Özel Hoca Olmadan Fitness'ın Yararı Olur mu?

yigidyum

Kilopat
Moderatör
Katılım
24 Ağustos 2017
Mesajlar
2.408
Makaleler
1
Çözümler
6
Merhabalar. Yaklaşık 2-3 haftadır fitness yapıyorum, ama ne yemek programım var, ne de çalışma programım. Orada sadece profesyonel olmayan tanıdığımın yardımları ile spor yapıyorum. Ya da kafama nasıl eserse. Yine de o karmaşanın içinde bir düzenim var. Hangi kası nasıl çalıştıracağımı biliyorum. Böyle spor yapmanın bir faydası olur mu, yoksa özel hoca mı tutmalıyım sizce?
 
Yemek programı ve çalışma programlarını isterseniz para karşılığında vereceklerini düşünüyorum yani genelde öyle yapıyorlar, yemek programı vermeseler dahi bir diyetisyenden isteyebilirsiniz. Bunun dışında hangi kası ve bölgeyi nasıl çalıştırdığınız biliyor iseniz zaten özel hocaya gerek yok. Spor yaparken kendiniz setleri ve anlık hareketlerinizi kontrol edebiliyorsanız da hiç gerek.
Vücudunuzda herhangi bir sakatlık yok ise yine gerek yok eğer var ise bunu oradaki bir hocaya anlık olarak sorup halledebilirsiniz.
Yani söylemlerinizden yola çıkarak bence gerek yok.
 
Tabii ki faydası olur. Bende ilk başta 2 hafta Fitness'da çalışan kişilerden yardım alıyodum. Sonra internetden araştırarak kendi programımı oluşturdum.
 
YouTube'da videolar izle ve yapacağın haraketleri kafanda topla veya bir kağıda yaz. Yemek programı başlarda çok önemli değil. Kilon fazla yok ise önemli. Sadece belli şeyler var; her sabah yumurta yemek, doğal olmayan yağları yememek gibi şeyler.
 
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Kafamdaki soruları cevapladınız. O zaman kendi araştırmalarım ile çalışacağım, çünkü biliyorsunuzdur, hoca ve diyetisyen ücretleri çok pahalı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı