Özel liseye geçilmeli mi?

Burv

Centipat
10. sınıfa gidiyorum. Şu an okuduğum lisede okul birincisiyim fakat özel liseye geçmek istiyorum. Fazla arkadaş ortamına gerek yok. YKS sınavında çıkmayacak, sınavları yapılan, bilmem kaç sayfalık bilgileri ezberlemek zorunda kaldığımız saçma sapan seçmeli dersleri görmek istemiyorum. Çoğunlukla YKS sınavına odaklı çalışmak istiyorum. Beden dersinde başarılı olamadığım için oradan bile ortalamam çok fazla düşüyor. Okuldaki öğrencilerin hiçbiri ders dinlemiyor, sürekli ses çıkararak derse odaklanmamı zorlaştırıyorlar. Orta halli bir ailede olduğum içinde burs almadan özel liseye gidemem. Bursluluk sınavları tarihleri ne zaman oluyor ve sınavda çıkacak konular nasıl belirleniyor? Özel lisede okuyan biri cevaplayabilir mi?

Kendi şehrim için söyleyeyim, (Adana) çoğu özel okulda ekstra özel grup adında, başka bir isimde veyahut A Şubesi olarak geçer, bir sınıf bulunur. en çalışkan en başarılı öğrenciler oraya alınır. Benim okulumda bu sınıfta 6 kişi vardı ve lise 1.sinden 6.sına kadar bu sınıftalardı. Okullar reklam yapmak isteyeceği için senin de başarını görüp o okula girmen için elinden geleni yaparlar. Burs sınavlarını bilmiyorum ama ailenle okullara görüşmeye giderseniz o anlattığım sınıf tarzında bir uygulamaları var mı diye sormanı öneriyorum. Her ne kadar diğer sınıflarda da derslere önem veriyoruz gibisinden konuşsalar da inanma ben çocukluğumdan beri özel okulda okuyorum belki Adana diye ama hiç öyle bir şey yok, parası olan şımarık öğrenciler, soytarılığa gelen öğrenciler her türlü oluyor.

10. sınıfa gidiyorum. Şu an okuduğum lisede okul birincisiyim fakat özel liseye geçmek istiyorum. Fazla arkadaş ortamına gerek yok. YKS sınavında çıkmayacak, sınavları yapılan, bilmem kaç sayfalık bilgileri ezberlemek zorunda kaldığımız saçma sapan seçmeli dersleri görmek istemiyorum. Çoğunlukla YKS sınavına odaklı çalışmak istiyorum. Beden dersinde başarılı olamadığım için oradan bile ortalamam çok fazla düşüyor. Okuldaki öğrencilerin hiçbiri ders dinlemiyor, sürekli ses çıkararak derse odaklanmamı zorlaştırıyorlar. Orta halli bir ailede olduğum içinde burs almadan özel liseye gidemem. Bursluluk sınavları tarihleri ne zaman oluyor ve sınavda çıkacak konular nasıl belirleniyor? Özel lisede okuyan biri cevaplayabilir mi?

Geçmesen daha iyi hocaların hepsi çok genç ve tecrübesi az ayrıca özel okullar devlet okullarına göre çok kuralcı ve otoriter otoriter olmasa da kuralcıda olabilir fark etmez rahat eder misin bilmiyorum. Ama tavsiyem gitmemen yine gitmek istersen sen bilirsin ama özel okulların ek olarak sağladığı avantajlarına bakarsak burs veriliyor ve eğitim ücreti ödüyorsun maddi gelirin orta seviyede ise öneririm ama bütçen yoksa para verme özel okula.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi parası olan öğrencileri orada çok görürsün zengin öğrenciler. 😀

Geçmesen daha iyi hocaların hepsi çok genç ve tecrübesi az ayrıca özel okullar devlet okullarına göre çok kuralcı ve otoriter otoriter olmasa da kuralcıda olabilir fark etmez rahat eder misin bilmiyorum. Ama tavsiyem gitmemen yine gitmek istersen sen bilirsin ama özel okulların ek olarak sağladığı avantajlarına bakarsak burs veriliyor ve eğitim ücreti ödüyorsun maddi gelirin orta seviyede ise öneririm ama bütçen yoksa para verme özel okula.

Ayrıca arkadaşın dediği gibi parası olan öğrencileri orada çok görürsün zengin öğrenciler. 😀

Aslında öğretmenlerin tecrübeside umurumda değil çünkü şu an okuduğum okulda derslerde neredeyse hiçbir şey anlamıyorum. Evde çalışıyorum sürekli. Kuralcı olmasına gelirsek şehirde bizim okuldan daha kuralcı bir okul olacağını sanmıyorum. İsteklerim;

-Sınıf mevcudu az olsun(maximum 15-20)
-YKS sınavında çıkmayacak, sınavları yapılan, bilmem kaç sayfalık bilgileri ezberlemek zorunda kaldığımız saçma sapan seçmeli dersleri görmeyeyim.
-Beden dersi yüzünden bile ortalamam düşmesin.
-Sınıftaki öğrenciler teneffüs/ders fark etmeksizin bağırmasın.

Gerçekten seni anlıyorum ben de 10. sınıf Anadolu lisesinde okuyorum bir sürü ödev seçmeli dersler hocalar derken mental olarak yoruluyorsun. Eğer durumun özel liseye yetiyor(burs vb. dahil) ve YKS de iyi bir puan yapacağına güveniyorsan geçmeni öneririm.
Okuldaki öğrenciler konusunda ben açıkçası özel liselerde böyle aşırı derse odaklı insanların olacağını düşünmüyorum fakat bazı özel liseler (LGS puanın da yüksek ise) gerçekten seni YKS'ye iyi hazırlayacağını düşünüyorum.
Ben bursluluk sınavları hakkında bilgim yok.
Benim babam ve annem öğretmen onlara sorduğumda bu duruma zayıf olduğun derslerde özel ders alman daha mantıklı olacağını söylüyorlar sonuçta şimdiki özel liseler ticarethane gibi işledikleri için sana başta iyi gibi gözükmek için sana acayip reklamlar yapıyorlar fakat içinde düzgün insanları olmayan düzgün eğitim verilmeyen bir yer olabiliyor ona dikkat et.
Seni anlıyorum kendine çok dikkat et umarım hayallerine kavuşursun.

Okuldaki öğrenciler konusunda ben açıkçası özel liselerde böyle aşırı derse odaklı insanların olacağını düşünmüyorum.

Benim odağımı bozmasınlar yeter.

Benim babam ve annem öğretmen onlara sorduğumda bu duruma zayıf olduğun derslerde özel ders alman daha mantıklı olacağını söylüyorlar.

Zayıf olduğum bir ders yok. Çok yorulduğum için ve daha verimli olabilecekken devlet okulunun beni kısıtladığı düşüncesi yüzünden özel liseye geçmek istiyorum.

-YKS sınavında çıkmayacak, sınavları yapılan, bilmem kaç sayfalık bilgileri ezberlemek zorunda kaldığımız saçma sapan seçmeli dersleri görmeyeyim.

Bunlar gibi sayabileceğim çok fazla madde var.

Aslında öğretmenlerin tecrübeside umurumda değil çünkü şu an okuduğum okulda derslerde neredeyse hiçbir şey anlamıyorum. Evde çalışıyorum sürekli. Kuralcı olmasına gelirsek şehirde bizim okuldan daha kuralcı bir okul olacağını sanmıyorum. İsteklerim;

Hocam gördüğüm kadarıyla ciddi öğrenciye benziyorsunuz anlayabiliyorum. Eğer devlet okumak isterseniz proje okullarına nakil aldırın proje okulu dediğim Erasmus eğitim projesinde bulunan okullar eğitim olsun müdürü olsun işini iyi yapan insanlar o okullarda çalışıyorlar. LGS'de 500 puanlık okullardandır. Düşük puanlı okullarda hocalarının anlatımı olsun öğretmenlerin öğrenciye kendini sevdirebilme kabiliyeti olsun başarısızlar ayrıca Anadolu okulları çok klasiktir zaten yazılılarla arada kapışırsın sonra tekrar kapışmak zorunda kalırsın okul hayatı böyle geçer Anadolu'dan mezun olan biri olarak söylüyorum.

Özel okursanız sınıfta beni rahatsız etmesinler diyorsanız o sınıf ortamının hareketliliğiyle can sıkıntısından dolayı veyahut aileden ne kadar terbiye adap aldıkları doğrudan etkiler sınıftakilerin bağırması bundan kaynaklı.

Bu arada hemen pes etme 10. sınıfsın normal herkesin başıboş olması eğlence araması üniversite sınav derdi yok şu anlık çünkü. :D

Hocam gördüğüm kadarıyla ciddi öğrenciye benziyorsunuz anlayabiliyorum. Eğer devlet okumak isterseniz proje okullarına nakil aldırın proje okulu dediğim Erasmus eğitim projesinde bulunan okullar eğitim olsun müdürü olsun işini iyi yapan insanlar o okullarda çalışıyorlar. LGS'de 500 puanlık okullardandır. Düşük puanlı okullarda hocalarının anlatımı olsun öğretmenlerin öğrenciye kendini sevdirebilme kabiliyeti olsun başarısızlar ayrıca Anadolu okulları çok klasiktir zaten yazılılarla arada kapışırsın sonra tekrar kapışmak zorunda kalırsın okul hayatı böyle geçer Anadolu'dan mezun olan biri olarak söylüyorum.

Bu ciddilik maalesef 9. sınıftan önce yoktu. LGS sınavında ancak %10'luk dilime girebildim. OBP puanımla yerleşmek zorunda kaldım. Nakil aldıracak kadar puanım yok. O yüzden özel liseye geçmek istiyorum.

Benim odağımı bozmasınlar yeter.

Ben seni anladım haklısın bu ülkede her şey çıkmaza gidiyor. Senin için mantıklı bir tercih olur.

Zayıf olduğum bir ders yok. Çok yorulduğum için ve daha verimli olabilecekken devlet okulunun beni kısıtladığı düşüncesi yüzünden özel liseye geçmek istiyorum.

Şu manada demiştim sen herhalde özel liseye geçişi YKS'ye çalışmak için istiyorsun ve YKS sürecinde ekstra takviye ile desteklemen gerekiyor ailen bu noktada seni dershaneye ya da özel öğretmenle halledecektir. Hem bu hem özel okul masrafları derken aile zorlanabilir bunu demeye çalışıyordum.

Bu arada hemen pes etme 10. sınıfsın normal herkesin başıboş olması eğlence araması üniversite sınav derdi yok şu anlık çünkü. :D

Çok haklı bir konuya değindin.

OBP puanımla yerleşmek zorunda kaldım.

Hangi ilçede yaşıyorsun ona göre daha iyi olur

Ben seni anladım haklısın bu ülkede her şey çıkmaza gidiyor. Senin için mantıklı bir tercih olur.

Şu manada demiştim sen herhalde özel liseye geçişi YKS'ye çalışmak için istiyorsun ve YKS sürecinde ekstra takviye ile desteklemen gerekiyor ailen bu noktada seni dershaneye ya da özel öğretmenle halledecektir. Hem bu hem özel okul masrafları derken aile zorlanabilir bunu demeye çalışıyordum.

Yanlış anlamışım. Pardon.

Dershanelerin de benim için verimsiz geçtiğini düşünüyorum. En iyi şekilde kendi başıma YouTube üzerinden çalışabiliyorum. Elimde olsa açığa geçerdim fakat gerekli şartları sağlamadığımdan geçemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı