OEM konuları sizce de sıkmadı mı?

Eki Görüntüle 598167Eki Görüntüle 598168
Burada kısaca hepsi gösterilmiş. Windows 10 Education'da tüm gereksiz özellikler var.
Bu gereksiz dediğiniz özelliklerin ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Arkada çalışan sistem özellikleri değil dolayısıyla bilgisayara yük de değil, seçmeli yani isterseniz kullanırsınız isterseniz kullanmazsınız. Dediğim gibi gerekli gereksiz özellikleri değil konu, ücretsiz ve orijinal veriliyor olması.

Bu daha güzel kafa koca Rockstar Games korsan GTA 5 sitelerini takip edemiyor :)
Olayi algilayamiyorsun, korsan GTA 5 siteleri Rockstar'dan aktive edilmis hesap vermiyor. Zaten senin bilgisayarinda olan oyunu kiriyor, lisans etkinlestirme sistemini devre disi birakiyor ve bunu dagitiyor. Bunun da onune sadece ama sadece 1 tane mail ile gecebiliyorlar, programi kaldir veya telif.

Sanırım doğru saatlerde çevrimiçi olmuyorum zira bahsedilen Windows lisansı tartışma konularına hiç rastlamadım. Herkesin içini rahatlatmak adına birkaç yorum yapmadan da geçemeyeceğim. İçinde bulunduğumuz dönem itibarı ile bu konu halen bir gri bölge olduğundan, bu lisansların alınmasının hukuki bir sıkıntı yaratacağını söyleyenler de haklı, mevcut kanunlara göre suç unsuru taşımadığını söyleyenler de haklı.

Bütün bunların sebebi ise çok basit bir şekilde, gerekli hukuki düzenlemelerin henüz yapılmamış olması ve dünyanın pek çok ülkesinde bu konunun pek çok farklı yasayla düzenlenmiş olması. Herkesin uzlaştığı ortak bir karar olmadığından her ülke farklı yasaları işletiyor. Aynen bundan 20 sene önce tekil mp3 dosya paylaşımı ile ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin olmaması gibi.

Fakat kişisel görüşüm, bu lisans paylaşımlarının akıbetinin mp3 ile aynı olmayacağı yönünde. Hukuki düzenlemesini tamamlamış birkaç Avrupa ülkesinde OEM lisanslarının kağıt üstünde de artık yasal olduğunu biliyorum. Yanılmıyorsam 2018'de AB parlamentosunun da bu yönde bir direktifi vardı. Zamanla benzer kararların başka ülkelerde de alınıp, bugün yaşadığımız fiyat uçurumlarının geçmişte kalacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı