Ön lisans bırakıp ön lisans kazanmak

MR. BLUE WOLF

Centipat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
32
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2020'de elektrik ön lisans a kayıt yaptım ( Ankara ). Gecen sene ve bu sene devamsızlıktan kaldım/kalacagım. ( aile ekonomisi zayıf ) bu sene 2022 YKS'ye gırıp kendi ilçemdeki bir ön lisans a (bilgisayar üzerine) kayıt yapmak istiyorum. Evden gidip gelmem gerekli. Ne gibi problemler beni bekliyor olacak? Askerlik tecili vs. bir okuldan kaydımı sildirip baska bir okula kayıt yaptırabilir miyim?
 
Şü dönemde ön lisans okumanın pek manası yok hocam benden demesi yani lisans mezunlarının iş bulamadığı bir yerde ön lisans mezunlarının harıl harıl 4 yıllığa tamamlamaya çalıştığını bilin diye söylüyorum. Aile ekonomisi konusunda bir şey diyemem ama üstteki arkadaşlar gibi ya 4 yıllık güzel bir mühendislik bakın ya da yine 4 yıllık yönetim bilişim gibi bir şey bakın. Şimdiden kolay gelsin.
 
Ön lisans mezunlarının sayısı lisans mezunlarına oranla çok daha az. Arz talep meselesi olarak eğer ki ciddi anlamda bilgi birikimi olan bir lisans mezunu değilsen ön lisans mezunundan daha düşük maaş ile çalışırsın. Ara eleman açığı okullarda leblebi gibi üretilen mühendislere göre çok daha fazla. Ayrıyeten DGS ile 4 yıllığa geçen YKS'yi yapamaz, DGS'de lise 1 düzeyinde matematik soruları soruyorlar ve benim gibi yatarak İTÜ tutturabiliyorsun, ben kendi dönemimde ygs-lys ile 4 yıllık bile tutturamamıştım. Ancak DGS yaparak geçtiğinde de okulda aşırı derecede zorlanacağın bir gerçek.
 

Geri
Yukarı