Özbek olduğum için okulda dışlanıyorum

Merhaba, annem özbek babam Türk (Estonya vatandaşlığıda var) bana (sen Türk değilsin, Özbekistan'a git burada ne işin var) gibi kelimelere maruz kalıyorum. Ne yapmam gerek? Özbekler de Türk, nedir bu ayrımcılık anlamadım.
Bunu söyleyen pek zeki arkadaşlar Özbeklerin de Türk olduğunu bilmiyor mu? Ben böyle bir olaya tanık olsam gerekli açıklamayı yaparım. Öncelikler Özbeklerin Türk olduğunu söyleyin. Ayrıca kaçıncı sınıf?

Merhaba, annem özbek babam Türk (Estonya vatandaşlığıda var) bana (sen Türk değilsin, Özbekistan'a git burada ne işin var) gibi kelimelere maruz kalıyorum. Ne yapmam gerek? Özbekler de Türk, nedir bu ayrımcılık anlamadım.
Dostum şu an mimarlık 1. sınıf öğrencisiyim ve sınıf mevcudiyetimiz 25 kişi olmasına rağmen sınıfımızda Özbek, Kazak, Afgan, Suriyeli ve Rus asıllı Türk arkadaşlarım mevcut. Kaçıncı sınıftasın bilmiyorum fakat üniversiteye geçtiğinde sınıfındaki kişiler tabiri caizse çok ırkçı bir yaklaşım sergilemiyorlarsa üstüne gelmeyi geçtim, farklı etnik kökenlerin farklı kültürünü merak ettiğinden dolayı sana dostane bir yaklaşımla sorular bile yöneltebilir. Çok canını sıkma, ergen zihniyetinde olabilecek şeyler bunlar. Rahatsızlığını öğretmenine veya müdüre belirterek en azından bu durum üzerinde durmalarını sağlayabilirsin.

Siz kendinizi ne oldugunuzu bilin gerisi yeterlidir, baskalari ne demis ugrasmayin. Siz yeter ki kendinizi bilin ve kendi benliginizi koruyun.

Sana "sen Türk değilsin" diyenlerden daha çok Türk olman dışında sorun yok. 😃 Bu tür şeyler dünyanın her yerinde olur. Ben de Özbekistan'a gitsem beni de orada istemeyecekler çıkar. Yani takmamak lazım.

Ha bi' de siz kendinizi Özbek olarak mı tanımlıyorsunuz Türk olarak mı? Niye anneniz Özbek diye babanızı yok saydınız onu anlamadım. Bi' de "Estonya vatandaşlığı da var" kısmı evet biraz "farklı olayım da havam olsun" kokusu geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı