Önce kas mı yapmalı yoksa zayıflayıp sonra bulka mı girilmeli?

Ben spora başladığımda 186 71 kiloydum yağ oranım %19'du. Şimdi 187 77 kiloyum yağ oranım %13, 7 bulk falan yapmadım. Yağ oranını düşürmek için şekeri kestim yağı azalttım. Kaloriyi asla düşürmedim ama çok da yükseltmedim. Protein odaklı az yağlı şeyler ile beslenirsen hem yağ kaybedersin hem de kas kütlesi kazanırsın. Yağ oranını da internetten bakmayın. Kesin bilgi vermez. Spor salonundaki ölçüm makinesini kullanın hocanıza sorun varsa yardımcı olur. 3 saat aç ve susuz gitmen lazım ve antrenman yapmamış olman lazım. O makine kesin bilgi verir. Benim 13,7 olan yağ oranım internette 17-18 çıkıyor.
Ustam bir şey soracaktım ben bu diyet işlerinden çok anlamıyorum diyet yaparkende aralıklı oruç yapıyorum öğlen 3e kadar kafamı eseni yiyip sonra spora gidiyordum böyle böyle 86kilodan 70 kiloya düştüm spora ara vermiştim şimdi tekrar başlamak istiyorum ama bu sefer harbi vücut inşa etmek istiyorum bu aralıklı oruç yaparken protein odaklı değilde elime ne gelirse yiyordum bunu yaparken kas kaybı yaşamış mıyımdır? Bir de internette satılan protein tozları tavuk kilo fiyatıyla kıyaslanınca daha ucuz gibi ne önerirsiniz bu konuda? Tabi markadan markaya değişiyordur ben supplement markası ve birkaç diğer markayla kıyaslayınca görmüştüm

Yüzde 20'den fazladır o kiloya o yağ oranı bence. En az 30.

30 mu😀😀
resim_2024-08-21_201930455.png

30 böyle bir şey 170 70 kilonun böyle durması imkansız. 170 boyda 30 yağ oranında olmak için 85 kg falan olmak lazım.

Profesyonel değilseniz bulka girmek falan sizin için uygun değil ki. Siz kas çalışacaksınız biraz diyetle form tutarsınız. Kas çalışırken yağ yakabiliyor vücut. Sadece önce kas çalışıp en son kardiyo yapmanız olacak çünkü kardiyoyu spordan önce yaparsanız spora ayıracak enerjinizin çoğunu kaybedersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı