

Yani birisi uzun ömürlü denebilirken, diğeri ise ömürlük :)
Anladım teşşekürler, peki performans açısından ikiside aynı değil mi?

İkisi de orijinal yani fark yok. Hala anlamadınız.

Hayır, anladım sadece ilk kez masaüstü alacağım ve biraz tedirginim.
Ülkemizde 1.300 liralara ve kendi sitesi üzerinden Microsoft'un 1.200-1.300 TL'ye sattığı ürün neden 70 lira? Onu anlamadım ve şimdi anlamış bulunmaktayım. Mesela şöyle düşün, bir kulaklık alacaksın ikisi de aynı fakat diğeri daha pahalı araştırmaz mısın, güvenilir mi değil mi diye? :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı